Cum să cumpărați frigider?

Există mai mulți factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când alegeți frigiderul ideal. Principalele întrebări includ întrebarea despre alegerea unui frigider independent sau încorporat, ce clasă energetică să alegeți și ce caracteristici ar trebui să aibă noul dumneavoastră frigider.


Dia, Editor, Árukereső.hu

Timp de lectură: 7 minute

Tip

Frigider monoclimat

Frigider de mari dimensiuni, fără compartiment de congelare.

+ Spațiu mare pentru depozitarea alimentelor refrigerate
+ Potrivit separat pe lângă congelator sau ca un al doilea frigider suplimentar
+ Nu este necesară dezghețarea
+ Excelent pentru utilizare în principal în unități comerciale

- Congelatorul nu este inclus
- Gamă redusă

Frigider combinat

Frigiderul clasic de uz casnic cu compartimente de frigider și congelator.

+ Spațiu mare pentru alimente - alegere de rafturi, compartimente și sertare cu volume multiple
+ Ușă separată pentru frigider și congelator - o soluție de economisire a energiei
+ Gamă largă de funcții
+ Congelatorul poate fi sus sau jos, în funcție de preferințele utilizatorului

- La frigiderele combinate cu un singur motor, frigiderul și congelatorul trebuie dezghețate în același timp.

Cu timpul, frigiderul pe care îl alegeți poate deveni prea mic, de exemplu atunci când familia dumneavoastră se mărește, așa că este întotdeauna mai bine să alegeți un frigider cu o capacitate puțin mai mare decât cea de care aveți nevoie momentan.

Frigider în stil american

Frigider pentru familii mai mari, cu 2 uși verticale.

+ Organizarea transparentă a alimentelor
+ Volum mare, util - frigider și congelator separate
+ Caracteristici și design modern
+ Unele modele au, de asemenea, un aparat de gheață încorporat sau un dozator de băuturi.

- Consum mai mare de energie
- Sensibil la spațiu - nu este potrivit pentru locuințe mai mici, ideal pentru case de familie sau bucătării spațioase
- Necesită instalare profesională

Frigidere cu ușă franceză
Frigiderul cu ușă franțuzească este o versiune îmbunătățită a tipurilor de frigidere americane. Acestea au două uși în secțiunea frigider și două sertare sau uși în secțiunea congelator. Acest lucru oferă cel mai mare confort și claritate a spațiului interior. În plus, puteți economisi energie prin deschiderea separată a ușilor pentru fiecare compartiment.

Mini-frigidere

Frigidere mici și discrete care oferă multe avantaje pe lângă păstrarea băuturilor la rece.

+ Potrivit pentru apartamentele studențești, casele de vacanță, birouri sau pentru cei care depozitează puțină mâncare deodată.
+ Mini-frigider și un congelator de capacitate mică într-unul singur
+ Preț de achiziție mic și consum minim de energie

- Nivel ridicat de zgomot

Parametri și funcții

Clasa energetică
Clasificările claselor energetice stabilite de Uniunea Europeană s-au schimbat de la 1 martie 2021. Printre altele, acest lucru înseamnă că clasele de energie indicate pe eticheta energetică nu mai corespund valorilor indicate anterior. Noile clase energetice variază de la A la G. Cu cât clasa energetică este mai apropiată de A, cu atât consumul de energie electrică va fi mai mic.
Eticheta energetică furnizată de producător vă va oferi cei mai importanți parametri - consumul anual de energie și nivelul de zgomot al modelului pe care îl alegeți. Eticheta energetică indică consumul anual de energie în kWh.

Volum
Volumul util al frigiderului și al congelatorului este indicat în litri. Volumul ales depinde de numărul de persoane din gospodărie. În general, frigiderul poate conține 70-75 de litri de alimente de persoană, iar congelatorul 30 de litri.

