Placa de sunet Nedis

(2 produse)
 Filtrare
Tip placa de sunet
Conectivitate placa de sunet
Numar canale
Viteza de esantionare maxima

O placă de sunet este un dispozitiv care procesează semnalul sonor atât la ieșire, cât și la intrare. Acesta transformă semnalul analogic într-un semnal... Afișați mai multe

Parametrii

Tipul și controlul plăcii de sunet
Plăcile de sunet sunt împărțite în două categorii de bază, nu numai în funcție de interfața de intrare, ci și de tip:

Placă de sunet externă - Se conectează la laptop prin intermediul unui cablu USB.
Placă de sunet internă - se conectează la un slot de pe placa de bază a PC-ului.
Plăcile de sunet sunt controlate prin butoane. În mod ideal, placa ar trebui să fie operat din față. Cu cât alegeți o placă de sunet mai profesională, cu atât mai complexe pot fi comenzile, deoarece oferă mai multe funcții.

Numărul și tipul de ieșiri
Pentru începători, două intrări sunt suficiente, dar dacă veți înregistra mai mult de un instrument, placa de sunet ar trebui să aibă mai multe intrări. Toate tipurile de microfoane și instrumente pot fi conectate la placă. Intrările pentru microfon oferă, de asemenea, așa-numita alimentare fantomă, astfel încât puteți conecta un microfon cu condensator la placă. În utilizare, este, de asemenea, obișnuit să se poată comuta cel puțin o intrare în modul Hi-Z de înaltă impedanță, care este utilizat pentru înregistrarea chitarelor electrice sau a chitarelor bas.

Plăcile de sunet sunt de obicei disponibile cu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 sau 8 intrări. Uneori sunt disponibile plăci cu 14, 16 sau chiar 38 de intrări.

Intrări și ieșiri
Gândiți-vă bine la ce doriți să conectați la placa de sunet.
Intrare optică - vă permite să extindeți numărul de dispozitive conectate
IN - un instrument (INSTRUMNET/LINE) și un microfon (MIC) pot fi conectate la intrare.
Phantom - permite conectarea unei surse de alimentare
MIDI - pentru conectarea dispozitivelor mai vechi

Frecvență
Frecvența de eșantionare sau rata de eșantionare înregistrează câte eșantioane sunt citite pe secundă atunci când un semnal analogic este convertit într-un semnal digital. Frecvența utilizată în mod obișnuit pentru înregistrările pe CD este de 44,1 kHz. Această frecvență utilizează doar eșantioanele de sus și de jos ale undei sonore. O înregistrare stocată la 44,1 kHz poate reproduce o frecvență de 22 kHz. Plăcile de sunet cu rata maximă de eșantionare sunt cele mai răspândite pe piață:

Mai puțin de 96 kHz
96 kHz
192 kHz
384 kHz

Adâncimea biților
Acest parametru este important pentru dinamica sunetului. Determină cantitatea de zgomot din transmisia sunetului, măsurată în decibeli (dB). În practică, un bit corespunde la 6 dB. Un CD obișnuit are 16 biți, astfel încât gama dinamică a unei înregistrări înregistrate pe acest suport este de 96 dB. Adâncimea de biți este împărțită în două categorii:

16 biți - adâncime standard de biți; calitate inferioară
24 biți - adâncime de biți peste standardul standard; înregistrările sunt de calitate profesională

Ce este esențial atunci când se fac înregistrări audio? Nu uitați să alegeți un microfon, căști și instrumentul potrivit.

de la 22,40 RON
3 oferte

Ghid de cumpărături cu Placa de sunet

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.