Cum să cumpărați periuță de dinți electrică?

Acordați-vă câteva minute, cel puțin de două ori pe zi, pentru a vă spăla pe dinți și a-i menține sănătoși. Cu toate acestea, nu este ușor să vă curățați dinții în mod constant, zi de zi, cu o periuță de dinți tradițională. Din fericire, există periuțe de dinți electrice care au un cap care vibrează sau se rotește, astfel încât trebuie doar să duceți ușor dispozitivul peste dinți pentru a-i curăța mai eficient.


• Dia, Editor, Compari.ro

• Timp de lectură: 7 minute

Tipuri de periuțe de dinți electrice

Există trei tipuri de periuțe de dinți electrice pe piață, și anume sonice, oscilante și controlate magnetic iO. Aceste trei tipuri de periuțe de dinți electrice diferă în principal prin modul în care se mișcă capul. În termeni simpli, periile sonice vibrează, periile oscilante se rotesc, iar periile magnetice iO combină funcțiile periilor oscilante și sonice. Periuțele de dinți electrice pot fi, de asemenea, diferențiate în funcție de sursa de alimentare, care poate fi fie fără fir, fie cu acumulatori.

Periuță de dinți sonică

Periuțele de dinți sonice sunt potrivite pentru cei care suferă de sensibilitate crescută a dinților și a gingiilor, deoarece curăță foarte delicat cavitatea bucală. Capul unei periuțe de dinți sonice este asemănător cu o periuță de dinți tradițională, este la jumătate din lungime și nu se rotește. Periuțele de dinți sonice produc o mișcare vibratorie rapidă care produce zeci de mii de vibrații într-un minut.

+ Delicat cu dinții
+ Potrivite pentru dinți și gingii sensibile, inclusiv coletul dentar lăsat liber
+ În funcție de model, poate produce mai mult de 40 000 de vibrații pe minut
+ Durată lungă de viață a bateriei la o singură încărcare
+ Funcționare silențioasă
+ Diferite moduri de curățare
+ Manipulare ușoară
+ Unele perii au sterilizator UV
+ Modelele Smart pot fi sincronizate cu telefonul dvs.

- Preț de achiziție mai mare

> Periuțe de dinți sonice

Cum funcționează o periuță de dinți sonică?

O periuță de dinți sonică sparge placa bacteriană cu mișcări rapide de vibrație care generează unde sonore și bule de aer microscopice. Undele acustice pun în mișcare un amestec de pastă de dinți, salivă și apă cu o asemenea forță și viteză încât placa dentară poate fi îndepărtată eficient. Tehnologia undelor acustice este atât de eficientă încât poate sparge placa bacteriană chiar și în zonele pe care fibrele periei nu le pot atinge direct. Miile de microbulle care pătrund în aceste zone la fiecare vibrație a periuței contribuie, de asemenea, la curățarea eficientă a zonelor greu accesibile dintre dinți. Microbulele ajută în mod eficient la îndepărtarea plăcii bacteriene și la masarea gingiilor pentru a îmbunătăți circulația.

Diferitele modele de periuțe de dinți sonice diferă în principal prin numărul de vibrații pe minut. Periuțele de dinți sonice fără fir pentru adulți încep de la 31 000 de vibrații pe minut, dar pot avea o putere de ieșire de peste 43 000 de vibrații pe minut.

Periuțele de dinți sonice au mai multe capete interschimbabile, astfel încât întreaga familie poate folosi cu ușurință o singură periuță de dinți. Unele periuțe de dinți sonice au și un sterilizator UV care dezinfectează capul periuței și îl menține curat din punct de vedere igienic.

Periuță de dinți oscilantă cu cap rotativ

Periuțele de dinți rotative oscilante curăță dinții prin rotirea capului înainte și înapoi la 90°, imitând mișcarea circulară a unei periuțe de dinți tradiționale. Capul periei este mic și rotund, astfel încât ajunge în zonele greu accesibile. Periuțele de dinți oscilante simple fac aproximativ 8.000 de mișcări pe minut, în timp ce modelele mai scumpe pot face până la 48.000 de mișcări pe minut.

+ Cap mic care ajunge în zonele greu accesibile
+ Mișcare naturală, la fel ca la curățarea cu o periuță de dinți tradițională
+ Îndepărtează placa bacteriană cel mai eficient
+ Diferite moduri de curățare
+ Ușor de manevrat
+ Modelele Smart pot fi sincronizate cu telefonul dvs.
+ Preț mai mic pentru modelele de bază

- Bateria durează mai puțin timp la fiecare încărcare
- Prețul crește în funcție de caracteristicile suplimentare

> Periuțe de dinți circulare

Cum funcționează o periuță de dinți oscilantă?