Nivelul de zgomot
Frigiderul este în funcționare continuă, astfel încât nivelul de zgomot trebuie să fie cât mai scăzut posibil. Mai ales într-un apartament mic, unde nivelurile mai ridicate de zgomot pot fi deranjante. Dacă sunteți în căutarea unui frigider foarte silențios, alegeți unul cu un nivel de zgomot de 40 dB sau mai puțin.
21-36 dB
37-39 dB
40 dB
41-42 dB
43 dB sau mai mult

Greutate
Greutatea variază de la un tip de frigider la altul și chiar în cadrul aceluiași tip. Cele mai mari și mai spațioase frigidere americane cântăresc între 100 și 200 kg. Cele mai ușoare dintre frigiderele combinate cântăresc între 40 și 50 kg, iar cele mai grele în jur de 90 kg. Cele mai mici frigidere de blat sunt mici, cântărind între 10 și 30 kg. Luați în considerare parametrul de greutate, mai ales atunci când vă deplasați - într-o casă fără lift, un model mai ușor va fi mai ușor de transportat.

Clasă climatică
Indică intervalul ideal de temperatură ambientală pentru funcționarea normală a frigiderului. Atunci când temperatura se abate semnificativ de la clasa climatică, se poate aștepta un consum inutil de ridicat și o răcire inadecvată.
Există patru clasificări ale claselor climatice, iar unele modele pot fi utilizate în mai mult de o clasă climatică în același timp.

Clasă climatică Denumirea clasei Intervalul de temperatură ambiantă
SN Anormal 10–32 ° C
N Normal 16–32 ° C
ST Subtropicală 18–38 ° C
T Tropical 18–43 ° C


Amplasare

Ar trebui să alegeți frigiderul în funcție de amplasarea acestuia și de stilul bucătăriei dumneavoastră.

Frigider independent

  • Aparat de sine stătător pe care îl puteți amplasa oriunde
  • Planificați-vă bine amplasarea
  • Pentru frigiderele din oțel inoxidabil, alegeți unul care este mai puțin predispus la urme de degete.

Frigider încorporat

  • Potrivit pentru bucătăriile în care toate celelalte aparate sunt încorporate în dulap
  • Aspect curat și ordonat

Trebuie să asigure o circulație suficientă a aerului în dulapul frigiderului.
Necesită instalare profesională


Funcții suplimentare

Sistemul No Frost - circulă aerul în interiorul frigiderului pentru a distribui în mod optim frigul în interiorul acestuia, astfel încât pereții și alimentele să nu înghețe.
Ventilator - asigură un flux constant de aer rece în tot interiorul. Păstrează alimentele proaspete pentru mai mult timp.
Afișaj - afișează temperatura internă și, în cazul frigiderelor inteligente, indică alimentele care se termină și le trimite în lista de cumpărături.
Protecție antibacteriană - învelișul din interiorul frigiderului împiedică dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului.
Control separat - vă permite să setați separat temperatura compartimentelor frigider și congelator, ceea ce face ca aparatul să fie foarte eficient în utilizare.
Zero Zone - ZeroZone este un sertar special care lasă să intre mai mult aer rece și menține temperatura la zero grade. Ideal pentru carne crudă, pește proaspăt, fructe sau legume.
Deschidere interschimbabilă a ușilor - se aplică tuturor tipurilor de frigidere, cu excepția frigiderelor de tip american, care au uși duble și se deschid în două direcții.
Indicator de ușă deschisă - frigiderul va emite un semnal sonor pentru a indica faptul că ușa nu s-a închis complet.

Capacitatea congelatorului

Unele congelatoare indică cât timp vor menține temperatura internă atunci când sunt oprite. Acest lucru este important pentru că veți afla cât timp vor rămâne înghețate alimentele în cazul unei pene de curent. Dacă frigiderul pe care îl alegeți prezintă o valoare mai mare de 30 de ore, acesta va fi o alegere bună.
Informațiile privind capacitatea congelatorului arată câte kg de alimente proaspete poate îngheța congelatorul în 24 de ore. În magazine veți găsi frigidere cu o capacitate de congelare de 2-24 kg pe 24 de ore. Dacă congelați frecvent alimente, căutați cea mai mare capacitate posibilă. O capacitate mai mică este suficientă pentru o congelare normală, de exemplu pentru cineva care congelează ocazional resturile de la prânz sau cină.

Întrebări frecvente

Cum să curățați corect frigiderul?
Cum să transportați un frigider nou?
Cum să o întrețineți în mod corespunzător?
Ce puteți face cu frigiderul vechi și stricat?