2021.05.20.

Conditii generale de utilizare - SERVICIUL ProductAds

Conditiile contractuale generale de mai jos (in continuare: CCG), contin termenii si conditiile pentru utilizarea de catre Reprezentantul marcii a serviciului ProductAds (in continuare: Serviciul) disponibil pe site-ul www.compari.ro (in continuare: Pagina web), gestionata de Online Comparison Shopping Kft. (sediul: Rákóczi Street 70-72, Budapest Hungary 1074, numar de inregistrare: 01-09-186759, C.U.I.: 24868291-2-42, in continuare Compari).

In cadrul Serviciului Reprezentantul marcii poate face o oferta pentru evidentierea pe Pagina web a produselor marcii reprezentate de acesta.

1. Dispozitii generale si definitii

1.1. Anunt inseamna orice anunt individual afisat prin intermediul Serviciului, sub orice forma de text publicitar sau evidentiere grafica.

1.2. Campanie inseamna afisarea unuia sau mai multor anunturi lansate periodic de Reprezentantul marcii prin intermediul Serviciului.

1.3. Reprezentantul marcii inseamna un agent economic care este producatorul al unui(unor) anumit(e) produs(e) sub marca, ori este distribuitor, importator sau reprezentant, conform contractului ncheiat cu producatorul, care are dreptul sa faca publicitate produsului (produselor) sub marca. Reprezentantul marcii declara ca este agent economic inregistrat in Ungaria sau in strainatate, care foloseste Serviciul pentru a promova, in scopul vanzarii, produsele sale, care pot fi comercializate online.

1.4. O Agentie de Reprezentare a marcii este o agentie care reprezinta mai multe marci si este obligata sa declare ca are dreptul sa reprezinte marca n cauza.

1.5. Reprezentantul marcii si Agentia de Reprezentare a marcii sunt definite in mod colectiv ca Utilizator.

2. Incheierea unui contract de utilizare a serviciului ProductAds

2.1. Prezentele CCG se aplica tuturor Reprezentantilor marcii care, conform acestor CCG, fac o oferta pentru evidentierea produselor afisate pe Pagina web, in conformitate cu CCG in vigoare n acel moment.

2.2. Utilizarea Serviciului este conditionata de inregistrare. In vederea utilizarii Serviciului Compari pune la dispozitie o interfata de inregistrare pe Pagina web, prin intermediul careia Reprezentantul marcii sau Agentia de Reprezentare a marcii se pot inregistra.

2.3. In cazul Reprezentantului marcii datele necesare pentru inregistrare sunt: denumirea marcii, numele persoanei de contact, adresa de e-mail a acesteia, numarul de telefon, datele de nregistrare ale Reprezentantului marcii (denumire, adresa, adresa punct de lucru, numarul de inregistrare a societatii, cod de identificare fiscala). Ca parte a procesului de inregistrare persoana care efectueaza inregistrarea in numele Reprezentantului marcii va trebui sa furnizeze o parola in formatul specificat de Compari si sa accepte acest CCG.

2.4. In cazul Agentiilor de Reprezentare a marcii datele necesare pentru inregistrare sunt: denumirea Agentiei de Reprezentare a marcii, numele persoanei de contact, adresa de e-mail a acesteia, numarul de telefon, datele de nregistrare ale Agentiei de Reprezentare a marcii (denumire, adresa, adresa punct de lucru, numarul de inregistrare a societatii, cod de identificare fiscala). Ca parte a procesului de inregistrare persoana care efectueaza inregistrarea in numele Agentiei de Reprezentare a marcii va trebui sa furnizeze o parola in formatul specificat de Compari si sa accepte acest CCG, respectiv sa declare ca are Agentia de Reprezentare a marcii dreptul sa reprezinte marca in cauza.

2.5. Inregistrarea este confirmata de Compari, confirmare prin care se incheie un contract online intre Compari si Utilizator pentru furnizarea Serviciului, pe o perioada nedeterminata, in conformitate cu sectiunea 5 (4) din legea CVIII. din 2001 cu privire la serviciile de comert electronic si anumite aspecte ale serviciilor legate de societatea informatica (n continuare Legea privind comertul electronic). In vederea asigurarii utilizarii Serviciulului Compari creeaza un Cont de utilizator online pentru Utilizator in baza datelor sale de inregistrare.

2.6. Continutul acestui CCG e recunoscut si acceptat in mod expres de catre Utilizator in cadrul inregistrarii. Continutul prezentului CCG - asa cum este recunoscut de Utilizator - corespunde practicilor generale ale pietei.

