Cum să cumpărați sobă?

Vă doriți confortul unui șemineu în casa dumneavoastră, dar nu știți cum să rezolvați problema evacuării gazelor de ardere? Doriți să creșteți confortul termic la nivel local? Atunci șemineele electrice sau cu bioalcool sunt soluția ideală pentru dumneavoastră.

Fie că sunteți în căutarea unei sobe independente, a unui șemineu încorporat sau a unui focar de șemineu, analizați toți parametrii, inclusiv opțiunile de ventilație, de instalare și de design interior.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

 • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
 • Cât costă astăzi o sobă și care sunt caracteristicile fiecărui model?
 • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului sau amplasării?
 • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți neapărat?
 • Care sunt caracteristicile de securitate ale unei sobe care pot preveni orice amenințare?


  Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de sobă doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.

Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă un șemineu. Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Sobe și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Pentru a alege cel mai potrivit șemineu, trebuie să vă puneți câteva întrebări. Primul și cel mai important este locul exact în care intenționați să amplasați șemineul. Asigurați-vă că există suficient spațiu în jurul șemineului, că acesta nu se află în apropierea mobilei sau a altor obiecte inflamabile și că este capabil să emită căldură în cameră. De asemenea, luați în considerare dacă șemineul va fi reparat sau întreținut în mod regulat.

La fel de important este cât de des veți folosi soba. Va fi instalată în casa de weekend pentru a vă încălzi ocazional în weekend sau o veți folosi în fiecare zi? În funcție de acestea, puteți alege performanța optimă, metoda de control și alte aspecte.


Cele mai importante aspecte

Preț
Şemineu, sobă pe lemne sau focar șemineu?
Funcționare și control
Calitatea prelucrării
Material
Tip
Design

Alți parametri importanți

Dimensiune
Greutate
Capacitate și putere calorică
Consumul de combustibil
Capacitate de stocare

Lucruri interesante despre care trebuie să știți

Unii oameni preferă căldura reală a unui șemineu în casa lor, alții preferă atracția vizuală. Prin adăugarea unui control dinamic al căldurii, puteți folosi un șemineu pentru stil și estetică, nu pentru căldură. De exemplu, adăugarea unui șemineu în bucătărie poate face din aceasta un loc de întâlnire excelent, dar este posibil să nu doriți să încălziți o cameră care este deja mai caldă. Cu ajutorul încălzirii dinamice, vă puteți asigura că șemineul nu degajă prea multă căldură.

În zilele noastre, șemineele electrice pot adăuga eleganță modernă oricărei încăperi din casa dvs. Tehnologia a avansat și a făcut ca aspectul flăcărilor false să fie mai realist. Șemineele electrice sunt o opțiune excelentă pentru cei care au posibilități limitate, inclusiv pentru locuințele în condominiu. Aceste tipuri de șeminee sunt, de asemenea, cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor și sunt disponibile într-o varietate de finisaje și stiluri pentru a se potrivi cu orice cameră din casă. În cazul aparatelor electrice, puteți alege, de asemenea, ca încălzirea să fie pornită - astfel încât să vă puteți bucura în continuare de confortul și de vederea flăcărilor fără ca încăperea să se încălzească prea tare.

Ventilația flexibilă vă permite să amplasați un șemineu în încăperi care nu ar fi fost potrivite pentru el inițial din cauza instalațiilor sanitare, a grinzilor și a coloanelor de susținere. Gurile de aerisire flexibile necesită mult mai puțin montaj decât o gură de aerisire tipică pentru șemineu, respectând în același timp cerințele prevederilor prin faptul că oferă o formă sigură de ventilație. Ventilația flexibilă poate fi, de asemenea, o modalitate mai puțin costisitoare de a instala un șemineu, deoarece necesită mai puține echipamente pentru instalare.

Să fiți precaut

Întreținere

Avantajul uriaș al șemineelor față de focarele de șemineu sau de sobe este întreținerea practic zero. Nu există cenușă sau fum care să lase depuneri. Șemineele electrice trebuie doar să fie șterse de praf în mod regulat cu o cârpă umedă, în timp ce șemineele bio necesită doar o cârpă uscată. Puteți curăța apoi panourile de sticlă cu detergenți normali pentru sticlă. Bineînțeles, o astfel de întreținere ar trebui să fie efectuată întotdeauna atunci când șemineul este rece.

Instalare

Instalarea șemineelor este, de obicei, foarte simplă, mai ales atunci când este vorba de modelele independente sau suspendate. Acestea trebuie doar să fie poziționate într-un anumit loc și păstrate la o distanță de siguranță față de alte obiecte - această distanță variază în funcție de capacitatea și de puterea de încălzire, dar este de obicei de aproximativ un metru. Un șemineu electric trebuie doar să fie conectat la o priză standard, în timp ce un șemineu bio are nevoie doar de adăugarea combustibilului în rezervor și este gata de încălzire.

Pentru șemineele încorporate, situația este puțin mai complicată - acestea trebuie să aibă un loc pregătit, care trebuie, de asemenea, să fie izolată cu un material de umplutură refractară. Această parte a instalării trebuie lăsată în seama profesioniștilor, iar utilizarea ulterioară a șemineelor este la fel de simplă ca și în cazul altor modele.

Securitate

Utilizarea unui șemineu presupune anumite măsuri de siguranță care trebuie respectate. Totul începe cu poziționarea șemineului - trebuie să existe suficient spațiu în jurul acestuia pentru a radia căldura în încăpere și este interzis să fie amplasate obiecte inflamabile în imediata vecinătate. De asemenea, rezultă, desigur, că nimic nu ar trebui să fie pus pe șemineu, nici măcar hainele ude pentru a se usca, de exemplu.

Focurile biologice reprezintă un risc mai mare, pentru simplul motiv că produc foc real. Este important să nu amplasați șemineul într-o încăpere prea mică, nu în ultimul rând din cauza dioxidului de carbon pe care îl produce, care trebuie ventilat din când în când. Ca regulă generală, puneți combustibilul doar într-un arzător rece și depozitați-l la o distanță suficientă pentru ca copiii și animalele să nu poată ajunge la el. Nu lăsați niciodată un șemineu aprins nesupravegheat pentru perioade lungi de timp.

Unele șeminee au, de asemenea, geamuri de protecție pentru a împiedica orice lucru să intre în contact cu focul.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de sobe care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală sobă pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce sobă este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!