Cum să cumpărați trambulină?

O trambulină este o modalitate extraordinară de a vă pune în formă și de a vă juca în aer liber. Sărind pe ea, vă puteți relaxa, vă puteți întări mușchii din tot corpul și, nu în ultimul rând, veți fi într-o dispoziție mai bună în timp ce o faceți. Copiii își pot elibera excesul de energie în timp ce se joacă și își pot îmbunătăți coordonarea. Vă vom arăta cum să alegeți o trambulină, concentrându-ne pe amplasare și pe calitatea generală a produsului finit.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 5 minute

Tipuri de trambulină

Trambulină de interior

Chiar și într-un apartament mic puteți găsi spațiu pentru o trambulină. Îi va distra pe copii, iar dvs. îl puteți folosi pentru a vă exercita corpul. Modelele mai mici au un diametru de doar 80-110 cm. Cele mai mari sunt recomandate pentru spații mai mari sau terenuri de sport.

De obicei, acestea sunt trambuline pliabile, ușor de transportat datorită greutății și cadrului lor mai mici.

Sunt disponibile trambuline de fitness special concepute, echipate cu mânere și alte accesorii pentru un antrenament mai eficient.

Trambulină de exterior

Construcția pentru exterior poate fi așezată direct pe gazon sau înfiptă în pământ pentru o stabilitate maximă, ceea ce nu este potrivit doar pentru elementele acrobatice.

Are un diametru și o capacitate de încărcare mai mari decât versiunea de interior.

În timpul lunilor de iarnă, este recomandabil să le depozitați într-un loc ferit sau poate fi util să achiziționați un echipament mai robust.

Parametrii

Dimensiune
Parametrul cel mai frecvent utilizat de producători este diametrul suprafeței de sărit. În medie, aceasta variază între 90 și 500 cm. Înainte de achiziționare, este important să lăsați un spațiu liber de aproximativ 1-1,5 m în jurul echipamentului pentru a asigura siguranța.

Înălțimea platformei de sărit este, de asemenea, o informație importantă. Acesta poate fi de 40 cm sau chiar 100 cm, deci merită să acordați atenție acestui aspect înainte de a cumpăra. Dacă alegeți un model prea înalt, este posibil să fie nevoie de scări speciale.

Alternativ, puteți alege o trambulină pe sol, care este perfectă pentru interioarele cu tavane joase.

Diametru trambulină (cm) Caracteristici Câte persoane o pot folosi
96-110 Design mini, interior, pentru copii mai mici 1
100-200 Pentru copii cu vârsta de peste 3 ani, pentru interior, pentru uz casnic/gimnastic 1
200-300 Potrivit pentru grădini mici, capacitate de încărcare mai mare 1
300-400 Diametrul minim de 5 m pentru grădinile mai mari 1-2
400 și mai mult Zone mari cu un diametru minim de 6 m, echipate cu plase de protecție Adulți cu copii


Tabelul de dimensiuni arată pentru ce este potrivită fiecare dimensiune și câte persoane poate servi. Atunci când cumpărați o trambulină cu plasă de siguranță, ar trebui să țineți cont de acest lucru.

Producătorii indică de obicei înălțimea totală a trambulinei. Din această cifră, dacă scădeți înălțimea zonei de sărit specificate, puteți afla dimensiunea aproximativă a plasei de siguranță.

Greutate
Greutatea depinde de dimensiune și este influențată de materialele utilizate în producție și de accesoriile suplimentare. Dacă știți înainte de a cumpăra că îl veți plia și curăța de mai multe ori, ar trebui să alegeți un model mai ușor. Se pot găsi modele ușoare de până la 8 kg. O trambulină încastrată poate cântări până la 70 kg.

Capacitate de încărcare
Capacitatea maximă de încărcare a unei trambuline este un parametru important atunci când se iau în considerare aspectele legate de siguranță. Prin urmare, aceasta nu trebuie depășită niciodată, deoarece arcurile se pot rupe, provocând răniri și reducând durata de viață a produsului.
Capacitatea de încărcare a trambulinelor pentru copii poate varia de la 80 la 180 kg. Dacă doriți să săriți pe trambulină împreună cu copilul dumneavoastră, ar trebui să alegeți o trambulină cu un diametru de peste 400 cm și o capacitate de încărcare de peste 100 kg.

Material
Calitatea structurii depinde în mare măsură de material. În acest context, concentrați-vă asupra cadrului, a structurii și a suprafeței de săritură. Cadrul trebuie să fie fabricat dintr-un material rezistent și durabil, de preferință din oțel. Aluminiul este un material mult mai ușor, dar se poate descompune mai repede.
Trebuie acordată o atenție deosebită îngrijirii suprafețelor, în special pentru versiunea pentru exterior. De obicei, există două opțiuni din care puteți alege. Puteți galvaniza suprafața, ceea ce conferă metalului un aspect frumos și îl protejează împotriva coroziunii. Opțiunea mai ecologică este acoperirea cu pulbere neagră, care protejează împotriva ruginii.

Trebuie să acordați atenție și suprafeței de sărit. Acest material ar trebui să fie puternic și durabil și, rezistent la apă și la radiațiile UV. De obicei, este fabricat din material de polipropilenă - adesea abreviat PP în descriere. Este rezistent și, mai presus de toate, neted, astfel încât nu există abraziune sau deteriorare a pielii în timpul utilizării.

Fixarea suprafeței de sărit

În medie, există 40-100 de arcuri pe trambulină, numărul de arcuri depinde de dimensiunea cadrului. Arcurile trebuie să aibă o rezistență și o memorie ridicată, astfel încât să nu-și piardă rezistența și elasticitatea în timp. Dacă alegeți o trambulină de exterior, asigurați-vă că arcurile sunt protejate împotriva coroziunii și a influențelor mediului.
Arcurile trebuie să fie acoperite în mod corespunzător din partea superioară și laterală. În acest scop, folosiți capace speciale pentru a proteja piesele și, în special, arcul de deteriorare.

Cu cât sunt mai multe arcuri pe o trambulină, cu atât este mai bună capacitatea de săritură.
În plus față de arcuri, suprafața de sărit poate fi fixată și cu benzi de cauciuc speciale. Mai presus de toate, acestea se remarcă prin nivelul scăzut de zgomot.

Securitate
Calitatea manoperei, numărul de picioare de susținere, accesoriile de siguranță și certificările sunt o mărturie a siguranței generale a produsului. După primirea produsului, verificați calitatea sudurilor și a cusăturilor țevilor. Sudurile și îmbinările trebuie să fie compacte, adică fără goluri și fisuri.
Dacă achiziționați un model mai mare, evitați modelele cu mai puțin de 4 picioare sau fără o îndoire semnificativă. De exemplu, există modele cu 6-8 picioare, modele cu 3-5 picioare W, dar puteți obține și modele fără picioare.

Cu privire la standardele tehnice:
Produsul trebuie să respecte standardele minime de siguranță. În acest context, veți găsi în specificațiile produsului standardul tehnic MSZ EN 1176 privind echipamentele și suprafețele pentru locurile de joacă. Produsul are, de asemenea, diverse certificări, inclusiv marca de calitate germană TÜV SÜD, bine cunoscută și acceptată la nivel mondial. Pe lângă marcajele de protecție, nu uitați să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare, să plasați trambulina într-un loc sigur și să lăsați suficient spațiu în jurul ei.

Întrebări frecvente

Cum să aveți grijă de trambulină?
Care este înălțimea minimă pentru o trambulină?