Cum să cumpărați uscător de mână?

Uscătoarele de mână se găsesc în principal în toaletele publice, fie că este vorba de hoteluri sau restaurante, dar devin din ce în ce mai populare și pentru utilizarea în baie acasă. Acestea usucă mâinile în câteva secunde și reprezintă o soluție ecologică. Totuși, performanța lor este foarte variabilă, așa că este important să alegeți un model de calitate, care să dureze mulți ani.

Principalul lor avantaj este că sunt ușor de utilizat și ecologice, deoarece nu este nevoie să folosiți prosoape de hârtie. Marea majoritate a aparatelor sunt automate, în cazul cărora este suficient să plasați mâna sub senzor și aparatul începe să sufle singur. Puterea și, prin urmare, viteza de uscare variază.


• Dia, editor, Compari.ro

• Timp de lectură: 3 minute

Tipuri de uscătoare de mână

Uscătoare de mână electrice

Cel mai răspândit tip, atractiv mai ales datorită prețului și a ușurinței de a fi amplasat lângă chiuvetă. Cu toate acestea, apa poate stropi pe podea, așa că poate fi o sarcină suplimentară de curățat. Aparatele mai scumpe sunt mai eficiente, uscându-vă mâinile în câteva secunde.

+ Preț de achiziție mai mic
+ Ușor de instalat
+ Soluție prietenoasă cu mediul înconjurător
+ Modelele din oțel inoxidabil protejează, de asemenea, împotriva vandalismului

- Picături de apă pe podea
- Putere și viteză de uscare mai mici
- La modelele cu butoane bacteriile se pot coloniza mai ușor

Uscător de mână vertical

Aceste uscătoare cu design mai modern folosesc jeturi de aer pentru a sufla complet reziduurile de apă de pe mâini. Acest lucru se poate face în doar 10 secunde. Se mândresc și cu o durată de viață lungă și o performanță constantă. În comparație cu modelele de mai sus, acestea stochează apa, care apoi trebuie apoi pur și simplu vărsat din din bazinul de colectare de 1-2 ori pe săptămână. Se evită astfel formarea de bălți pe podea.

+ Uscare foarte rapidă și eficientă
+ Soluție igienică și ecologică
+ Fără apă pe podea
+ Soluție premium

- Mai mult spațiu necesar pentru instalare
- Preț de achiziție semnificativ mai mare

Unele uscătoare pot fi conectate direct la bateria de lavoar, ceea ce simplifică și accelerează procesul de spălare a mâinilor.

Parametrii

Nivelul de zgomot
Nu subestimați nivelul de zgomot, deoarece uscătoarele de mână funcționează cu un sunet foarte intens. Clienții și vizitatorii dvs. vor aprecia liniștea uscătorului, mai ales dacă toaletele nu sunt foarte bine izolate de restul încăperii. Viteza uscătorului este și ea strâns legată de nivelul de zgomot. La unele mașini mai vechi, liniștea este un semn de performanță slabă, astfel încât trebuie găsit echilibrul potrivit între eficiență și funcționare silențioasă.

Viteza aerului / putere
Fiecare model folosește o măsurătoare diferită pentru a-și măsura eficiența - veți vedea debitul de aer în wați, dar și timpul exact de uscare. Este puțin probabil ca doar puterea să vă spună prea multe, așa că vă recomandăm să vă bazați decizia pe timpul de uscare, care nu ar trebui să depășească 20 de secunde pentru un confort maxim.

Nu uitați că uscătorul necesită o conexiune la rețeaua electrică de 220-240 V pentru a funcționa.

Funcții utile

Oprire automată - oprește aparatul când uscarea este completă
Termostat încorporat - temperatură controlată a aerului
Tăviță de colector a apei- împiedică picăturile să cadă pe podea
LED/indicator luminos - indică starea de repaus
Filtru HEPA - uscare cu aer filtrat igienic
Funcționare fără contact - poate fi declanșată de un senzor sau prin plasarea mâinilor în duze
Structură din oțel inoxidabil - protecție împotriva deteriorării și vandalismului
Încălzire inteligentă - atunci când temperatura camerei este scăzută, unitatea corectează temperatura aerului cu ajutorul unei bobine de încălzire.

Întrebări frecvente

Cât costă un uscător de mână?
Sunt uscătoarele de mâini cu adevărat igienice?
Cât timp durează un uscător de mâini?
Sunt uscătoarele de mână mai eficiente din punct de vedere al costurilor decât prosoapele obișnuite?