2.7. Utilizatorul este obligat sa furnizeze date reale n cadrul utilizarii Serviciului si al inregistrarii in conformitate cu acest CCG. Utilizatorul raspunde de pastrarea confidentialitatii si utilizarea parolei furnizate - actiunile efectuate prin intermediul Contului de utilizator sunt obligatorii pentru Utilizator. Utilizatorul nu are dreptul de cesionare a Serviciul.

2.8. In cazul in care Utilizatorul are un comportament care contravine prevederilor prezentului CCG, sau daca activitatea Utilizatorului pune in pericol reputatia afacerii sau interesele economice ale Compari, acesta din urma are dreptul sa restrictioneze sau sa suspende accesul Utilizatorului la Serviciu cu efect imediat, sau, ca ultima solutie, stergerea Contului de utilizator din cauza ncalcarii contractului.

2.9. Daca impotriva Utilizatorului sunt initiate proceduri de insolventa, faliment, lichidare, lichidare voluntara sau dizolvare, Compari este indreptatit sa restrictioneze sau sa suspende accesul Utilizatorului la Serviciu si sa solicite garantii in cuantumul si in modul considerate adecvate de catre Compari. In cazul in care Utilizatorul refuza sa ofere garantiile cerute sau intârzie in mod nerezonabil in furnizarea acestora, Compari are dreptul sa restrictioneze sau sa suspende accesul Utilizatorului la Serviciu cu efect imediat, sau, ca ultima solutie, stergerea Contului de utilizator din cauza ncalcarii contractului.

2.10. Daca Compari primeste informatii conform carora datele furnizate de Utilizator contin (si) elemente nereale, are dreptul sa restrictioneze partial sau complet accesul Utilizatorului la Serviciu.

Agentia de Reprezentare a marcii inregistrate poate solicita o modificare a informatiilor de facturare, modificarile fiind supuse aprobarii de catre de Compari. In cazul unei astfel de cereri de modificare Anuntul sau Campania nu vor fi suspendate.

Compari isi rezerva dreptul de a modifica unilateral CCG. Modificarile vor fi comunicate de catre Compari printr-un anunt. Modificarea poate fi inclusa in informatiile publicate in Contul de utilizator, intr-un buletin informativ sau intr-o notificare trimisa Utilizatorului la adresa de e-mail furnizata. Continuarea utilizarii Serviciului dupa modificare are valoare de acceptare a modificarii CCG. Compari va transmite informari cu privire la Serviciu sau CCG numai conform celor de mai sus, n primul rând catre adresa de e-mail furnizata la nregistrare de catre Utilizator. Utilizatorul poate contacta Compari in legatura cu Serviciul trimitand o notificare la adresa de e-mail productads@compari.ro.

Raportul de prestari servicii dintre Utilizator si Compari, reglementat in prezentele CCG, nceteaza in cazul in care Utilizatorul comunica catre Compari retragerea sa si Compari pune n executare - chiar si fara o notificare speciala n acest sens - aceasta retragere sau n cazul n care Compari anuleaza Contul de Utilizator al Utilizatorului in urma incalcarii contractului.

3. Postarea Anuntului

3.1. In cadrul Serviciului Compari va afisa un Anunt pe Pagina web, pe baza comenzii Utilizatorului, efectuate prin Contul de utilizator. Anuntul poate fi postat numai in categoriile publicate pe Pagina web unde sunt afisate produsele apartinand marcii pe care acesta o reprezinta. Compari va afisa, de asemenea, Anuntul pe paginile de produse relevante ale Paginii web, conform setarilor din Contul de utilizator, cu exceptia cazului in care aceasta optiune de afisare este dezactivata de Utilizator in Contul de utilizator.

3.2. Utilizatorul poate incarca un Anunt numai prin intermediul Contului de utilizator (sistemul ProductAds). Continutul Anuntului va fi: denumire, nume produs, parametrii produsului, descrierea produsului, tip de Anunt (eticheta), categorie, daca se utilizeaza sau nu optiunea de duplicare. In caz de duplicare, produsul sub marca n cauza va aparea in lista pe pagina categoriei Paginii web atât ca un anunt, cât si ca rezultat de cautare. In ceea ce priveste Anuntul n cauza, Utilizatorul se poate nregistra pentru urmarirea pozitiei, poate specifica bugetul zilnic si total al Anuntului sau al Campaniei, pretul maxim per click, respectiv vor trebui specificate datele de prima publicare si de expirare ale Anuntului.

