Cum să cumpărați un saltea?

Este confortabil, lung, relaxant și, mai presus de toate, de înaltă calitate. Așa ar trebui să fie somnul. Cum puteți realiza acest lucru? Pe lângă un stil de viață sănătos și un mediu plăcut în dormitor, o saltea bună este o condiție prealabilă importantă. Dar alegerea saltelei ideale nu este ușoară. Materialele și tehnologiile evoluează rapid, astfel încât există o gamă foarte largă de opțiuni, iar o saltea ar trebui să ofere zeci de ani de servicii fiabile.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

 • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
 • Cât costă astăzi o saltea și care sunt caracteristicile fiecărui model?
 • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, durității sau tipului saltelei?
 • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți neapărat?
 • Care sunt caracteristicile de securitate ale saltelei care pot preveni orice amenințare?


  Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de saltea doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă o saltea. Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Saltea și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Reguli de bază pentru alegerea unei saltele

Alegerea corectă a saltelei va ameliora durerile de spate și de articulații, astfel încât somnul dumneavoastră general va fi mult mai bun. În schimb, o alegere proastă poate afecta negativ sistemul de susținere a organismului, ceea ce poate fi deosebit de periculos pe termen lung pentru copii și adulți. Alegerea unei saltele este o chestiune foarte individuală, așa că nu este recomandabil să cumpărați aceeași saltea pentru fiecare cameră. Fiecare saltea ar trebui să fie adaptată cât mai mult posibil la persoana care o va folosi pe termen lung.

Alegeți duritatea saltelei în funcție de înălțimea, greutatea și vârsta utilizatorului. De asemenea, țineți cont de pozițiile preferate de dormit.
Ideal ar fi ca salteaua potrivită să fie cu 20-25 cm mai lungă decât corpul.
Lățimea depinde de tipul de pat, 90 cm se referă de obicei la un pat de o persoană. Pentru un pat dublu, lățimea saltelei începe de la 80 cm.
Înălțimea optimă este de cel puțin 15 cm. În cazul saltelelor pentru persoanele în vârstă, regula este că, cu cât este mai înaltă, cu atât mai bine, dar minimul este de 20 cm.
Alegeți materialul în funcție de somieră, de mediul din dormitor și de preferințele personale. De exemplu, dacă cineva are alergii sau preferă materialele naturale.
Capacitatea de încărcare ideală depinde de greutatea persoanei care doarme pe ea. Calculați întotdeauna o anumită marjă.


Cele mai importante aspecte

Preț
Duritate
Tip

Alți parametri importanți

Husă

Lucruri interesante despre care trebuie să știți

Saltele cu zonă

Anumite tipuri de saltele au mai multe zone fixe de-a lungul lungimii lor. Zonele sunt de diferite grade de duritate, oferind diferite niveluri de suport. Deoarece corpul uman nu exercită o presiune uniformă pe întreaga lungime a saltelei, aceasta este încărcată diferit în diferite părți. Salteaua ideală ar trebui să fie adaptată la acest lucru. În plus, salteaua previne apariția de erupții în zonele în care suntem supuși la un stres mai mare, în special în jurul șoldurilor, gâtului, spatelui și picioarelor. Adevărul este că, cu cât sunt mai multe zone, cu atât mai bună este calitatea saltelei.

Notă: salteaua poate avea până la 7 zone. Acest tip are cel mai bun rating dintre toate zonele. Există, de asemenea, saltele cu 5 zone, care asigură întărirea centrului de greutate al corpului și sub umeri și genunchi. Numărul minim de zone pentru o saltea poate fi de 3, cu o consolidare a saltelei mai fermă doar în zona centrului de greutate al corpului, adică în mijloc, iar restul saltelei este mai moale. Zonele ajustează salteaua pentru a se adapta la curbura corpului și corespund distribuției optime a încărcăturii.
Saltelele cu zone nu sunt potrivite pentru copiii sub 150 cm, deoarece fiecare zonă nu poate reproduce exact proporțiile corpului lor.

Să fiți precaut

O saltea aleasă și îngrijită corespunzător poate dura între zece și cincisprezece ani. După această perioadă, materialul va deveni obosit și trebuie înlocuit. De asemenea, preferințele, greutatea și sensibilitatea dumneavoastră se pot schimba pe o perioadă atât de lungă și trebuie să se țină cont de aspectele legate de igienă. Timpul optim pentru a înlocui o saltea este de șapte ani.

Puteți recunoaște o deteriorare a calității saltelei dvs. prin înmuiere, cădere sau deformare, care este evidentă în special în regiunea lombară, unde salteaua este cel mai puternic încărcată.

