Cum să cumpărați un robot de curățenie?

Pe lângă aspiratoarele tradiționale, există acum o serie de aspiratoare robot și de roboți cu funcții de spălare disponibile pentru gospodării, care pot ajuta la menținerea podelelor și covoarelor din casă și mai curate, fără a necesita mult timp pentru curățare. Indiferent dacă aveți covoare sau podele din lemn masiv, puteți găsi robotul de curățare care se potrivește nevoilor dvs. datorită gamei largi de opțiuni.


Bineînțeles, aceste dispozitive au și o serie de caracteristici suplimentare - unii roboți pot rivaliza cu eficiența aspiratoarelor verticale sau convenționale. Acestea sunt o alegere populară pentru apartamentele și casele cu suprafețe mari și spații deschise, unde robotul poate face cea mai mare parte a curățării podelei fără intervenție.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi un aspirator robot și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când stabiliți prețul, tipul de robot sau caracteristicile suplimentare?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Ce elemente de siguranță poate avea un aspirator robot pentru a preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!


Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de aspirator robot doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul aparat.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă un aspirator robot.

Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Robot de curățenie și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Ca un prim pas, evaluați-vă casa, stabiliți ce tip de pardoseală dețineți: parchet de lemn masiv, niște covoare, poate mochetă? Tipul de pardoseală va determina, de asemenea, puterea de aspirare și, de exemplu, capacitatea de utilizare a funcției de spălare. Dacă locuința dvs. are etaje, includeți în traseul și timpul de aspirare și necesitatea de a muta aparatul de la un etaj la altul.

Cei mai avansați roboți de curățenie, cum ar fi cei de la iRobot și Xiaomi, pot detecta obstacolele din fața lor, atunci când se lovesc de ceva și când o sfoară sau un cablu subțire este înfășurat pe peria rotativă. Covoarele groase, cu franjuri sau cablurile care traversează podeaua reprezintă o mare provocare pentru roboți. Ca să nu mai vorbim de momentul în care robotul se prinde într-un cablu și aruncă de pe masă un obiect tehnic valoros - o neplăcere pe care o puteți evita alegând produse cu cei mai avansați senzori.

Merită să rețineți că aspiratoarele robot au, în general, o putere de aspirare mai mică decât aspiratoarele convenționale, de înaltă performanță, dar există o mulțime de produse de înaltă performanță în gama superioară de prețuri.Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Stație de bază pentru încărcare/doc

Alți parametri importanți

Nivel de zgomot
Senzori

Noutăți despre care trebuie să stiți

Temporizatorul vă permite să setați o oră predefinită pentru operațiunea de aspirare, iar aparatul va începe automat curățarea la acea oră. Pentru cei care petrec puțin timp acasă și doresc să profite la maximum de timpul zilei, este o idee bună să cumpere un aspirator cu această funcție, astfel încât aparatul să poată lucra în liniște - iar când vă întoarceți acasă veți avea o podea curată. Cele mai recente modele sunt dotate cu conectivitate WiFi, ceea ce vă permite să începeți curățarea sau să setați un program temporizat prin intermediul smartphone-ului dumneavoastră. Aparatul vă va anunța când a terminat. De asemenea, veți primi notificări cu privire la orice erori sau probleme prin intermediul dispozitivului dvs. inteligent.

Camera de partea superioară

O cameră amplasată în partea superioară a robotului aspirator realizează o hartă a locuinței prin fotografierea tavanului sau a părții inferioare a mobilierului înalt, de exemplu, și o folosește pentru a planifica traseul de curățare.

Camera de partea inferioară

Unii producători folosesc nu numai o cameră superioară, ci și o cameră inferioară. Funcționarea sa este similară cu cea a unui mouse optic. Funcționează în mod fiabil chiar și pe întuneric și oferă aspiratorului o imagine la fel de realistă a suprafeței și a traseului pe care se deplasează.

La fel ca în cazul multor aparate de uz casnic, mulți producători oferă propriile aplicații pentru aspiratoarele robot, pe care le puteți instala pe dispozitivul dvs. inteligent pentru a controla și gestiona curățenia casei dvs. de oriunde și în orice moment.

Să fiți precaut

Aspiratoarele robot sunt prevăzute cu un software care, la fel ca dispozitivele inteligente, poate fi actualizat de către producători. Evitați actualizarea software-ului în orice alt mod, decât cel specificat de către producător.

Înainte de a porni aparatul, mergeți prin casă și adunați toate obiectele mici, cum ar fi bucăți de hârtie, cordoane de perdele, cabluri electrice și alte obiecte fragile. În cazul în care aparatul trece peste un cablu electric și îl duce cu el, acesta poate trânti un obiect de pe o masă sau de pe un raft.

Dacă încăperea care trebuie curățată are un balcon, folosiți garduri pentru a împiedica
accesul robotului la balcon și asigurarea unei funcționări sigure. Nu uitați că robotul se mișcă independent. Aveți grijă când vă deplasați într-o zonă în care robotul lucrează, pentru a nu-l călca.

De asemenea, este foarte important ca roboții de curățare să fie filtrați corespunzător.
Filtrele HEPA și EPA oferă un nivel ridicat de filtrare și este recomandat persoanelor cu alergii, astm sau familiilor cu animale de companie, de exemplu, să cumpere un aparat cu un astfel de filtru pentru a minimiza cantitatea de alergeni din aerul apartamentului sau al casei.

Filtrele textile și cu burete sunt utilizate pe roboții din gama de prețuri mai mici - desigur, acestea oferă, de asemenea, un nivel de protecție de bază.

Goliți și curățați filtrele și recipientul de praf în mod regulat pentru a menține performanța robotului la un nivel optim.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de roboți de curățenie care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai ideal robot de curățenie pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Din punct de vedere al prețului, puteți alege chiar și pe cel mai ieftin
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nici o îndoială cu privire la ce aspirator robot este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!