Cum să cumpărați un SSD?

O unitate SSD de bună calitate este o componentă de bază a unui computer rapid, așa că, dacă sunteți pe cale să vă cumpărați sau să vă modernizați PC-ul sau notebook-ul, ar trebui să luați în considerare instalarea unei unități SSD în computerul dumneavoastră.

Utilizarea unei unități SSD poate crește, de asemenea, performanța procesorului, așa că, dacă doriți să obțineți cea mai rapidă performanță posibilă, ar trebui să vă combinați cu siguranță calculatorul cu o unitate SSD. Un procesor altfel puternic va fi încetinit atunci când este combinat cu o unitate de hard disk tradițională și lentă (cunoscută și sub numele de HDD). Procesorul poate efectua miliarde de operații pe secundă, dar de multe ori sistemul așteaptă ca datele să fie transferate pe unitatea care le stochează. Hard disk-urile tradiționale sunt leneșe în comparație cu unitățile SSD, deoarece platourile pe care acestea conțin și stochează date trebuie să fie rotite de fiecare dată când se citesc informații, iar capetele de citire trebuie deplasate către sectorul care conține informațiile dorite. Acestea sunt procese consumatoare de timp, așa că este mai bine să alegeți o unitate SSD pentru o funcționare optimă a sistemului.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi un SSD și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când stabiliți prețul, tipul sau portabilitatea?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de SSD doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dispozitiv.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă un SSD.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Solid State Drive SSD intern (Solid State Drive SSD extern) și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

În timp ce unitățile SSD sunt mai rapide decât hard disk-urile în aproape toate cazurile, există situații (cum ar fi stocarea unor cantități mari de date) în care hard disk-urile tradiționale sunt în continuare o alternativă mai rentabilă.

În timp ce puteți obține un HDD de 10 TB pentru aproximativ 1200-1400 RON, majoritatea SSD-urilor cu o capacitate de stocare de 1-2 TB sunt disponibile la același preț - astfel încât, pentru cei care doresc atât rentabilitate, cât și capacitate mare, un HDD este adesea alegerea cea mai logică.
În ciuda celor de mai sus, în general se poate spune că unitățile SSD sunt o alegere mai bună decât HDD-urile în aproape toate cazurile. În utilizarea de zi cu zi, chiar și cea mai slabă unitate SSD poate oferi o viteză de până la trei ori mai mare decât o unitate de hard disk tradițională.


Cele mai importante aspecte

Preț
Ce unitate SSD suportă computerul dumneavoastră?
Capacitate
Conectori
Configurație
De SATA sau PCI Express aveți nevoie?
Consumul de energie
De ce tip de memorie flash NAND aveți nevoie?

Alți parametri importanți

Durata de viață
Unitate SSD 3D flash și stratificare

Să fiți precaut

Rețineți că modelele de vârf, chiar dacă sunt mai rapide în teorie, nu se simt întotdeauna cu câteva ordine de mărime mai rapide în utilizarea de zi cu zi decât modelele mai accesibile din punct de vedere financiar.
Dacă viteza de citire/scriere nu este preferința dvs. principală sau dacă nu cumpărați în scopuri profesionale, este adesea mai bine să alegeți o unitate SSD accesibilă, care, deși nu este neapărat cea mai rapidă, are o capacitate mai mare.
În orice caz, trecerea de la un hard disk tradițional la un SSD va face o diferență uriașă în ceea ce privește viteza, pe care o veți observa imediat după înlocuire.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de unități SSD care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cea mai potrivită.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală unitate SSD pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce unitate SSD este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!