Cum să cumpărați covoraș de joacă?

Un covoraș de joacă nu este doar un loc de relaxare, ci și un loc în care copilul dumneavoastră se va distra mai mult timp și își va dezvolta simțurile și abilitățile motorii în mod corespunzător. Alegeți un covoraș în funcție de vârsta bebelușului dumneavoastră și de perioada de timp în care doriți să-l utilizați.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 6 minute

Tipuri de covorașe de joacă

Covoraș de joacă trapez cu suport

Perfect pentru a vă distra copilul pentru perioade mai lungi de timp, astfel încât să puteți fi mai activi în timp ce faceți acest lucru.

 • Dezvoltă toate simțurile și abilitățile motorii
 • Include o varietate de jucării, cum ar fi zornăitoare, oglinzi, clești, animale de pluș
 • Jucăriile sunt atârnate pe un trapez
 • De obicei, jucăriile pot fi detașate și utilizate independent
 • Culori vii pentru fete și băieți
 • Disponibil și cu sunete sau lumini

Covoraș de joacă din burete de spumă

Copiilor mici le place să exploreze lumea și pe covor. Confortul este asigurat de un suport practic din spumă pe care se pot întinde ușor.

 • Izolație perfectă pe podele reci
 • Foarte durabil și antiderapant
 • Multifuncțional - ajută la învățarea mersului, la târâre, la culcare, la relaxare sau la distracție
 • Ușor de spălat
 • Potrivit pentru copiii mai mari din grădiniță

Covoraș de joacă umflabil cu apă

Un covoraș grozav care este ușor de umflat și de umplut cu apă.

 • Dezvoltă simțurile și abilitățile fizice
 • Cel mai comun design este cu animale marine care se mișcă în apă
 • Pliabil, după ce se umflă și se golește apa
 • Culcarea copilului pe stomac întărește mușchii spatelui, brațele și picioarele

3in1 Covoraș de joacă

Un covoraș 3în1 practic, viu colorat, pentru a-i distra pe cei mici acasă și departe de casă.

 • Sunetele sau muzica îl vor captiva pe copilul dumneavoastră
 • Trapezul detașabil cu jucării oferă stimularea potrivită pentru bebeluș
 • Jucăriile colorate promovează coordonarea ochi-mână în timpul apucării
 • Designul cu margine înaltă oferă siguranță

Parametrii

Vârsta copilului
În primul an de viață, un copil se dezvoltă rapid și, odată cu el, abilitățile și interesele sale.
De obicei, bebelușul își petrece primele trei luni întins, apoi se întoarce pe burtă și are nevoie de un covoraș de joacă moale pentru a explora lumea dintr-o altă perspectivă.
Atunci când se târăște sau când stă singur, covorașul poate servi ca zonă de joacă distractivă.
Bebelușii mai mari se pot juca confortabil pe covorașe mari și moi. Unele dintre aceste covorașe pot fi folosite și pentru dezvoltare.

Abilitățile copilului în funcție de vârstă
Până la vârsta de 3 luni, bebelușul este culcat, vede la câteva zeci de centimetri, dar aude deja bine - îi poți atrage atenția cu efecte sonore și jucării trapez în alb-negru sau în culori contrastante.
Începând cu 4 luni, bebelușul dumneavoastră va începe să se întoarcă pe burtă și să perceapă culorile. Oglinzile și jucăriile de trapez sunt potrivite pentru această perioadă.
Începând cu vârsta de 5 luni, bebelușii se întind pe burtă și devin din ce în ce mai interesați de mediul înconjurător. Puteți atașa și alte jucării la trapez, de exemplu, puteți schimba jucăriile albe și negre cu cele colorate.
Începând cu 6 luni, bebelușii încep să se târască și încearcă să exploreze mediul înconjurător. El este interesat de obiecte mici - aici intervin covorașele cu pereți de protecție și jucăriile mai complexe pe trapez.
La 7 luni, bebelușul se târăște repede, încearcă să se așeze și chiar să se ridice în picioare dacă are ceva de care să se țină, dar încă nu stă în picioare independent. Ei apucă și au o dorință puternică de a mesteca lucruri și învață să manipuleze obiecte. Pentru un copil de această vârstă, jucăriile pe care le poate mesteca și cele care se mișcă sunt distractive.

