Cum să cumpărați terariu?

Un terariu cu parametrii potriviți va fi util și confortabil pentru animalele de companie, decorându-vă în același timp casa. Alegeți terariul potrivit în funcție de specia, vârsta și habitatul animalelor și plantelor dumneavoastră.


• Dia, Editor, Compari.ro

• Timp de lectură: 3 minute

Tipuri de terarii

Terariu tropical

Un terariu tropical necesită o umiditate mai ridicată, plante vii și artificiale și un substrat din scoarță de nucă de cocos amestecată cu nisip sau turbă.

  • Dimensiuni mai mici sau mai mari, în funcție de preferințele dvs.
  • Potrivit pentru speciile tropicale
  • Necesită o suprafață plană și stabilă

Terariu de deșert

În terariul de deșert, nisipul, rădăcinile și pietrele oferă un mediu pentru animalele obișnuite cu viața în deșert. Nisipul de terariu este folosit ca substrat.

  • Încălzirea poate fi asigurată de pietre de încălzire sau cabluri
  • Ușor de întreținut
  • Disponibil atât în dimensiuni mai mici, cât și mai mari

Paludarium

Paludariul este o combinație între terariu și acvariu și este conceput pentru a adăposti broaște țestoase, șopârle și broaște. Acesta este alcătuit din apă și pământ specifice unui anume continent. Acesta trebuie să asigure o tranziție lină de la apă la uscat.

  • Acesta conține plante vii care curăță apa
  • Posibilitatea de a crea cascade

Merită, de asemenea, să cumpărați o ladă (cel mai adesea din plastic transparent) pentru a transporta animalele din terariu, în caz de nevoie.

Parametrii

Materialul terariului
Fie că sunteți în căutarea unui terariu ca accesoriu de design, fie că doriți calitate, ar trebui să alegeți un terariu în funcție de materialul său. Ce tipuri puteți găsi?
Lemn - atât elegant, cât și foarte practic; sigur pentru animale.
Sticlă - extrem de rezistentă și de lungă durată; îmbinările sunt sigilate cu silicon de înaltă calitate.
Plastic - de obicei, doar lădițele sunt fabricate din plastic, sau mici terarii pentru insecte, numite insectarii.
Acrilic - ventilează bine; ușor, netoxic și sigur.

Volum
Se pot cumpăra terarii mai mici, care încap în orice cameră, sau mari, care ocupă un perete întreg și arată spectaculos. Depinde de tipul de terariu pentru care aveți spațiu în casă, dar ar trebui să alegeți în primul rând în funcție de vârsta și mărimea animalelor pe care doriți să le păstrați în terariu.

Forma
Alegeți forma terariului în funcție de mediul natural al animalului pe care doriți să îl păstrați. Animalele care trăiesc în copaci și pe stânci au nevoie de un terariu care să fie plasat la înălțime. Animalele care trăiesc pe pământ sunt mai potrivite pentru un terariu lung și jos.

Iluminare
În funcție de tipul de animale pe care doriți să le țineți în terariu, alegeți un loc cu lumină solară puternică - sau un loc mai umbros dacă veți folosi un iluminat suplimentar. Puteți înlocui lumina zilei cu un sistem de iluminat UVA sau UVB, care ar trebui plasat la aproximativ 20 cm deasupra locului în care animalele se vor încălzi. Iluminatul de intensitate ridicată este deosebit de util pentru animalele din deșert. Pe de altă parte, animalele nocturne nu au nevoie de prea multă lumină și se pot mulțumi cu o cantitate mică de lumină în timpul zilei.

Cât timp ar trebui să fie asigurată iluminarea?
Depinde de animalele pe care le alegeți și de locul de unde provin. Totuși, unele animale trebuie să fie iluminate timp de 12 ore pe zi, pe tot parcursul anului. Majoritatea animalelor din regiunea ecuatorială au nevoie de acest lucru. Animalele care trăiesc la latitudini mai mari au nevoie de lumină în perioada potrivită a anului. Bineînțeles, puteți seta un timer pentru fiecare zi.

Deschidere
Puteți să alegeți un terariu în funcție de modul în care doriți să aveți acces la plante și animale, în funcție de amplasarea terariului.
Ușă - deschideți sau glisați pur și simplu ușa și aveți grijă de plantele și animalele dvs.; sigur, nu există riscul ca ușa să se deschidă singură; ușa poate fi plasată în față sau lateral.

Capac basculant - terariul poate fi accesat prin înclinarea capacului superior.
Atunci când alegeți dimensiunea terariului, trebuie să țineți cont și de faptul că plantele și animalele pot crește, așa că anticipați întotdeauna cât de mari vor crește și alegeți dimensiunea în consecință.

Configurarea terariului

Temperatura
Toate plantele și animalele din terariu au nevoie de o temperatură potrivită. Adesea, aceasta trebuie să fie cu câteva grade mai mare acolo unde animalele se lenevesc la soare. Pentru a face acest lucru, folosiți un încălzitor de acvariu cu termostat pentru a preveni supraîncălzirea accidentală a terariului. Setați termostatul la temperatura optimă și plasați senzorul în colțul opus al acvariului, la aproximativ o treime din distanță. Achiziționați o piatră de încălzire pentru animalele nocturne.

Substart
Alegeți substratul în funcție de habitatul în care trăiesc animalele în natură.

Terariu tropical - scoarță de nucă de cocos mărunțită sau turbă cu nisip
Terariu de deșert - nisip și pietre
Terariu subtropical - folosiți un substrat de terariu amestecat cu substrat de nucă de cocos și nisip
Paludariu - de exemplu substrat de nucă de cocos

Echipament
Nu uitați că trebuie să creați un mediu cu care animalele sunt obișnuite în sălbăticie. În funcție de specie, creați în terariu peșteri, pervazuri, proeminențe, rădăcini de acvariu sau spații de târâre. Desigur, puteți adăuga în terariu și alte decorațiuni care sunt sigure pentru animale.

Întrebări frecvente

Pot folosi apă de la robinet în terariul meu?
Cât de des trebuie îndepărtate resturile alimentare din terariu?
Este posibil să folosesc decorațiunile găsite în natură în terarii?