Perii rotative oscilante sunt împărțite în perii bidimensionale (2D) mai simple și perii tridimensionale (3D) mai avansate, în funcție de mișcarea lor. Atunci când o perie se mișcă doar în 2D, înseamnă că mișcarea sa este doar oscilantă. Periile tridimensionale se mișcă, tot într-o direcție de rotație oscilantă, dar ele și pulsează.

Mitul despre periuțele de dinți rotative, care a fost respinsă de numeroase studii, este că nu sunt foarte potrivite pentru persoanele cu dinți și gingii sensibile. Totuși, dacă periuța de dinți este echipată cu un senzor de presiune, iar utilizatorul vibrează periuța rotativă doar pe dinți și nu aplică presiune, aceasta este potrivită pentru persoanele cu dinți și gingii sensibile. Cu toate acestea, este recomandabil să cumpărați o periuță de dinți care să fie dotată cu un mod de curățare a dinților sensibili.

Periuță de dinți magnetică

Periuțele de dinți electrice magnetice cu tehnologie iO sunt o noutate pe piață. Periile cu tehnologie iO combină avantajele periilor sonice și oscilante și, la prima vedere, arată ca niște perii oscilante. Această combinație face ca periajul să fie nu doar eficient, ci și delicat.

+ Tehnologie magnetică
+ Cap mic care ajunge în zonele greu accesibile
+ Combinație de beneficii ale periuțelor de dinți oscilante și sonice
+ Curățare delicată
+ Încărcare completă în 3 ore
+ Sincronizabil cu telefonul dvs.
+ Moduri multiple de curățare
+ Funcționare silențioasă
+ Durată lungă de viață a bateriei la o singură încărcare
+ Afișaj OLED interactiv

- Preț de achiziție mai mare

Cum funcționează periuța de dinți magnetică iO?

Magnetul din corpul periei face o mișcare rotativă oscilantă, însoțită de micro-vibrații magnetice. Datorită motorului liniar magnetic, periajul este plăcut de silențios, iar vibrațiile sunt abia percepute pe mânerul periei. Acest motor special reprezintă o mare îmbunătățire în comparație cu toate celelalte periuțe de dinți electrice echipate cu un motor clasic.

Periuța de dinți are un cap mic, rotund, care ajunge cu ușurință în locurile greu accesibile. Periile speciale ale capului rotund de la Ultimate Clean pot înfășura întregul dinte, iar fibrele orientate în direcții diferite ajung cu ușurință la spațiile dintre dinți. Un afișaj interactiv de pe mânerul periei arată modul de curățare și vă permite să reglați peria. Inteligența artificială a periuței de dinți iO poate recunoaște 16 suprafețe dentare diferite.

Puteți, de asemenea, să conectați periuța de dinți magnetică la telefonul mobil prin descărcarea unei aplicații speciale. Datorită localizării precise a cavității bucale, această aplicație vă va arăta locurile pe care le-ați ratat în timpul periajului și pe care trebuie să le terminați de curățat.

Periuțe de dinți pentru copii

Periuțele de dinți electrice pentru copii au capete rotative. Aceste periuțe de dinți sunt adaptate nevoilor copiilor, deoarece au capete mici, moi și mânere ușor de prins. Unele periuțe de dinți înfățișează personaje vesele, inclusiv personaje din desene animate sau benzi desenate. Există și o aplicație care îi motivează pe copii să se spele pe dinți prin colectarea de recompense virtuale pentru periaj. În calitate de părinte, puteți utiliza aplicația pentru a monitoriza cât de eficient se spală copilul dumneavoastră pe dinți.

+ Ușor de utilizat
+ Unele periuțe de dinți au un senzor de presiune
+ curățare 3D
+ Poate fi conectat la o aplicație mobilă
+ Preț de achiziție mai mic pentru periuțele de dinți rotative
+ Capacitate lungă a bateriei la fiecare încărcare pentru periuțele de dinți sonice

- Copilul nu învață să se perieze cu o periuță de dinți tradițională
- Preț de achiziție mai mare pentru o periuță de dinți sonică
- Capacitate redusă a bateriei la fiecare încărcare pentru periuțele de dinți rotative

> Periuțe de dinți pentru copii

Rotativ sau sonic?

Periuțele de dinți electrice rotative pentru copii fac aproximativ 8000 de mișcări pe minut. Acestea au un cap rotund și mic, care facilitează accesul la locurile greu accesibile. Cu toate acestea, periuța de dinți trebuie să fie reîncărcată mai des. Un mare avantaj este că este mai accesibilă din punct de vedere al prețului decât o periuță de dinți sonică. Periuțele de dinți sonice pentru copii fac aproximativ 30 000 de mișcări pe minut și produc o mișcare de vibrație ușoară. Capul periuței de dinți este similar cu o periuță de dinți tradițională și nu se rotește, ceea ce o face potrivită pentru dinții și gingiile sensibile. Periuțele de dinți sonice au o durată de viață mai mare a bateriei la fiecare încărcare, dar sunt puțin mai scumpe decât periuțele de dinți rotative.