Pentru a asigura o durată de viață cât mai lungă a saltelei, aerisiți-o și întoarceți-o în mod regulat. Nu este bine să stați tot timpul în pat și să dormiți pe o parte. Zonele utilizate mai frecvent vor începe să se înmoaie mai repede și se pot deforma în cele din urmă. După o lună, întoarceți întotdeauna salteaua înainte de a merge la culcare, dar nu și dimineața, deoarece o saltea încălzită trebuie lăsată să se aerisească înainte de a o întoarce cu partea mai caldă în jos. Rotația își pierde rapid eficiența și viceversa. Aerisirea saltelei previne dezvoltarea microorganismelor și a ciupercilor.

Nu în ultimul rând, este important să spălați lenjeria de pat în mod regulat și cu grijă, inclusiv husele detașabile sau protecțiile de saltea, pe care vă recomandăm să le cumpărați. Husa este mult mai ușor de spălat decât salteaua însăși. Acesta poate fi ușor de scos și spălat, ceea ce nu este posibil doar cu salteaua. Dacă nu aveți o husă detașabilă pentru salteaua dumneavoastră, îndepărtați murdăria cu o cârpă ușor umedă și un detergent ușor. Curățați husa doar la suprafață, evitați să udați țesătura și apa să pătrundă în saltea. Apoi lăsați salteaua să se usuce bine. În mod ideal, aerisiți-l și lăsați-l în aer liber timp de cel puțin o oră.
O saltea de calitate necesită, de asemenea, o somieră adecvată. O veți folosi mai mult timp decât salteaua în sine, așa că merită să investiți mai mult și să o alegeți cu atenție pe cea potrivită. Pentru mai multe sfaturi privind alegerea unei somiere consultați ghidul de cumpărare pentru această categorie.

Marcaje speciale pentru saltele

Saltele sandwich - realizate din două materiale diferite. Acest lucru le sporește durabilitatea și confortul general de utilizare. De obicei, o combinație de spumă cu memorie la exterior și spumă HR la interior.

Saltele bio (saltele verzi) - calitatea organică promite că materialul folosit respectă standardele de mediu.

Saltele medicale - certificate pentru a se asigura că îndeplinesc toate cerințele pentru un somn sănătos. Saltele hipoalergenice, igienice sau saltele pentru persoanele imobilizate la pat pentru perioade lungi de timp.
Saltelele ortopedice - garantează un sprijin stabil pentru coloana vertebrală. Acestea sunt testate în funcție de distribuția corectă a greutății corporale.

Saltelele cu gel - sunt saltele din spumă rece sau cu memorie. Acestea au secțiuni de gel pe suprafața patului care stimulează diferite puncte de acupunctură pentru a relaxa mușchii în timpul somnului. Rigiditatea saltelelor diferă în puncte. Relaxarea corpului este, de asemenea, ajutată de stabilitatea gelului, care durează o viață întreagă. Principalul avantaj al gelului este reprezentat de proprietățile sale igienice. Acarienii și bacteriile nu au nicio șansă de a coloniza și de a se înmulți, motiv pentru care aceste saltele sunt potrivite pentru copii și pentru persoanele care suferă de alergii.

Saltelele antiescare - previn apariția escarelor. Acestea sunt saltele fabricate din spume HR de înaltă calitate care se mulează pe forma corpului, oferind suport pentru mușchi și coloana vertebrală. Adecvat pentru persoanele imobilizate la pat pentru perioade lungi de timp.

Saltele pentru persoanele în vârstă - saltelele pentru persoanele în vârstă ar trebui să fie alese ținând cont de problemele de sănătate actuale ale acestora, luând în considerare orice limitări viitoare. Cu cât salteaua este mai înaltă, cu atât mai bine. O bună regulă de bază este ca marginea saltelei să ajungă până la partea de jos a saltelei. În acest fel, nu veți pune o presiune inutilă pe șolduri. Materialul trebuie să fie suficient de respirabil și să poată distribui greutatea, reducând astfel presiunea din spate asupra corpului. Aceste tipuri de saltele sunt destul de moi. Având în vedere cele de mai sus, saltelele antiinflamatoare sau saltelele din spumă cu memorie sunt ideale pentru persoanele în vârstă.

Saltele pentru copii - saltelele mai grele sunt cele mai bune pentru copii. Corpul copiilor se dezvoltă și crește în mod constant, iar saltelele mai ferme pot sprijini dezvoltarea fizică sănătoasă a acestora.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de saltele care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală saltea, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce saltea este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!