Cum să cumpărați o trotinetă electrică?

Traficul urban îi poate scoate din minți chiar și pe participanții experimentați la trafic. Trotinetele electrice sunt alegerea ideală pentru a face deplasarea la serviciu mai plăcută și chiar mai rapidă. Dar trotinetele electrice pot face minuni și în afara orașului - versiunea off-road, de exemplu, vă poate ajuta să treceți cu ușurință peste pante abrupte.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?

  • Cât costă astăzi o trotinetă electrică și care sunt caracteristicile fiecărui model?

  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului de roți sau formei de cadru?

  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți neapărat?

  • Care sunt caracteristicile de securitate ale unei trotinete electrice care pot preveni orice amenințare?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!


Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de trotinetă electrică doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă o trotinetă electrică.

Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Trotinetă electrică și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Unde veți utiliza trotineta?

În primul rând, gândiți-vă unde veți folosi trotineta cel mai des. Gândiți-vă la terenul pe care veți călători și la distanța medie pe care o veți parcurge printr-o singură deplasare.

Trotinete electronice urbane

Dacă îl folosiți cel mai des la serviciu, la școală sau pentru alte activități urbane, performanța și durata de viață a bateriei vor fi mai puțin importante pentru dumneavoastră. Viteza modelelor off-road este mai puțin dezvoltată, dar oricum nu există loc pentru acest tip de motociclism în oraș, mai ales din motive de siguranță.

În schimb, încercați să vă concentrați mai degrabă asupra greutății și dimensiunilor structurii generale. O trotinetă electrică pliabilă facilitează deplasarea în oraș în multe feluri atunci când utilizați transportul public pentru o parte din călătorie. Pentru modelele urbane, nu este deci o problemă să le purtați în mână. Roțile cu diametru mai mic permit, de asemenea, o manevrare mai ușoară.

Trotinetă electrică off-road

Vă întrebați cum să vă condimentați călătoriile? Cu o trotinetă off-road, puteți să străbateți zona rurală și să faceți drumeții timp de ore întregi. Puterea mare și capacitatea mare a bateriei vă vor fi de ajutor. Pentru a vă asigura că nu vă pierdeți stabilitatea la viteze mai mari, aceste modele sunt echipate cu roți gonflabile mai mari din cauciuc, care sunt utile și pentru absorbția șocurilor. În comparație cu versiunile urbane, trotinetele off-road au o accelerație mult mai mare. Capacitatea de sarcină mai mare este susținută de o construcție robustă, care este, de asemenea, rezistentă la uzură.

Deși se afirmă că versiunile off-road pot fi conduse în pantă, acest lucru nu este neapărat o cerință. Verificați nivelul pantei suportat la urcare de motorul unui anumit scuter electric.

Cui îi cumpărați o e-trotinetă?

Un adult experimentat va aprecia performanțele mai mari chiar și în oraș, în timp ce un utilizator ocazional se va mulțumi cu o versiune mai puțin eficientă. Prin urmare, luați întotdeauna în considerare experiența și nevoile de mobilitate ale utilizatorului, deoarece acesta va fi un factor determinant în alegerea panoului de control al trotinetei.

Principala diferență între trotinetele electrice pentru copii și variantele pentru adulți este puterea maximă, care nu trebuie să depășească 300 W și este de obicei în jur de 100 W (în funcție de vârsta recomandată). Greutatea mai mică și lungimea reglabilă a ghidonului sunt caracteristici importante ale trotinetelor concepute pentru copii.

Cele mai importante aspecte

Preț
Roți
Frâne

Alți parametri importanți

Ghidon
Motor
Cadru

Noutăți despre care trebuie să știți

Aluminiul este un material popular pentru e-trotinete, rezultând o construcție ușoară și durabilă. De asemenea, este flexibil pe suprafețe denivelate și poate rezista la ploaie ușoară, astfel încât să puteți merge confortabil pe suprafețe mai puțin ideale.

Pe lângă materialele ușoare, din ce în ce mai mulți producători vin cu modele elegante și minimaliste, în timp ce structurile pliabile, ghidonul stabil sau, de exemplu, absorbția pneumatică a șocurilor contribuie la o deplasare plăcută și sigură a trotinetelor.

