Cum să cumpărați ramă foto digitală?

Înainte de a cumpăra rama foto digitală pe care o doriți, gândiți-vă unde doriți să o amplasați. Dimensiunea, luminozitatea maximă, contrastul, opțiunile de montare și sursa de alimentare vor depinde de locația sa. Doar atunci decideți ce alte funcții și caracteristici doriți de la acesta.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 4 minute

Parametrii ecranului

Diagonala ecranului

Diagonala este un parametru de bază al ramei foto și vă indică dimensiunea zonei pe care este afișată imaginea. Alegeți dimensiunea în funcție de locul în care doriți să o amplasați. Dacă intenționați să plasați rama foto digitală pe noptieră, una mai mică va fi mai potrivită decât o ramă foto tradițională.

Cele mai frecvente dimensiuni:
până la 7"
8-10,1"
12.1-15.4"
17" și peste

Raportul de aspect al ecranului
Diagonala este, de asemenea, legată de raportul de aspect, care vă spune dacă ecranul are un raport de aspect clasic (4:3) sau widescreen (16:9). Același parametru poate fi regăsit și pe monitoare sau televizoare, și depinde de gustul dvs., ce vi se potrivește cel mai bine. În general, raportul clasic este mai bun pentru portrete, iar cel wide pentru peisaje.

Rezoluția ecranului

Rezoluția indică numărul de puncte (pixeli) din care este formată imaginea în format vertical și portret. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginea este mai detaliată și de o calitate mai bună. În schimb, atunci când rezoluția este prea mică, unii pixeli din imagine sunt vizibili cu ochiul liber. Rezoluția ar trebui să crească în mod direct proporțional cu diagonala.

Rezoluții tipice de afișare a ramelor foto digitale (rezoluție nativă):
1024 × 600 px
1280 × 800 px
1920 × 1080 px

Formate de fișiere acceptate
Există multe formate în care pot fi stocate imagini, înregistrări audio sau video. Fiecare ramă definește formatele care pot fi afișate sau redate. Cele mai comune formate sunt JPG - foto, MP3 - audio, MPEG - video. Dacă doriți ca rama foto digitală să redea muzică sau clipuri video, va trebui să fie compatibilă cu formatul dorit. Pe lângă cele mai comune formate menționate mai sus, puteți utiliza, desigur, multe alte formate mai puțin obișnuite, pe care ar trebui să le verificați întotdeauna înainte de a le achiziționa, ținând cont de obiceiurile dumneavoastră de utilizare.

Stocare și extindere
Memoria internă a ramei foto este de obicei mai mică (până la 128 MB) și poate stoca doar un număr limitat de fotografii (ca să nu mai vorbim de videoclipuri), așa că merită să alegeți un model cu slot pentru card de memorie. Dacă doriți să introduceți un card direct din aparatul foto digital în ramă și să vizualizați fotografiile recent realizate, asigurați-vă că cititorul acceptă același format ca și aparatul foto. Majoritatea aparatelor foto utilizează carduri SD sau MMC (acestea sunt compatibile între ele).
Puteți cumpăra un card de memorie special pentru rama foto digitală, pe care îl păstrați introdus și îl actualizați doar din când în când, fie prin scoaterea cardului și încărcarea fotografiilor pe acesta prin intermediul computerului sau al altui dispozitiv, fie prin conectarea întregii rame la computer prin intermediul unui cablu USB și încărcarea fotografiilor.

O altă opțiune este atunci când rama foto este echipată cu tehnologia wireless Bluetooth, care vă permite să copiați fotografiile fără fir în memoria internă de pe un computer sau chiar de pe un telefon mobil.

Opțiuni de sursă de alimentare
Cele mai multe rame foto digitale funcționează cu un adaptor de rețea. Unele modele sunt echipate cu un acumulator reîncărcabil, ceea ce vă oferă opțiunea de a funcționa fără o conexiune la rețea, ceea ce va fi apreciat dacă, de exemplu, rama foto este transmisă din mână în mână în timpul unei vizite.
Cu cât este mai mare rama (diagonala ecranului), cu atât va avea nevoie de mai multă energie, ceea ce va afecta durata de funcționare a acumulatorului.

Materialul ramei

Ramele foto digitale sunt realizate din materiale și culori diferite. În acest sens, totul este o chestiune de gust individual și puteți alege în funcție de stilul camerei și de starea de spirit a fotografiilor.

Se așteaptă ca ramele foto digitale realizate din metal să aibă o durată de viață mai lungă. Pentru cei cărora le place să experimenteze cu stiluri, merită să aleagă un model cu un panou frontal interschimbabil.

Opțiunile de montare sunt, de asemenea, un aspect important în ceea ce privește proiectarea. Rama poate avea suport de masă sau poate fi agățată pe perete.

Funcții

O ramă foto digitală oferă adesea o serie de caracteristici care o fac ușor de utilizat și oferă o senzație bună de proiecție. Unele caracteristici sunt standard și pot fi găsite în aproape toate modelele, în timp ce altele pot fi găsite în produsele cu prețuri mai mari.

Câteva caracteristici utile pe care trebuie să le urmăriți:
Rotație automată a fotografiilor
Corecția ochilor roșii
Netezirea pielii
Reducerea automată a luminozității în funcție de lumina ambientală
Ceas, calendar și ceas deșteptător
Difuzoare, redați muzică de fundal atunci când proiectați fotografii
Oprire automată
Conexiune Wi-Fi
Conexiune USB
Slot pentru card de memorie

Întrebări frecvente

Ce raport de aspect este cel mai potrivit?
Poate rama foto digitală să afișeze fotografii în modul portret?