Cum să cumpărați un televizor?

Achiziționarea unui televizor nou reprezintă o cheltuială importantă pentru toată lumea, așa că este o decizie care trebuie analizată cu atenție, deoarece este un dispozitiv pe care îl veți folosi aproape în fiecare zi în anii următori.

Tehnologia televizoarelor a evoluat și s-a schimbat enorm în ultimii ani, așa că, dacă sunteți în căutarea unui televizor nou, cele mai recente modele pot fi impresionante prin multitudinea de caracteristici și funcții.


Nu numai că televizoarele s-au schimbat foarte mult în ceea ce privește performanța imaginii (majoritatea televizoarelor au acum o rezoluție de cel puțin 4K, cu excepția celor mai mici și mai ieftine modele), dar au apărut tehnologii complet noi, cum ar fi HDR, OLED și QLED; dar și alte caracteristici esențiale pot fi importante pentru televizoarele moderne, cum ar fi dimensiunea ecranului, modul de amplasare al televizoarelor, numărul de input-uri și suportul pentru platformele de streaming online indispensabile în prezent, cum ar fi Netflix, Amazon Prime sau Apple TV.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi un televizor și care sunt caracteristicile fiecărui produs?
  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului de ecran sau a dimensiunii?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Ce elemente de siguranță poate avea un televizor pentru a preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!


Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de televizor doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dispozitiv.
Gândiți-vă la ceea ce v-a plăcut și la ceea ce nu v-a plăcut la televizorul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă televizorul dumneavoastră.

Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Televizor LED, Televizor LCD, Televizor OLED și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.Cele mai importante aspecte

Preț
Diagonala display
Rezoluția
Tip display

Alți parametri importanți

Amplasarea televizorului
Opțiuni de conectare

Noutăți despre care trebuie să stiți

Datorită conectivității permanente la internet și a capacității de a rula aplicații, majoritatea televizoarelor din ziua de azi pot fi numite televizoare inteligente, dar nu toate. Televizoarele inteligente (Smart TV), la fel ca și smartphone-urile și dispozitivele inteligente pentru casă, oferă conectivitate la internet și suport pentru o serie de aplicații. Acest lucru deschide o lume de noi posibilități de divertisment, de la streaming video la jocuri, social media și chiar controlul unei case pline de dispozitive conectate. Un număr tot mai mare de modele includ instrumente de recunoaștere vocală, precum Amazon Alexa și Google Assistant, precum și capacitatea de a schimba canalele și de a căuta programe. De asemenea, televizoarele inteligente integrează din ce în ce mai multe funcții smart home. Multe televizoare sunt compatibile cu alte dispozitive conectate din casă, inclusiv lumini inteligente, încuietori inteligenți și alți senzori și dispozitive.

Modelele așa-numite "Smart TV" ale producătorilor de televizoare, care sunt conectate la rețea/internet, au acces la o gamă largă de servicii de internet, jocuri și conținut prin intermediul aplicațiilor, la fel ca și smartphone-urile și tabletele. De asemenea, pot utiliza un browser de internet pentru a naviga pe website-uri , pentru a comunica prin intermediul rețelelor de socializare, pentru a accesa conținut video și de partajare a imaginilor și pentru a accesa știri și informații de pe internet.

Mulți dintre producătorii de televizoare folosesc sistemul de operare Android TV. Samsung, LG și Panasonic folosesc propriile platforme de televizoare inteligente Tizen, webOS și My Home Screen, deși Panasonic oferă, de asemenea, televizoare cu platforma Android TV. Există, desigur, și alte platforme inteligente pe televizoare, dar cele menționate mai sus sunt cele mai avansate.

Televizoarele inteligente sunt dotate cu un sistem de partajare a conținutului de pe smartphone-uri, tablete și computere prin intermediul unei conexiuni fără fir și pot fi controlate de aplicații iOS și Android.

Puteți alege un televizor care oferă experiența televiziunii 3D. Televizoarele 3D vă permit să vizionați filme și emisiuni 3D. Din cauza conținutului 3D limitat, facem o distincție între televizoarele 3D-Ready și televizoarele 3D. 3D-Ready este, de asemenea, compatibil cu 3D, dar trebuie să cumpărați un emițător separat și ochelari speciali pentru acest tip.

De asemenea, este important să luăm în considerare și utilizatorii care folosesc o consolă de jocuri conectată la televizor - aceștia pot alege chiar televizoarele Gaming TV, care oferă un mod dedicat jocurilor. În acest caz, setările necesare vor fi activate automat pe dispozitiv, astfel încât, de exemplu, nivelul optim al imaginii și sunetului sau o calitate mai bună a imaginii - culoarea corectă, contrastul pot afecta foarte mult experiența de joc. Bineînțeles, ecranul mare ajută și la plăcerea jocurilor, mai ales în modul multiplayer. Multe modele recunosc, de asemenea, consola conectată, ceea ce face ca pornirea să fie rapidă și convenabilă.

Să fiți precaut

Atunci când instalați aparatul în casă, asigurați-vă că există o ventilație adecvată în jurul acestuia. Nu îl așezați în locuri în care va fi expus la căldură ridicată sau la lumina soarelui pentru perioade prelungite.

Asigurați-vă că cablurile sunt poziționate corect și sigur, astfel încât să nu fie deteriorate, și că aparatul este instalat într-un loc stabil și, dacă este plasat pe un suport de perete, că este, de asemenea, stabil și bine fixat.

Dacă vă puteți permite, alegeți un televizor cu cea mai bună calitate a ecranului, care respectă sau depășește standardele privind lumina albastră și calitatea imaginii cu ecrane prietenoase cu ochii. De asemenea, țineți cont de distanța de vizionare recomandată.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de televizoare care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai ideal televizor pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Din punct de vedere al prețului, puteți alege chiar și pe cel mai ieftin
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Alegeți cea mai bună ofertă pentru dumneavoastră!

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nici o îndoială cu privire la ce televizor este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!