Material și design
De la cauciuc (perne de apă gonflabile) la bumbac și pluș, poliester și diverse spume moi, covorașele sunt disponibile pe piață într-o gamă largă de materiale.
Cel mai important lucru este că modelul trebuie să fie suficient de umplut, să izoleze copilul de frigul de pe podea și să ofere confort pentru odihnă și joacă.
Trapezul trebuie să fie stabil și să reziste atunci când copilul se sprijină pe el.
Covorașul de joacă nu trebuie să conțină piese sau componente mici pe care copilul le-ar putea înghiți.
Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că produsul îndeplinește toate cerințele de siguranță.
Certificarea ÖKO-TEX® este un sigiliu de calitate recunoscut la nivel internațional pentru produsele textile realizate exclusiv din materiale inofensive pentru sănătate. Atunci când cumpărați un covoraș de jucărie cu această certificare, puteți fi siguri că nu conține substanțe chimice dăunătoare.

Dimensiune

Concentrați-vă asupra dimensiunii suprafeței de joc. Covorașul mai mic este potrivit pentru copiii cu vârsta de până la 3 luni, iar versiunea mai mare (de exemplu, 120 × 120 cm) ar trebui să fie aleasă pentru un copil care se poate întoarce deja pe burtă.
Dacă doriți să luați covorașul cu dvs. atunci când călătoriți, căutați modele care se pliază și se desfășoară ușor și verificați și dimensiunile de călătorie.
Unele covorașe sunt livrate standard cu o geantă de călătorie.

Funcții

Efecte sonore - covorașele interactive de joacă emit și sunete. Acestea pot fi melodii, sunete de animale sau alte efecte sonore. Sunetele sunt emise atunci când bebelușul împinge sau apasă pe jucărie. Unele modele au și un pian simplu.
Efecte de lumină - multe covorașe au bare de trapez și jucării cu efecte de lumină care pot fi aprinse cu ajutorul comenzilor sau care se activează atunci când jucăria este atinsă.

Putere
Dacă optați pentru o zonă de joacă interactivă cu efecte de sunet și lumină, asigurați-vă că ați verificat tipul de alimentare. Aflați ce baterii sunt necesare și în ce cantitate sunt necesare pentru a funcționa și dacă acestea sunt incluse sau trebuie cumpărate separat.
Eliminarea jucăriilor și a altor părți - uneori este util ca trapezul să poată fi separat de covor, care poate fi apoi utilizat separat. Posibilitatea de a scoate jucăriile este, de asemenea, o caracteristică utilă. Copiii se plictisesc de jucării în timp, așa că este util dacă le puteți înlocui cu alte jucării.
Înălțimea și înclinarea trapezului pot fi ajustate - unele bare de trapez pot fi înclinate în moduri diferite sau chiar rabatate complet. Reglarea înclinării permite bebelușilor mai mici să ajungă la jucării.
Condiții de spălare - Verificați opțiunile de curățare și întreținere înainte de a cumpăra. Aflați dacă covorul este lavabil și cum pot fi curățate părțile din țesătură sau husele acestora.

Securitate
Înainte de a cumpăra, citiți recenziile utilizatorilor care au avut propriile experiențe cu covorul. Este posibil ca ceea ce citiți în descrierile produselor și vedeți în fotografii să nu fie suficient.
Uitați-vă cu atenție pentru a vă asigura că nu există margini ascuțite sau părți mici, detașabile, pe care copilul le-ar putea înghiți.
Asamblați covorașul de joacă în conformitate cu instrucțiunile, testați-l și asigurați-vă că totul se ține așa cum trebuie.
O caracteristică de siguranță utilă este marginea ridicată care menține copilul pe covoraș.
Nu lăsați niciodată copilul complet nesupravegheat pe covoraș. Din motive de siguranță, ar trebui să îl supravegheați întotdeauna.

Întrebări frecvente

Poate un copil mai mare să folosească covorașul?
Este covorul de joacă lavabil?
Pentru ce vârstă este potrivită modelul cu trapez?