Cum să cumpărați o plită?

Pentru bucătăria modernă, tot mai mulți oameni optează pentru un cuptor încorporat și o plită încorporată separată, în locul unei aragaze tradiționale. Datorită designului lor încorporabil, plitele contribuie la crearea unei bucătării curate și moderne, având la dispoziție o gamă de culori, stiluri și dimensiuni din care puteți alege.

În plus, o plită încorporată nu numai că adaugă stil bucătăriei dumneavoastră, dar este și mai ușor de curățat și utilizează mai bine spațiul, deoarece trebuie să dedicați o singură parte a blatului de lucru pentru plită.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi o plită și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului sau designului?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Care sunt caracteristicile de siguranță ale unei plite care pot preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a decide ce model de plită doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să aflați și să colectați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dvs. aparat.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale funcții pe care trebuie să le aibă o plită.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina de categorie Plită și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

De exemplu, dacă plănuiți o renovare, merită să vă evaluați în detaliu nevoile, dimensiunea și stilul bucătăriei, astfel încât să puteți alege un produs adaptat nevoilor dumneavoastră.
Ca și în cazul altor aparate încorporabile, este important să planificați din timp și să măsurați spațiul exact în care va fi instalată plita. Nu toate tipurile de plită sunt potrivite ca să puteți monta și cuptor sub aceasta, așa că nu uitați să verificați și acest lucru.

Unul dintre parametrii legați de dimensiune și capacitate este numărul de zone de gătit de pe plită, care pentru majoritatea produselor este de 1-6 zone de gătit. Dacă aveți o familie numeroasă și vă place să vă distrați cu prietenii, ar trebui să alegeți un model cu cel puțin 4-5 zone, ceea ce nu este doar convenabil, ci permite și o gătire eficientă.

În ceea ce privește dimensiunile, plitele au o lățime de 60 cm în majoritatea cazurilor, dar sunt populare și modelele mai mari, de 70 sau 90 cm. Sunt disponibile și modele cu capacități mult mai mici sau mult mai mari, cum ar fi 2 sau 8-10 zone de gătit.

În funcție de configurația bucătăriei, puteți instala plita direct deasupra cuptorului încorporat, dar este populară și o plită autonomă pe o insulă de bucătărie. În funcție de spațiul de care dispuneți, de frecvența cu care gătiți și de modul în care este amenajată bucătăria, ar trebui să luați în considerare aspectul care va permite utilizarea cea mai eficientă a spațiului atunci când gătiți. În general, blatul de lucru trebuie să aibă o grosime de cel puțin 25-30 mm pentru a putea găzdui plita.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Dimensiune

Alți parametri importanți

Design
Control

Noutăți despre care trebuie să stiți

Plitele cu indicator de căldură reziduală arată atunci când temperatura zonei de gătit de pe plita vitroceramică a depășit 60 °C. Această funcție este în primul rând o funcție de siguranță, deoarece plita nu pare a fi fierbinte, astfel puteți evita să vă ardeți. Iar căldura reziduală este folosită pentru a menține mâncarea caldă.

Datorită funcției de aprindere electrică, atunci când folosiți plite pe gaz, nu aveți neapărat nevoie de chibrituri sau de o brichetă de gaz pentru a aprinde zonele de gătit. Aprinderea electrică cu scântei este deja încorporată în multe modele și poate fi acționată printr-un buton separat. Iar în cazul aparatelor mai moderne, trebuie doar să țineți apăsate butoanele pentru cartușele de gaz timp de câteva secunde, astfel încât puteți face acest lucru cu o singură mână.

Gătitul de zi cu zi devine mai ușor, mai convenabil și mai plăcut dacă plita are caracteristici practice pe lângă funcțiile tradiționale. Acestea includ, de exemplu, comenzi tactile, afișaje LED sau o funcție de recunoaștere a vaselor.

Plita este, de asemenea, unul dintre aparatele electrocasnice care poate fi periculos dacă nu este utilizat conform destinației, așa că este important ca aceasta să fie echipată cu elemente de siguranță acolo unde este posibil. De exemplu, sistemul de protecție împotriva accesul copiilor este utilă și este o veste bună că producătorii includ acum și alte caracteristici de siguranță în modelele mai moderne. De exemplu, funcția de oprire de siguranță permite ca aparatul să se oprească automat după o anumită perioadă de timp, în funcție de nivelul de setare, dacă este lăsat pornit continuu pentru o perioadă mai lungă de timp fără intervenție. Cu ajutorul întrerupătorului principal, dispozitivul poate fi oprit instantaneu.

Să fiți precaut

Atunci când utilizați cuptorul/plita, acordați o atenție deosebită utilizării gazului și energiei electrice, în funcție de tipul acestuia. Înainte de instalare, verificați dacă racordarea la rețeaua de gaz sau de electricitate este corectă. Asigurați-vă, de asemenea, că în apropierea plitei nu se află materiale inflamabile sau alte obiecte inflamabile.

Dacă există copii mici în gospodărie, trebuie să se acorde o atenție deosebită atunci când se gătește pentru a evita arsurile și este recomandabil să se utilizeze un produs cu caracteristici de siguranță.

Înainte de a cumpăra o plită, este important să verificați dimensiunile exacte ale produsului, să o instalați de către un profesionist și să folosiți întotdeauna tipul de vase de gătit potrivit pentru tipul de plită pe care îl cumpărați (de exemplu, vase magnetice pentru plită cu inducție). Curățați cu atenție sticla sau alte suprafețe sensibile pentru a asigura o durată de viață lungă și sigură.

În caz de funcționare defectuoasă (în special aragazurile cu gaz, unde există riscul de explozie în cazuri extreme), consultați întotdeauna un specialist.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate că nu toate filtrele, dar selectându-le pe cele mai importante, ați restrâns gama de plite pe care le puteți folosi și acum trebuie doar să le alegeți pe cele mai potrivite.
Apoi, merită să vă uitați prin produsele după imagine și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală plită pentru dvs., așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să cumpărați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce aparat de cafea este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!