Cum să cumpărați o telecomandă?

Telecomenzile sunt în fiecare casă, chiar dacă nu în fiecare cameră. O telecomandă este utilă și în garaj sau în mașină, deoarece puteți controla ușa sau poarta de la distanță. Așadar, cum alegeți o telecomandă?


• Dia, editor, Compari.ro

• Timp de lectură: 2 minute

Tipuri de telecomenzi

Telecomandă originală

Telecomanda originală este de la același producător ca și aparatul principal.

+ 100% compatibilă cu aparatul
+ De calitate
+ Fiabilă
+ Durată lungă de viață

- Preț de achiziție mai mare

Telecomandă alternativă

Telecomanda alternativă este produsă de un producător diferit de cel al aparatului cu care doriți să o utilizați.

+ Ieftin

- Fiți atenți la compatibilitate
- Mai puțină fiabilitate
- Calitate diferită

Nu este necesară o configurare complicată sau o cuplare a telecomenzilor originale sau alternative. Trebuie doar să încărcați dispozitivul sau să introduceți bateriile.

Parametrii

Setare
O telecomandă se distinge nu numai prin faptul că este originală sau nu, ci și prin setările de control.

Telecomenzi universale - telecomanda universală poate fi conectată la aproape orice aparat, fără a fi nevoie să căutați tipul exact al aparatului.
● Telecomandă programabilă - telecomanda este programată în funcție de marca și tipul de aparat; nu trebuie să vă faceți griji cu privire la programare, de obicei o face dealerul pentru dumneavoastră.

Alimentarea
Cel mai adesea, telecomenzile sunt alimentate de o baterie de tip creion sau nasture - este o idee bună să folosiți baterii reîncărcabile. Însă, numărul de baterii care pot fi introduse în telecomandă variază de la un dispozitiv la altul. Este posibil să întâlniți următoarele tipuri:

● Baterii de tip creion AAA - în dispozitiv trebuie introduse 2-3 baterii de acest tip
● Baterii de creion AA - una sau două baterii sunt de obicei suficiente
● Baterii de tip nasture - bateriile plate și rotunde sunt pentru telecomenzi mai mici, de exemplu folosite la ușile de garaj
● Cablu USB - încarcă dispozitivul cu ajutorul unui cablu USB

Dimensiune și greutate
Fiecare telecomandă are dimensiuni și greutate diferite. Cele mai mici telecomenzi, de exemplu pentru uși de garaj, au o lungime de aproximativ 10 cm și o lățime de 5 cm. Unele telecomenzi cântăresc mai puțin de 100 g, în timp ce altele pot cântări de până la trei ori mai mult. De exemplu, dacă sunteți în căutarea telecomenzii ideale pentru sistemul de deschidere a porților, cu cât telecomanda este mai mică și mai ușoară, cu atât mai bine, deoarece este posibil să o purtați des cu dumneavoastră sau să o depozitați în torpedoul mașinii.

Material
Aproape 100% dintre telecomenzi sunt fabricate din plastic. Totuși, calitatea plasticului variază adesea. Telecomenzile alternative pot fi fabricate din plastic de calitate inferioară și este posibil să prezinte semne de utilizare după numai câteva luni de utilizare. Unele tipuri de plastic prezintă adesea murdărie și amprente. Prin urmare, o telecomandă cauciucată este ideală în acest caz.

Puteți alege telecomanda și în funcție de butoane; cele din cauciuc durează aproape o veșnicie, în timp ce cele din plastic se uzează rapid.

Design
Da, puteți alege o telecomandă chiar și în funcție de design. Există telecomenzi minimaliste, retro sau clasice care se potrivesc oricărei case. Alegeți și culoarea potrivită. Telecomenzile albe sunt populare în ultimii ani, dar sunt disponibile și în gri sau negru.

Ergonomia joacă, de asemenea, un rol important. O bună ergonomie face mai ușoară ținerea în mână a telecomenzii. Poziția butoanelor de pe telecomandă este la fel de importantă. Ar trebui să puteți ajunge la fiecare dintre ele cu degetul mare al mâinii în care țineți telecomanda.

Funcții

● Display - display-ul nu este cu siguranță o caracteristică standard a telecomenzilor; puteți selecta un program sau puteți juca pe ea, unele arată chiar și ora; însă, astfel de telecomenzi sunt de obicei foarte scumpe.
●Semnalul infraroșu - când apăsați un buton, un fascicul infraroșu este trimis la receptor, care procesează comanda; controlerele aparatelor multimedia nu pot funcționa fără el.
● Giroscop - senzorul de poziție din telecomandă poate detecta poziția spațială, astfel încât puteți controla aparatul printr-un simplu gest.
● Suport pentru mai multe sisteme de operare - driverul este compatibil cu Android, MAC OS sau Linux.
● Tastatură - unele telecomenzi au o tastatură încorporată, astfel încât veți economisi cu siguranță mult timp pentru a tasta litere pe ecran atunci când căutați emisiunea, jocul sau muzica preferată.
● Touchpad - pentru o navigare mai ușoară, în special pe televizoarele inteligente.
● Rotița de defilare - permite, de asemenea, o navigare mai comodă pe televizor.

Cum se programează telecomanda?

Ați cumpărat o telecomandă programabilă, dar nu știți cum să o programați corect? Urmați pașii simpli de mai jos:

Porniți aparatul pe care doriți să îl controlați cu ajutorul butonului.
2. Apăsați și țineți apăsat butonul de pe telecomandă care corespunde aparatului, de exemplu, dacă este vorba de o telecomandă pentru televizor, butonul marcat TV.
3. Apoi apăsați și țineți apăsat butonul de pornire, dar nu-l eliberați.
4. Acum eliberați ambele butoane.
5. Introduceți codul producătorului.
6. Apăsați din nou butonul On pentru a vedea codurile.
7. În acest moment, apăsați și eliberați butonul Stop. Acest lucru va încărca codul în driver.
8. Testați dacă driverul funcționează.

Toate telecomenzile programabile trebuie să includă instrucțiuni privind modul de programare corectă a dispozitivului.

Întrebări frecvente

Am cumpărat o telecomandă alternativă pentru televizorul meu, dar aceasta nu funcționează. Care ar putea fi motivul?
Cât timp poate funcționa telecomanda alternativă?
Câte aparate pot configura în telecomandă programabilă?