Să fiți precaut

O cască de protecție reprezintă baza pentru a asigura o deplasare sigură, fie că este vorba de terenuri rurale sau urbane. Dacă intenționați să circulați în afara drumului sau în orașe aglomerate, gândiți-vă să vă protejați încheietura mâinii, cotul și genunchii. Iluminatul este esențial pentru plimbările pe timp de noapte, scuterele mai bune având lumini integrate în față și în spate care pornesc automat și funcționează cu ajutorul bateriei. Nu uitați de clopoțel, neprețuit mai ales în traficul urban.

Dacă doriți să transportați produse alimentare sau alte obiecte pe trotinetă, verificați dacă puteți cumpăra pungi sau coșuri suplimentare pentru modelul dumneavoastră. Aveți grijă să nu depășiți greutatea maximă de încărcare. Nu doar persoanele în vârstă consideră că trotinetele cu scaune sunt utile: acestea sunt de obicei vândute separat, așa că, dacă vă interesează această opțiune, verificați dacă este posibil să montați un scaun.

Trotinetele din gama de prețuri mai mari au adesea un vitezometru încorporat, de obicei sub forma unui afișaj digital în butucul de direcție. Aceasta poate afișa și alte date, cum ar fi autonomia sau kilometrajul. Modelele fără vitezometru pot fi echipate cu vitezometre fără fir concepute pentru biciclete sau cu computere de ciclism.

Este nevoie să vă obișnuiți puțin să circulați cu un scuter electric, mai ales dacă ați cumpărat un scuter mai puternic. Prin urmare, prima plimbare ar trebui să aibă loc, în mod ideal, pe o suprafață netedă, cu trafic minim. Unele scutere oferă mai multe moduri, astfel încât la început puteți merge mai încet. În ceea ce privește roțile, fiți mereu cu ochii pe teren și evitați să treceți peste denivelări mari la viteze mari. De asemenea, trebuie să fiți atenți atunci când conduceți pe carosabil umed sau deasupra liniilor de tramvai, unde roțile pot rămâne blocate într-o brazdă.

Problema întreținerii se referă în principal la roți. Roțile din poliuretan masiv trebuie curățate și lustruite în mod regulat pentru a le menține cât mai netede și fără abraziune. În cazul anvelopelor gonflabile, verificați periodic presiunea și starea materialului. Pe lângă frâne, verificați periodic rezistența structurii și strângeți șuruburile slăbite, dacă este necesar. De asemenea, bateria se va uza cu timpul, pentru o durată de viață cât mai lungă, nu o descărcați complet și deconectați-o atunci când este complet încărcată.

Circulația și legislația urbană

Nu puteți depăși 6 km/h pe trotuar, ceea ce corespunde vitezei de mers pe jos. Limita de viteză pe pistele de biciclete este de 25 km/h, iar pe drumurile publice de 25 km/h. Însă, prin lege, trotinetele care depășesc această viteză trebuie să fie omologate, adică să aibă o plăcuță de înmatriculare, un certificat de înmatriculare și un permis de conducere corespunzător. Rețineți, de asemenea, că dacă trotineta este echipată cu un scaun, aceasta nu trebuie să depășească 6 km/h atunci când sunteți așezat, în caz contrar veți avea din nou nevoie de omologare și de documentele relevante.

Cum procedez atunci când se descarcă bateria?

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să evitați această situație, adică să circulați întotdeauna cu o rezervă suficientă. Cu toate acestea, atunci când nu puteți evita descărcarea, nu încercați sub nicio formă să reporniți trotineta și să descărcați bateria, altfel ați putea să o deteriorați iremediabil. În acest caz, este ideal să pliați scuterul și să îl transportați manual până la destinație. Majoritatea scuterelor electrice pot fi conduse fără manivelă, dar greutatea scuterelor face ca acest lucru să fie mai solicitant din punct de vedere fizic.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de trotinete electrice care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală trotinetă electrică pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce trotinetă electrică este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!