Ați cumpărat un aparat foto nou și aveți nevoie de obiectivul potrivit? Sau doriți doar să vă extindeți stocul? Nu alegeți doar în funcție de focus sau... Afișați mai multe
Punct de focalizare
Toate obiectivele funcționează pe principiul focalizării fixe sau variabile. Distanța focală este distanța dintre centrul optic al lentilei și intersecția razelor de lumină.
Focalizare fixă - obiectivele cu focalizare fixă sunt, în general, de o calitate mai bună și mai luminoase decât cele cu focalizare variabilă (cu zoom)
Focalizare variabilă (zoom) - aceste obiective înlocuiesc mai multe obiective fixe în același timp; sunt mai versatile, permițându-vă să fotografiați, de exemplu, detalii fine și peisaje.
Luminozitate
De ce este atât de importantă luminozitatea? Pentru că vă spune câtă lumină transmite obiectivul către suprafața de înregistrare a camerei. Acesta este indicat prin litera F împreună cu o valoare numerică. În general, obiectivele cu o distanță focală fixă, cum ar fi 35 mm, 50 mm sau 135 mm, au cea mai mare luminozitate.
Formatul senzorului de imagine
APS-C
Full frame
Sistem 4/3
Format mediu
Structură
Pentru începători
Fiecare obiectiv are o construcție mecanică diferită și este fabricat din materiale diferite, astfel încât fiecare obiectiv are o rezistență diferită. Obiectivele din plastic, de exemplu, sunt potrivite pentru persoanele care nu își schimbă prea des obiectivele și nu riscă să cadă sau să se spargă.
Pentru avansați
Pentru utilizatorii avansați, poate fi potrivită o baionetă metalică, care este puțin mai robustă. Obiectivele cu montură metalică au, de asemenea, de obicei, o focalizare internă rapidă.
Pentru profesioniști
Obiectivele concepute pentru utilizare profesională au o construcție metalică care rezistă la impact, praf, apă și căderi accidentale. Acestea sunt echipate cu sticlă optică de înaltă calitate, cu un tratament de suprafață special. Luminozitatea zoom-ului este de obicei f/2,8.
Notă: vă gândiți să cumpărați un aparat foto digital sau analogic? Alegeți din gama noastră și comparați diferitele tipuri.
Viteza de focalizare
Obiectivele kit au, în general, o viteză de focalizare mai mică decât obiectivele achiziționate separat. Cu toate acestea, viteza de focalizare este foarte relativă și subiectivă. În timp ce un fotograf sportiv sau un fotojurnalist are nevoie de o viteză maximă de focalizare, pentru începători sau pentru fotografii specializați în peisaje sau clădiri, viteza de focalizare nu este un criteriu atât de important.
Dacă alegeți un obiectiv în funcție de distanța focală, merită întotdeauna să aflați care este distanța minimă de focalizare:
Mai aproape de 20 cm
20,1 - 28 cm
28,6 - 40 cm
41 - 80 cm
83 - 600 cm
Stabilizator
Stabilizatorul poate fi activat și dezactivat cu ușurință. Stabilizatorul este un mecanism care elimină tremurul camerei și posibila neclaritate a fotografiei. Obiectivele cu stabilizator optică încorporată sunt, de obicei, mai scumpe.
Notă: Ce este coeficientul de multiplicare focala? Este un coeficient utilizat pentru a recalcula distanța focală a obiectivului pentru a obține date privind unghiul real de vizualizare. Coeficientul de multiplicare focală arată de câte ori este mai mică suprafața senzorului camerei decât suprafața senzorului unui full frame.
Va ganditi sa cumparati Obiectiv aparat foto? Cititi ghidul nostru detaliat de cumparaturi, va ajutam sa alegeti!
Va ganditi sa cumparati Obiectiv aparat foto? Cititi ghidul nostru detaliat de cumparaturi, va ajutam sa alegeti!
Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.