Cum să cumpărați ulei de motor?

Se spune adesea că este mai ușor să cumperi o mașină decât să o întreții ulterior. Proprietarii trebuie să aibă mare grijă de autovehiculul lor pentru ca acesta să le fie util cât mai mult timp, dar este obișnuit ca o verificare tehnică să fie omisă sau amânată - una dintre cele mai neglijate zone de întreținere este schimbarea uleiului de motor.

Motorul este cea mai complexă componentă a unui automobil, necesitând sute de ore de inginerie pentru a fi dezvoltat. Componentele care alcătuiesc motorul sunt perfect adaptate pentru a se asigura că acesta funcționează eficient și oferă putere maximă. Acest lucru necesită utilizarea simultană a uleiului de motor și a tipului adecvat.

Uleiul de motor este sufletul mașinii și al motorului, așa că este important să știți exact ce tip de ulei să folosiți pentru un anumit motor.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi uleiul de motor și care sunt parametrii fiecărui tip?
  • Ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă decideți asupra tipului, vâscozității sau prețului uleiului de motor?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Ce elemente de siguranță poate avea un ulei de motor pentru a preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de ulei de motor doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pentru a-l alege pe cel mai potrivit.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă uleiul de motor.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Ulei motor și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

În următoarele paragrafe, veți găsi o prezentare generală a celor mai importante funcții ale uleiului de motor:

Acesta asigură lubrifierea părților mobile ale motorului. Fie că este vorba de o mașină sau de corpul uman, piesele în mișcare necesită lubrifiere. Cea mai importantă funcție a uleiului de motor este de a reduce frecarea dintre piesele mobile ale motorului. Aceasta include pistoane și pereții cilindrilor, arborele cotit, rulmenți și supape, pentru a numi doar câteva. Lubrifierea acestor componente le protejează de contactul direct metal-metal, mărindu-le durata de viață și promovând o funcționare mai lină. Cu o întreținere adecvată și schimburi regulate de ulei, puteți economisi costuri de service serioase.
Cu un ulei de motor de bună calitate, veți obține o economie de combustibil mai bună, un motor care funcționează mai ușor și o performanță optimă a motorului.

Ajută la reducerea subproduselor de ardere. Combustibilul intră în camera de ardere de la injectoare sau de la supapa de admisie. În ciuda arderii controlate, se produc subproduse de ardere, inclusiv COx (oxizi de carbon), NOx (oxizi de azot), SOx (oxizi de sulf). Uleiul de motor împiedică depunerea carbonului pe pereții cilindrilor, în timp ce produsul secundar este eliminat în mod continuu datorită circulației uniforme. De asemenea, uleiul ajută pistonul să se miște și permite un proces de ardere mai bun.

Împrăștie căldura din camera de ardere. Căldura este generată în motor ca urmare a unor procese precum combustia și frecarea. Uleiul de motor este capabil să elimine o parte din căldura din camera de ardere prin curgerea sa continuă. Acest lucru duce la rândul său la un proces de ardere mai eficient.

Minimizează procesele de oxidare din interiorul motorului. Întreaga funcționare a unui motor cu ardere internă se bazează pe combustie, care este de neconceput fără oxigen. Cu toate acestea, oxigenul poate declanșa procese de oxidare care pot duce la coroziune în interiorul motorului. Oxigenul din mediul extern pătrunde în motor prin supapa de admisie sau prin conținutul de apă din lichidul de răcire. Uleiul de motor poate încetini foarte mult oxidarea. În interiorul motorului, uleiul de motor formează un strat protector pe suprafața exterioară a cilindrului și împiedică contactul cu oxigenul.

Prin urmare, deoarece uleiurile de motor trebuie să îndeplinească atât de multe funcții, acestea sunt supuse la nenumărate teste în timpul dezvoltării lor înainte ca produsul finit să poată fi cumpărat de proprietarii de mașini. De aceea, este întotdeauna important să urmați recomandările privind uleiul de motor furnizate de producători pentru a asigura o durată de viață și o performanță optimă a motorului.Cele mai importante aspecte

Preț
Clasificarea uleiurilor de motor
Tip
Clasificare SAE

Noutăți despre care trebuie să stiți

Pe măsură ce producătorii continuă să dezvolte uleiuri de motor, ei se străduiesc, de asemenea, să dezvolte produse care să fie cât mai fiabile și mai sigure posibil, ceea ce reprezintă un atribut cheie în domeniul auto.

De exemplu, se folosesc aditivi speciali pentru a ajuta motorul să funcționeze corect într-o gamă largă de condiții meteorologice și de teren. Datorită unor formulări unice, acestea reduc la minimum consumul și evaporarea uleiului, precum și emisiile.

Să fiți precaut

Este important să folosiți uleiul de motor recomandat de producătorul autoturismului în manualul de utilizare pentru tipul de motor. Dacă nu aveți unul, site-ul oficial al producătorului sau site-urile web ale companiilor care vând uleiuri de motor vă oferă adesea posibilitatea de a găsi uleiul de motor recomandat în funcție de anul mașinii și de tipul de motor.

De asemenea, fiți atenți la intervalul de schimb de ulei de motor, adică perioada după care trebuie schimbat uleiul. Aceasta este determinată de producătorul de ulei. De obicei, este specificat atât în termeni de timp, cât și de kilometraj, așa că ar trebui să îl schimbați atunci când atingeți unul dintre acestea - de obicei 15.000 de kilometri, dar până la 1 an.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de uleiuri de motoare care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai ideal ulei de motor pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce ulei de motor este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!