Parametrii

Cât curăță pe minut?
Periuțele de dinți electrice oferă o curățare mult mai rapidă decât periuțele de dinți manuale tradiționale. Modelele de bază pot atinge 8.000 de vibrații pe minut, în timp ce cele mai puternice perii pot ajunge la peste 43.000 de vibrații pe minut. Cu cât mai multe vibrații pe minut poate produce o periuță de dinți, cu atât mai rapid și mai eficient curăță dinții.

Fapt interesant: O persoană obișnuită folosește o periuță de dinți convențională la 300 de vibrații pe minut.
Numărul de rotații ale periilor oscilante este, de asemenea, legat de numărul de pulsații pe minut, acești doi parametri sunt ușor de confundat. O mișcare a periei constă în două pulsații, astfel încât, dacă peria face 31 000 de rotații pe minut, de exemplu, va face un total de 62 000 de pulsații în acest timp.

Senzor de presiune
Senzorul de presiune este o caracteristică foarte importantă a periuțelor de dinți, dar nu toate periuțele de dinți sunt echipate cu el. Periuțele de dinți electrice cu senzori de presiune vă avertizează vizual sau prin vibrații în cazul în care aplicați o presiune nejustificată pe dinți cu periuța de dinți. În acest caz, pulsația periuței de dinți oscilante este oprită, iar oscilația încetinește considerabil. Periuțele de dinți sonice reacționează în același mod, încetinind vibrațiile pentru a evita deteriorarea gingiilor și a smalțului dentar. Periuțele de dinți electrice cu senzori de presiune sunt recomandate în special pentru cei care nu se familiarizează cu periuțele de dinți electrice, pentru copii și pentru persoanele cu dinți și gingii sensibile.

Conectarea la un telefon
Unele periuțe de dinți pot fi conectate la un smartphone cu ajutorul unei aplicații și al Bluetooth. În aplicație puteți găsi detalii despre obiceiurile dumneavoastră de periaj, cum ar fi timpul de curățare sau presiunea aplicată. Aplicația vă poate evalua periajul și vă poate ajuta să învățați tehnici de periaj mai bune.

Metode de curățare
Periuțele de dinți electrice sunt echipate cu mai multe moduri de curățare. Numărul acestora variază în funcție de producător și de model. Pe lângă modul clasic de curățare, periuța de dinți poate avea și un mod de albire, de lustruire, de curățare a dinților și gingiilor sensibile, de masaj gingival sau de curățare a limbii.

Cronometru
Cronometrul este o funcție de bază și se găsește pe majoritatea periuțelor de dinți electrice. Semnalul vibrator al periuței de dinți electrice avertizează după 30 de secunde că este timpul să se ajungă la o altă parte a danturii. Acest semnal vă permite să curățați toate cadranele dinților în același interval de timp în timpul perioadei de curățare. După două minute, peria se va opri automat. Datorită cronometrului, puteți fi siguri că vă spălați pe dinți timp de cel puțin două minute, cât recomandă medicii dentiști.

Sursă de alimentare
O sursă de alimentare cu acumulatori este un accesoriu esențial pentru toate periuțele de dinți electrice, cu excepția cazului în care acestea sunt alimentate cu baterii, caz în care se folosesc de obicei baterii AA sau AAA.

Majoritatea periuțelor de dinți electrice de pe piață funcționează cu baterii. O periuță de dinți fără fir are o acumulator încorporat în corpul său și se încarcă la o stație de andocare specială, unde periuța de dinți este plasată pentru încărcare. Nu este nevoie să puneți periuța de dinți în stația de încărcare imediat după ce vă periați, deoarece aceasta rezistă până la două săptămâni cu o singură încărcare.

Alte caracteristici

Unele periuțe de dinți electrice au și un dezinfectant UV care distruge bacteriile. Capetele de curățare umede sunt literalmente un teren de reproducere pentru bacterii într-un mediu cald și întunecat din baie, așa că capetele trebuie dezinfectate în acest mod. Dezinfectanții UV pot fi achiziționați separat.

Capete de schimb
Pachetul de bază al periuței de dinți electrice include mai multe capete de rezervă, distinse printr-un inel colorat care vă permite să împărțiți o periuță de dinți cu mai mulți membri ai familiei.

Capetele de înlocuire a periuțelor de dinți sunt, de cele mai multe ori, compatibile doar cu o singură marcă, uneori doar cu o anumită familie de produse. Așadar, acordați atenție gamei de perii de schimb pentru a vă asigura că toate nevoile sunt satisfăcute. Bineînțeles, există și capete cu o compatibilitate largă.

Întrebări frecvente

Ce tipuri de capete de schimb sunt disponibile?
Trebuie să pun presiune pe dinți atunci când mă spăl cu o periuță de dinți electrică?
Cât de des trebuie înlocuite capetele?
Periajul cu o periuță de dinți electrică acoperă toate sarcinile de igienă dentară?