Ulei motor Motul

(209 produse)

Se spune adesea că este mai ușor să cumperi o mașină decât să o întreții ulterior. Proprietarii trebuie să aibă mare grijă de autovehiculul lor pentru... Afișați mai multe

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de ulei de motor doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pentru a-l alege pe cel mai potrivit.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă uleiul de motor.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Ulei motor și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

În următoarele paragrafe, veți găsi o prezentare generală a celor mai importante funcții ale uleiului de motor:

Acesta asigură lubrifierea părților mobile ale motorului. Fie că este vorba de o mașină sau de corpul uman, piesele în mișcare necesită lubrifiere. Cea mai importantă funcție a uleiului de motor este de a reduce frecarea dintre piesele mobile ale motorului. Aceasta include pistoane și pereții cilindrilor, arborele cotit, rulmenți și supape, pentru a numi doar câteva. Lubrifierea acestor componente le protejează de contactul direct metal-metal, mărindu-le durata de viață și promovând o funcționare mai lină. Cu o întreținere adecvată și schimburi regulate de ulei, puteți economisi costuri de service serioase.
Cu un ulei de motor de bună calitate, veți obține o economie de combustibil mai bună, un motor care funcționează mai ușor și o performanță optimă a motorului.

Ajută la reducerea subproduselor de ardere. Combustibilul intră în camera de ardere de la injectoare sau de la supapa de admisie. În ciuda arderii controlate, se produc subproduse de ardere, inclusiv COx (oxizi de carbon), NOx (oxizi de azot), SOx (oxizi de sulf). Uleiul de motor împiedică depunerea carbonului pe pereții cilindrilor, în timp ce produsul secundar este eliminat în mod continuu datorită circulației uniforme. De asemenea, uleiul ajută pistonul să se miște și permite un proces de ardere mai bun.

Împrăștie căldura din camera de ardere. Căldura este generată în motor ca urmare a unor procese precum combustia și frecarea. Uleiul de motor este capabil să elimine o parte din căldura din camera de ardere prin curgerea sa continuă. Acest lucru duce la rândul său la un proces de ardere mai eficient.

Minimizează procesele de oxidare din interiorul motorului. Întreaga funcționare a unui motor cu ardere internă se bazează pe combustie, care este de neconceput fără oxigen. Cu toate acestea, oxigenul poate declanșa procese de oxidare care pot duce la coroziune în interiorul motorului. Oxigenul din mediul extern pătrunde în motor prin supapa de admisie sau prin conținutul de apă din lichidul de răcire. Uleiul de motor poate încetini foarte mult oxidarea. În interiorul motorului, uleiul de motor formează un strat protector pe suprafața exterioară a cilindrului și împiedică contactul cu oxigenul.

Prin urmare, deoarece uleiurile de motor trebuie să îndeplinească atât de multe funcții, acestea sunt supuse la nenumărate teste în timpul dezvoltării lor înainte ca produsul finit să poată fi cumpărat de proprietarii de mașini. De aceea, este întotdeauna important să urmați recomandările privind uleiul de motor furnizate de producători pentru a asigura o durată de viață și o performanță optimă a motorului.Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
de la 195,90 RON
9 oferte
de la 158,90 RON
12 oferte

Ghid de cumpărături cu Ulei motor

de la 199,86 RON
11 oferte
de la 184,90 RON
15 oferte
de la 185,74 RON
13 oferte
de la 189,50 RON
8 oferte
de la 212,90 RON
9 oferte
de la 219,90 RON
8 oferte
de la 192,90 RON
8 oferte
de la 147,90 RON
12 oferte
de la 49,90 RON
9 oferte
de la 183,90 RON
9 oferte
de la 182,90 RON
7 oferte
de la 56,31 RON
13 oferte
de la 187,00 RON
8 oferte
de la 161,99 RON
3 oferte
de la 159,00 RON
5 oferte
de la 192,90 RON
9 oferte
de la 48,99 RON
7 oferte
de la 72,00 RON
3 oferte
de la 190,00 RON
5 oferte
58,94 RON
automobilus.ro
Detalii
de la 81,11 RON
6 oferte
de la 78,72 RON
7 oferte
55,29 RON
automobilus.ro
Detalii

Ghid de cumpărături cu Ulei motor

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.