Cum să cumpărați o tabletă?

Strămoșii tabletelor moderne de astăzi sunt tablete sensibile la atingere, care pot fi conectate opțional la un computer personal. Deși portabilitatea nu a fost o cerință esențială pentru tablete, acestea au permis desenarea și scrierea manuală pe calculator și puteau fi folosite chiar ca înlocuitor al mouse-ului.


Dispozitivele tactile sunt folosite și astăzi ca instrument de proiectare și desenare.


Experiența tehnologică dobândită în urma dezvoltării PDA-urilor, a notebook-urilor și a telefoanelor inteligente a contribuit în mare măsură la dezvoltarea a ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de tabletă.


Prima tabletă disponibilă în comerț a fost Grid System GRiDPAD, lansată în 1989, care avea un ecran monocrom și permitea introducerea datelor cu un stylus. Desigur, era un dispozitiv foarte primitiv, dar, la vremea respectivă, era cu mult înaintea timpului său.


Timp de mulți ani, au fost lansate noi tablete, dar niciuna dintre ele nu a fost o mare inovație până în 2010, când Apple a lansat iPad. Ca urmare a succesului său, marii producători de hardware au venit cu propriile dispozitive și a început concurența pe acest segment.


O tabletă poate fi o alegere excelentă atunci când doriți să folosiți aplicațiile disponibile pe smartphone-ul dvs. cu un ecran mai mare și chiar și alte funcții suplimentare, păstrând în același timp avantajul portabilității. Deficiențele de mobilitate pot fi compensate prin achiziționarea de diverse accesorii, ceea ce face din el un companion cu drepturi depline acasă sau în călătorii.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi o tabletă și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când stabiliți prețul, tipul sau portabilitatea?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Ce elemente de siguranță poate avea o tabletă pentru a preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!


Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de tabletă doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dispozitiv.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă o tabletă.

Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Tablet PC și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Tabletele sunt, în esență, computere portabile cu ecran tactil, majoritatea fiind capabile să ruleze aplicații simpliste adaptate pentru tablete. Componentele integrate pentru conectivitate wireless, microfon, cameră foto și difuzoare sunt considerate o cerință. La fel ca în cazul telefoanelor moderne, puteți controla dispozitivul cu ajutorul ecranului. O mare diferență față de telefoanele mobile este ecranul mai mare. Un ecran mai mare poate oferi o experiență de utilizare mai bună decât un smartphone, dar este mai ușor de transportat decât un laptop, deoarece nu are tastatură fizică, astfel încât se potrivește într-un spațiu mai mic.

Nu există linii de demarcație clare între tablete care să le clasifice în mod clar în tipuri diferite, dar există o mulțime de caracteristici care le diferențiază.

Este important să decideți de la bun început la ce doriți să utilizați dispozitivul pe care doriți să îl cumpărați. Numai acest lucru vă poate ajuta să alegeți între caracteristicile enumerate mai sus. Sunt disponibile aplicații de birou, de editare video sau alte aplicații similare, dar dacă aveți nevoie de un aparat pentru munca obișnuită, ar fi mai bine să alegeți un laptop. Este adevărat că o tabletă obișnuită nu are adesea aceleași specificații înalte ca un laptop, dar designul lor compact poate fi suficient pentru sarcini simple, cum ar fi citirea e-mailurilor, navigarea online, jocuri simple, vizionarea de videoclipuri.

Desigur, dacă totuși doriți o tabletă (de exemplu, din cauza ecranului tactil), puteți găsi cel mai bun produs pentru dumneavoastră, care combină performanțe bune, un ecran relativ mare și alte caracteristici importante de care ați putea avea nevoie. Un bun exemplu este linia de produse Surface de la Microsoft, care poate fi considerată atât o tabletă, cât și un notebook Windows.

O altă întrebare importantă este ce fel de sistem de operare pentru tablete doriți să folosiți. Dacă aveți deja un smartphone, ar trebui să luați în considerare achiziționarea unei tablete cu același sistem de operare instalat. Astfel, veți avea o interfață familiară și veți putea chiar instala aplicațiile pe care le-ați cumpărat deja pe ambele dispozitive.


Cele mai importante aspecte

Preț
Dimensiuni
Rezoluție
Capacitate stocare
Procesor, RAM

Alți parametri importanți

Sistemul de operare
Acces la internet
Bateria
Tabletă pentru copii

Noutăți despre care trebuie să stiți

Există o gamă imensă de produse disponibile de la cei mai cunoscuți producători de tablete. Dacă bugetul vă permite, merită să alegeți de la marii producători din motive de funcționalitate, compatibilitate etc.
Apple iPad, Samsung Galaxy Tab, Microsoft Surface sau Huawei MediaPad / MatePad sunt printre cele mai populare dispozitive.

Unele dispozitive pot fi achiziționate separat pentru tablete. De exemplu, un stylus pen care permite desenarea precisă, facilitând munca de design grafic.

Există, de asemenea, tastaturi universale sau specifice unei mărci (cu fir sau Bluetooth), care pot acționa atât ca o carcasă/husă, cât și ca un suport.

La unele tablete poate fi conectat și un mouse, verificați lista de compatibilitate din descrierea dispozitivului.

De asemenea, puteți cumpăra un dock (suport de încărcare) pentru tablete și poate doriți să luați în considerare și folia de protecție ecran pentru tablete.

Tabletele echipate cu module GPS vă permit să vă determinați și să vă partajați locația actuală.

Ca și în cazul notebook-urilor de exemplu, cu ajutorul portului HDMI, puteți conecta tableta la un dispozitiv de afișare extern.

Să fiți precaut

Este bine cunoscut faptul că radiațiile RF (radiofrecvență) au un efect "termic" foarte mare, ceea ce înseamnă că ridică temperatura corpului. Ar putea exista îngrijorarea că nivelurile scăzute de radiații de radiofrecvență emise de dispozitivele mobile și de tablete pot cauza probleme de sănătate pentru utilizatori, cum ar fi dureri de cap, depresie sau anxietate, dacă nu sunt utilizate cu atenție.

În general, există o legătură directă între dependența de dispozitivele mobile și sănătatea psihologică. Utilizarea excesivă poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a adolescenților: aceștia pot părea morocănoși și obosiți.
Dacă achiziționați o tabletă pentru copilul dumneavoastră, trebuie să știți că vârsta medie recomandată este între 12 și 13 ani, așa că atunci când alegeți un dispozitiv pentru el, ar trebui să fie o decizie informată, personală, care poate varia în funcție de maturitatea și nevoile copilului dvs.

Atunci când curățați dispozitivul, nu utilizați substanțe chimice dure sau lichide puternice pentru a curăța, utilizați doar un detergent adecvat pentru curățarea display-ul.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de tablete care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cea mai potrivită.

Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală tabletă pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Din punct de vedere al prețului, puteți alege chiar și pe cel mai ieftin
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nici o îndoială cu privire la ce tabletă este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!