ORION ventilator

(6 produse)
Producător

Nu toate gospodăriile au aer condiționat, dar căldura de vară și căldura din casă ne poate afecta pe toți. Pentru astfel de ocazii, este o idee bună să... Afișați mai multe

Parametrii

Debitul volumetric
Eficiența unui ventilator este determinată în mare măsură de cantitatea de aer pe care o mișcă într-un anumit spațiu. Această valoare este exprimată în metri cubi pe oră (m³/h). Dacă știți dimensiunea camerei în care doriți să instalați ventilatorul, puteți calcula cu ușurință dacă modelul este potrivit pentru dvs. sau dacă aveți nevoie de un ventilator cu o capacitate mai mare.

Cum se calculează eficiența unui ventilator?
În primul rând, determinați volumul camerei în care va funcționa ventilatorul. Trebuie doar să înmulțiți lungimea, lățimea și înălțimea aproximativă a camerei. Rețineți că fiecare cameră necesită un schimb de aer diferit. Înmulțiți apoi volumul camerei cu numărul de schimburi de aer necesare.

În general:
Camerele necesită 1-2 schimburi de aer pe oră
Băile și birourile au nevoie de 5-8 schimbări de aer pe oră
Bucătăriile necesită 6-9 schimbări de aer pe oră

De exemplu, dacă instalați un ventilator într-o cameră de zi de 60 m³, acesta ar trebui să aibă un debit volumic cuprins între 60-120 m³/h.

Putere
Afișează câtă energie consumă aparatul de la rețea în 1 oră.

Cele mai economice modele sunt, de obicei, modelele axiale și de masă cu o putere nominală mai mică de 22 W.

Puterea nominală se situează cel mai adesea între 23 și 44 W.

Între 45 și 55 W, sunt disponibile în principal ventilatoare verticale și de coloană.

Nivelul de zgomot
Atunci când cumpărați, nu subestimați nivelul de zgomot, care poate părea tolerabil în primele minute (în principal din cauza vitezei lamei), dar care poate deveni deranjant după un timp.

În cazul ventilatoarelor de cameră normale, veți găsi niveluri de zgomot de aproximativ 40-50 dB. Nivelurile mai ridicate de 59 dB sau mai mult pot fi inconfortabile pentru majoritatea persoanelor.

Numărul de trepte de viteză
Chiar și modelele de bază permit, de obicei, cel puțin 2-3 viteze.
La modelele ceva mai avansate, sunt mai frecvente 3-6 viteze.
În special pentru modelele verticale și în picioare, vă puteți aștepta la setări mai avansate, cu 8 sau mai multe viteze.

de la 190,44 RON
2 oferte
de la 309,63 RON
2 oferte
de la 125,99 RON
2 oferte
de la 473,79 RON
2 oferte
de la 82,99 RON
2 oferte
de la 232,19 RON
2 oferte

Ghid de cumpărături cu Ventilator

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.