Router

(6 produse)

Astăzi, o gospodărie obișnuită este de neimaginat fără o conexiune la internet. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un router, un dispozitiv de rețea... Afișați mai multe

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de router doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dispozitiv.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă un router.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Router și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Pentru a alege dispozitivul potrivit pentru rețeaua dvs. de acasă, este important să știți câteva lucruri de bază:

Pentru a vă conecta la internet, aveți nevoie de o rețea. Poarta de legătură între furnizorul de servicii de internet și locuința dumneavoastră este modemul de bandă largă, pe care vi-l vor oferi majoritatea furnizorilor de servicii de internet la domiciliu. Acest dispozitiv comunică prin diferite porturi. Acesta primește semnalul de intrare prin intermediul unui port numit WAN (Wide Area Network). Acesta trimite acest semnal prin intermediul porturilor LAN (Local Area Network), care pot fi conectate la dispozitivul corespunzător cu ajutorul unui cablu Ethernet. Multe dintre modemurile utilizate în prezent au, de asemenea, conexiune wireless (Wi-Fi) încorporată, astfel încât, de obicei, nu este nevoie de un dispozitiv suplimentar. Cu toate acestea, aceste puncte de conectare încorporate nu sunt adesea suficiente pentru a menține o rețea rapidă și stabilă, așa că merită să folosiți și un router.

Pentru a vă folosi dispozitivele mobile în mod convenabil și oriunde în casă, aveți nevoie și de o conexiune Wi-Fi fiabilă.
Tot aici intervin și routerele, care permit accesul la rețea atât prin cablu, cât și fără fir.
Ceea ce trebuie să știți este că conexiunile prin cablu bazate pe Ethernet sunt mai rapide și mai sigure, așa că sunt recomandate în special pentru calculatoarele de birou. Cu toate acestea, conexiunile fără fir sunt utilizate mai frecvent din motive de mobilitate.

Pentru ca o rețea fără fir să funcționeze, sunt necesare două dispozitive. Unul este punctul de acces (AccessPoint), adică dispozitivul care poate transmite semnale Wi-Fi. Routerele au un punct de acces încorporat.
Pe de altă parte, aveți nevoie de un client Wi-Fi pentru a scana aceste semnale. În urmă cu câțiva ani, acesta era un dispozitiv separat sau un stick USB, dar acum toate telefoanele, computerele și tabletele au un client Wi-Fi încorporat.

Rețelele fără fir au câteva caracteristici importante. Printre acestea se numără viteza, raza de acoperire, securitatea și stabilitatea.

Viteza rețelelor și, prin urmare, a routerelor, se măsoară în megabiți pe secundă (Mbps), care reprezintă cantitatea de date transferate pe secundă. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât sistemul va fi mai rapid.

Sistemele Wi-Fi sunt clasificate în funcție de diferite standarde, care reprezintă valori specifice pentru viteză, astfel încât standarde diferite pot oferi viteze diferite. Desigur, acestea se schimbă în mod constant pe măsură ce tehnologia evoluează. Acest lucru este important, deoarece standardele și tehnologiile utilizate în trecut (a/b/g/n) nu sunt capabile să asigure funcționarea internetului ultrarapid de astăzi pe o gamă largă de dispozitive. Tabelul de mai jos prezintă evoluțiile din ultimii ani:

Generația Anul Standardul Viteza
- 1999 802.11 2 Mbps
Wi-Fi 1 1999 802.11b 11 Mbps
Wi-Fi 2 1999 802.11a 54 Mbps
Wi-Fi 3 2003 802.11g 54 Mbps
- 2008 802.11y 54 Mbps
Wi-Fi 4 2009 802.11n 600 Mbps
Wi-Fi 5 2013 802.11ac 1300 Mbps
Wi-Fi 6 2018 802.11ax 9600 Mbps


O regulă importantă este că fiecare rețea poate fi la fel de rapidă ca și cel mai lent dispozitiv din acea rețea!
Este inutil ca furnizorul dvs. să vă ofere viteze mari atunci când transmiteți printr-un router vechi de câțiva ani și care are o viteză maximă de 54 Mbps. Acest lucru se aplică în ambele sensuri. Este inutil să aveți un router care suportă viteze foarte mari atunci când furnizorul dvs. oferă internet de viteză mai mică.
De asemenea, este important ca diferitele dispozitive (modem, router, client) să fie compatibile cu același standard. Un dispozitiv mobil mai vechi, de exemplu, nu poate profita de noua rețea Wi-Fi ultrarapidă.

Noțiunile de bază ale rețelelor includ și cunoașterea frecvențelor. În prezent, frecvențele utilizate sunt 2,4 Ghz și 5 Ghz. Prima oferă o rază de acțiune mai mare, dar, deoarece majoritatea dispozitivelor comunică pe această frecvență, interferențele pot fi mult mai mari. Frecvența de 5 Ghz este mai puțin aglomerată și poate transmite mai repede pachete de date mai mari, dar raza de acțiune este semnificativ redusă.

Cele mai importante aspecte

Preț
Raza de acoperire
de la 1 024,24 RON
44 oferte
de la 924,98 RON
5 oferte
de la 968,51 RON
4 oferte
de la 1 583,15 RON
19 oferte
de la 1 327,06 RON
42 oferte
de la 923,04 RON
37 oferte

Ghid de cumpărături cu Router

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.