3.3. Anuntul care urmeaza sa fie publicat va fi verificat tehnic de Compari si va fi publicat pe Pagina web in termen de 48 de ore, daca pretul per click stabilit este suficient pentru publicare. Compari nu raspunde pentru continutul Anuntului afisat, având n vedere ca are calitatea de furnizor de servicii de intermediere, conform Legii privind comertul electronic, respectiv nu cunoaste si nu are obligatia de a cunoaste continutul Anuntului afisat. In cazul in care Compari identifica sau i se raporteaza Anuntul ca incalcand drepturile tertilor, acesta are dreptul de a-l elimina, fara vreo notificare prealabila. Compari poate refuza publicarea Anuntului fara vreo motivare. Compari are dreptul de a modifica aspectul Anuntului comandat pentru publicare - fara a modifica continutul acestuia -, cum ar fi fontul, formatarea, elemente distinctive.

3.4. Anuntul poate fi modificat de Utilizator oricand.

4. Conditiile de plata ale Serviciului

4.1. Serviciul este un serviciu preplatit, pretul poate fi platit de Utilizator prin metoda de plata asigurata de Compari (plata on-line cu cardul bancar sau transfer bancar). Alimentarea contului Utilizatorului cu sumele necesare platii Serviciilor este responsabilitatea Utilizatorului. Suma platita prin transfer bancar va fi afisata in soldul Utilizatorului in termen de 1 zi lucratoare de la data creditarii sumei in contul bancar al Compari. Este o conditie esentiala pentru utilizarea (prestarea) Serviciului ca Utilizatorul sa detina un sold curent pozitiv. In caz contrar Compari poate furniza Serviciul - spre deosebire de setarile Utilizatorului - din ziua pozitivarii soldului. Utilizatorul isi poate folosi soldul in termen de 1 an de la creditarea acestuia. In cazul in care Compari crediteaza o anumita suma in soldul Utilizatorului in scopuri promotionale - fara vreo obligatie de plata din partea Utilizatorului - suma n cauza va putea fi utilizata n termen de 3 luni. In cazul in care suma n cauza nu este folosita in timpul disponibil pentru utilizare, Compari are dreptul sa o deduca si sa o considere plata executata. Compari nu va rambursa soldul n cazul ncetarii contractului.

4.2. Compari va emite o factura pentru utilizarea soldului alimentat intr-un format conform legii, folosind datele agentului economic furnizate la inregistrare. Prin acceptarea acestui CCG Utilizatorul consimte irevocabil la emiterea unei facturi electronice. Facturile emise catre Utilizator pot fi accesate si descarcate din Contul de Utilizator. Compari va trimite o notificare prin e-mail cu privire la factura electronica emisa.

4.3. Pretul Serviciului se bazeaza pe licitatia intre Utilizatori reprezentand diferite marci privind acelasi tip de produs. La comandarea Anuntului sau a Campaniei n cauza Utilizatorul stabileste pozitia produselor sub marca n cauza la afisarea pe Pagina web, pentru a se afisa mai in fata in comparatie cu alte marci privind acelasi tip de produs. (pozitie). Cu ocazia setarii Utilizatorul introduce suma pe care o ofera pentru pozitia preferata in raport cu pretul minim de accesare (per click) pentru produsul respectiv. Ca urmare a modelului de licitare, Compari nu garanteaza afisarea Anuntului si nu garanteaza pretul acestuia si mentinerea pozitiei atinse.

4.4. Din soldul Utilizatorului se va deduce suma necesara pentru a atinge pozitia dorita, chiar daca Utilizatorul a stabilit o suma mai mare in Contul sau de utilizator. Sumele mai mare decat cheltuielile stabilite de Utilizator nu vor fi scazute, vor fi scazute cheltuielile zilnice stabilite de Utilizator ncepând cu ora 00:00 a zilei urmatoare.

4.5. Daca Anuntul nu este afisat, n ciuda atingerii cheltuielilor zilnice stabilite, din cauza unei defectiuni tehnice sau de alta natura a Serviciului, contravaloarea pentru acesta nu va fi scazuta din soldul Utilizatorului.

4.6. In cazul in care mai multi Utilizatori stabilesc acelasi pret de licitatie, afisarea Anuntului se va efectua pe baza altor indicatori de calitate stabiliti de Compari.

