Hota Wpro

(2 produse)
 Filtrare

O hotă de bucătărie este un instrument util pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute și a aerului saturat în timpul gătitului. În trecut, acestea... Afișați mai multe

Parametrii

Performanță
Unul dintre cei mai importanți parametri este capacitatea de evacuare, exprimată în m3/oră.

Cum se calculează capacitatea de evacuare necesară?
Dacă nu sunteți sigur de puterea necesară pentru încăperea în care instalați hota, această formulă simplă vă va ajuta: Lungime × lățime × înălțime = volum în m³
Dacă veți calcula volumul încăperii în care veți găti, veți afla cât de mult aer se află în ea. Noua hotă trebuie să aibă o capacitate de cel puțin zece ori mai mare decât volumul pe oră, de preferință de șaisprezece ori. Înlocuiți volumul calculat în formula: Volum în m³ × 16 = capacitate în m³/oră.

În cel mai bun caz, aceasta este exact capacitatea de care aveți nevoie în încăperea dumneavoastră. Însă, dacă bucătăria se deschide în camera de zi, pot apărea scurgeri de căldură în timpul schimbului de aer. În acest caz, ar trebui să alegeți o hotă de bucătărie care poate evacua până la 600 m³/oră.

Performanța afectează în mod direct consumul de energie. Cu cât este mai mare puterea de care aveți nevoie, cu atât mai mare este consumul. Prin urmare, trebuie avut grijă ca risipa de energie să nu fie prea mare.

Volumul încăperii Putere de absorbție ideală
40 m³ 400 m³/oră
60 m³ 600 m³/oră
80 m³ 800 m³/oră
100 m³ 1000 m³/oră


Nivelul de zgomot
Acest parametru este deosebit de important în cazul în care bucătăria este împreună cu camera de zi. Nivelul de zgomot crește odată cu puterea hotei. Modelele cu recirculare sunt, în general, mai zgomotoase, dar zgomotul mai mare poate fi asociat cu o instalare necorespunzătoare. Hotele de bucătărie mai silențioase includ modele cu niveluri de zgomot sub 62 dB. Cele mai silențioase se pot lăuda cu niveluri de până la 40 dB, dar unele sunt chiar mai scăzute. Modelele mai zgomotoase emit mai mult de 69 dB.

Greutatea
Greutatea hotei trebuie, de asemenea, luată în considerare, în special în cazul tipului suspendat, unde trebuie cunoscută și capacitatea de încărcare a dulapului sau a tavanului pe care va fi montată hota.

Eficiența energetică
Eficiența energetică este definită în termeni de performanță și de consum al hotei de bucătărie, adică de câtă energie are nevoie hota de bucătărie pentru a atinge o anumită performanță. Aparatele cele mai economice sunt etichetate cu A, iar cele mai puțin economice cu G.

30,00 RON
piesaria.ro
Detalii
123,00 RON
piesaria.ro
Detalii

Ghid de cumpărături cu Hota

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.