4.7. In cadrul Serviciului pretul minim per click este de 0,40 RON + TVA. In cazul in care pe o interfata de afisare numarul Anunturilor setate coincide cu numarul evidentierilor oferite de Compari in cadrul Serviciului (de exemplu pot fi afisate doua Anunturi in doua pozitii diferite pe o pagina de categorie sau doua Anunturi pot fi afisate unul langa celalalt pe o pagina de produs in blocul „Oferte aditionale ale categoriei”), Anuntul care apare in pozitia inferioara va fi taxat la pretul minim per click, in timp ce pozitia superioara va fi taxata cu pretul de click stabilit pentru Anuntul din pozitia inferioara. In cadrul Serviciului in toate cazurile Anunturile pozitiilor superioare vor fi taxate cu un pret per click marit cu 10 % fata de pretul per click setat de catre Utilizator.

4.8. Utilizatorul poate opri Anuntul in orice moment (sterge definitiv sau suspenda temporar). In acest caz afisarea Anuntului va fi anulata sau suspendata in maximum o ora si nu va fi perceputa ulterior nicio contravaloare din soldul Utilizatorului.

5. Politica de confidentialitate

5.1. In cadrul prelucrarii datelor aferente si/sau necesare furnizarii Serviciului Compari respecta prevederile Regulamentului UE 679/2016, aplicabil din 25 mai 2018 (denumit in continuare GDPR).

5.2. Datele cu caracter personal ale persoanei de contact indicate de Utilizator cu ocazia inregistrarii vor fi stocate si, astfel, prelucrate de Compari. Aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate de Compari in scopul executarii obligatiilor contractuale, n vederea asigurarii contactului cu Utilizatorul, pe toata durata contractului, respectiv dupa incetarea acestuia, pe durata termenului general de prescriptie de cinci (5) ani + un (1) an. Prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanei vizate in alte scopuri nu este permisa. In cazul schimbarii persoanei de contact datele personale introduse anterior vor fi sterse. Persoana vizata poate solicita Utilizatorului corectarea datelor personale inregistrate, iar persoana care actioneaza in numele Utilizatorului este obligat sa efectueze modificarile in Contul de utilizator. Celelalte drepturi ale persoanei vizate prevazute de legislatia aplicabila privind protectia datelor cu caracter personal nu sunt aplicabile, prin natura lor, n privinta prelucrarii datelor aferente implementarii prezentelor CCG. Utilizatorul garanteaza ca a informat in mod corespunzator persoana vizata cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si la drepturile sale.

5.3. Pentru prestarea Serviciului Compari utilizeaza un subcontractant, care actioneaza si ca mputernicit cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Compari. Imputernicitul este Heureka Shopping s.r.o., (ID nr. 02387727, dosar Ref. Nr. C 218977 tinut de Judecatoria orasului Praga, sediu social: in Karolínská 650/1, Karlín, 186 00 Praga 8, Republica Ceha).

5.4. Compari declara ca a desemnat un responsabil de date personale (DPO) in conformitate cu prevederile GDPR si tine evidenta activitatilor sale de prelucrare n numele Utilizatorului a datelor cu caracter personal intr-un registru care poate fi prezentat autoritatii de supraveghere.

5.5. Compari alege si gestioneaza echipamentele informatice utilizate pentru gestionarea datelor cu caracter personal stocate in conformitate cu prezentul CCG in cadrul furnizarii Serviciului astfel incat acestea:

  • sa permita accesul persoanelor ndreptatite (disponibilitate);
  • sa asigure autenticitatea si autentificarea prelucrarii (autenticitatea prelucrarii datelor);
  • sa permita confirmarea faptului ca datele nu au fost modificate nemodificarea datelor (integritatea datelor);
  • sa fie protejate impotriva accesului neautorizat (confidentialitatea datelor).

5.6. Compari asigura securitatea datelor cu caracter personal prin masuri tehnice, organizatorice si structurale, care ofera un nivel de protectie adecvat mpotriva riscurilor aferente stocarii datelor cu caracter personal si pe durata prelucrarii acestora asigura:

  • confidentialitatea: protejeaza informatiile, astfel incat numai cei ndreptatiti sa le poata accesa;
  • integritatea: asigura acuratetea si integritatea informatiilor si a metodei de prelucrare;
  • disponibilitatea: n caz de nevoie, persoanele ndreptatite pot accesa efectiv informatiile necesare, dispozitivele necesare fiind disponibile n acest scop.

5.7. Sistemul informatic si reteaua Compari sunt protejate impotriva atacurilor de frauda cibernetica, spionajului, sabotajului, vandalismului, incendiului si inundatiilor, precum si contra virusilor de calculator, atacurilor informatice, inclusiv atacurilor tip DoS (denial of service - ntreruperea serviciilor). Compari asigura securitatea sistemului prin masuri si metode specifice la nivel de server si la nivel de aplicatii.

5.8. In cazul unui incident de securitate a datelor, Compari - tinand cont de recomandarile DPO - va lua toate masurile prevazute de GDPR si va coopera cu Utilizatorul. Compari declara ca dispune de proceduri adecvate pentru gestionarea incidentelor.

5.9. Confidentialitatea datelor cu caracter personal stocate de Compari este esentiala, prin urmare Compari va transfera datele personale stocate catre entitati terte numai n cazul unor solicitari exprese n acest sens; punerea acestor date la dispozitia autoritatilor si instantelor judecatoresti se va efectua numai in limitele stabilite de lege.

6. Dispozitii finale

6.1. Toate datele si termenele privind raportul juridic de prestari servicii creat n temeiul acestor CCG sunt stocate in sistemul IT inchis al Compari; Utilizatorul recunoaste autenticitatea datelor stocate de acest sistem IT.

6.2. Compari nu va raspunde n niciun fel fata de un alt utilizator sau de o terta persoana pentru actiunile Utilizatorului , si nu are nici obligatie de garantie n ceea ce priveste actele acestuie.

6.3. Compari nu va fi raspunzator pentru niciun fel de daune, cauzate in primul rand de un virus de calculator, aparute in echipamentele informatice ale Utilizatorului sau in alte bunuri ale acestui, in cadrul accesului la Contul de utilizator, utilizarea Serviciului, utilizarea Paginii web sau n cadrul corespondentei electronice.

6.4. Compari nu isi asuma nicio responsabilitate pentru erori sau omisiuni in continutul Serviciului. Cu toate acestea Compari depune toate eforturile pentru a se asigura ca astfel de evenimente nu au loc. Compari are dreptul sa desfasoare lucrari de intretinere a Paginii web, ce pot determina o ntrerupere temporara a disponibilitatii Serviciului, chiar si fara a notifica n prealabil Utilizatorul. Compari va prelungi publicarea Anunturilor cu o perioada egala cu durata ntreruperii, prelungire pentru care nu va percepe nicio suma suplimentara din contul Utilizatorului. Compari nu va fi tinut raspunzator pentru niciun fel de daune directe sau indirecte rezultate din lipsa de disponibilitate a Serviciului, indiferent de motiv, si exclude plata de despagubiri pentru daune sau acoperirea altor pretentii!

6.5. Compari nu va fi raspunzator pentru niciun act (mai ales daune) rezultate din utilizarea Paginii web - sau a Serviciului - necorespunzatoare, ilegala sau cu incalcarea prevederilor prezentului CCG.

6.6. Este interzisa utilizarea oricarui sistem sau solutii care vizeaza sau poate rezulta n blocarea serverelor ori care pericliteaza sau poate periclita functionarea Serviciului.

6.7. In cazul in care orice prevedere a prezentului CCG devine nula, neaplicabila sau neexecutabila, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi. O prevedere nula, neaplicabila sau sau neexecutabila va fi inlocuita cu o prevedere similara, cat mai apropiata ca rezultat, din punct de vedere economic, de prevederea care a devenit nula, neaplicabila sau neexecutabila.

6.8. Raporturile juridice ntre Compari si Utilizator sunt supuse exclusiv prevederilor legii maghiare. In ceea ce priveste aspectele care nu sunt reglementate in CCG, se vor aplica dispozitiile relevante ale Legii V din 2013 privind Codul civil (Cod civil). In cazul unui litigiu acesta va fi supus solutionarii instantei competente – n functie de valoarea litigiului – conform Legii CXXX din 2016 privind procedura civila (Codul de procedura civila).

6.9. In privinta Anunturilor publicateCompari declara, n conformitate cu art.3 alin (3) din Legea XXII din 2014 privind taxa publicitara, ca datoria fiscala este suportata de acesta si ca isi indeplineste obligatia de a depune o declaratie fiscala si de a plati impozite.

6.10. www.compari.ro si serviciile conexe sunt proprietatea intelectuala a societatii Online Comparison Shopping Kft., care este si titularul exclusiv al licentelor asupra acestora. Orice continut prezentat pe www.compari.ro este protejat de lege! Continutul www.compari.ro, inclusiv ca baza de date supusa dreptului de autor, poate fi utilizat cu acordul scris prealabil al Compari!

Toate drepturile rezervate
2021 Online Comparison Shopping Kft. ©.