Cum să cumpărați perie de păr?

În timp ce unii piepteni sunt concepuți pentru a pieptăna și îndrepta părul umed, o perie este destinată stilizării și pieptănării amănunțite a texturii groase a părului.

Nu este întotdeauna ușor să vă decideți care este cel mai bun pentru dumneavoastră. Fiecare tip de păr are nevoie de o perie diferită. Iată câteva dintre cele mai importante criterii atunci când alegeți o perie sau un pieptene.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 6 minute

Tipuri

Pieptene

Un pieptene este deosebit de util pentru a pieptăna părul umed.

  • Persoanele cu părul lung și gros vor aprecia un pieptene cu dinți puternici și rari
  • Un pieptene cu dinți mai slabi și mai groși este mai potrivit pentru persoanele cu părul scurt
  • Realizate în mare parte din plastic

> Piepteni de păr

Perie de păr

Există mai multe tipuri de perii, care diferă în funcție de material sau de părul utilizat. Acestea sunt apreciate în special de persoanele cu părul lung sau mediu-lung.

  • Potrivit pentru coafarea părului
  • Formă plată, curbată sau rotundă
  • Periile din lemn din păr natural sunt populare


    Coaforii vă sfătuiesc să nu cumpărați o perie cu părul confecționat din material dur. Aceste perii pot deteriora și rupe structura părului. În plus, acestea nu sunt bune pentru scalpul în sine.

> Perii de păr

Tipul de păr și materialul perilor

Păr subțire și drept
Dacă ai părul fin și subțire, vei aprecia o perie cu peri mai moi. Pentru cele cu părul mai lung, folosiți întotdeauna o perie cu dinți mai groase după spălare. Ca regulă generală, cu cât părul este mai lung, cu atât mai mare trebuie să fie diametrul periei. Pentru părul mai scurt, folosiți o perie cu dinți mai slabi și distanță mai mică între dinți. Poți modela părul în stilul dorit cu o perie rotundă și un uscător de păr pentru a obține mai mult volum.

Păr gros
În acest caz, veți aprecia cu siguranță o perie cu peri ușor mai rigide, dar nu prea gros. O perie rotundă este, de asemenea, potrivită. Cu o perie plată, pe de altă parte, vă puteți pieptăna părul în timp ce se usucă sau vă puteți coafa părul.

Păr ondulat și creț
O perie electrică ionizantă care combină funcțiile unui fier de călcat și ale unei perii merită cu siguranță o încercare. Are peri ceramici care nu ard scalpul, împiedicând în același timp uscarea părului și a scalpului. Veți aprecia și periile electrice atunci când doriți să vă îndreptați părul.

Păr scurt
Părul scurt poate fi uneori la fel de dificil de îngrijit ca și părul lung, mai ales dacă doriți să obțineți un efect de volum. Folosiți o perie de păr din lemn sau o perie din ceramică cu o suprafață ușor curbată, cu găuri, numite tuneluri, pentru a da părului o formă mai bună. Și părul fin și scurt poate fi pieptănat cu un pieptene cu dinți groși, care conferă părului un volum bun.

Tipuri de peri
Peri de mistreț

Aceste peri sunt naturali și nu se desprind după pieptănare. Deoarece sunt groși și moi, sunt potriviți și pentru părul fin sau alungit artificial. Cu toate acestea, le puteți folosi și pe părul copiilor. Acestia nu irită scalpul, dar îl masează plăcut.

Peri de plastic
În general flexibili, dar puternici și robuști. Coaforii folosesc piepteni cu peri de plastic pentru a netezi, descurca sau pieptăna bine părul. În ultimii ani, au devenit foarte populare periile din plastic cu peri groși și o curbură concavă, care nu trag deloc părul la pieptănat.

Porcupine
Acesta este numele dat perilor realizați din plastic sau nailon și din peri de mistreț care seamănă cu ariciul. Acestea au avantajele atât ale perilor de plastic, cât și ale celor de mistreț, o combinație a celor două. Acestea sunt potrivite atât pentru părul gros, cât și pentru cel fin.

Piepteni din lemn
Perii sau pieptenele din lemn descurcă ușor părul și masează scalpul.

Peri de nailon
Delicat pentru păr și piele. Acestea conferă părului o strălucire naturală și previn căderea părului static. De asemenea, aceste perii facilitează coafarea părului după pieptănare.

Alți parametri

Periile și pieptenele pot fi selectate în funcție de sex. Cu toate acestea, acest criteriu nu este la fel de important ca și cele menționate mai sus:

Perii de păr pentru femei - există multe tipuri diferite disponibile pentru o gamă largă de tipuri de păr
Perii de păr pentru copii - pentru scalpuri sensibile, cu păr gros și moale.
Perie de păr pentru bărbați - Bărbații pot folosi atât un pieptene, cât și o perie, dar majoritatea vor aprecia un pieptene mic de mână care este și un accesoriu de modă.
Perie unisex - indiferent dacă sunteți bărbat sau femeie, sau cum arată părul dumneavoastră, o perie va fi, fără îndoială, de ajutor.

Formă și culoare
Forma periei în sine este foarte importantă și joacă un rol esențial în coafarea părului:
Perie rotundă - bună pentru a adăuga volum părului; vârfurile pot fi ușor ondulate; cu cât părul este mai scurt, cu atât mai mic este diametrul periei.
Perie plată - utilizată pentru uscarea părului pentru a obține un volum ușor sau pentru a netezi părul; poate fi utilizată și pentru coafarea părului.
Detangle, tangle, tangle teezer- tipuri de perii folosite pentru a descurca ușor părul.

Material
Corpul periei în sine este fabricat din diferite materiale. Peria din lemn este foarte populară, dar poate fi făcută și din plastic, ceramică sau bambus. În acest caz, totul depinde de ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

Întreținere

Ca aproape orice lucru, un pieptene necesită o întreținere regulată. Aceasta constă în principal în îndepărtarea firelor de păr de pe perie. De asemenea, trebuie să fie spălat și dezinfectat în mod regulat. Nu în ultimul rând, nu uitați să încercați să folosiți doar propriul pieptene sau peria de păr. Dacă urmați aceste principii simple, părul dumneavoastră va fi mai sănătos și mai puțin gras.

Uscarea părului
Întotdeauna uscați-vă cu uscătorul după ce vă spălați părul.
Folosiți un prosop pentru a vă usca ușor părul, în special scalpul.
Folosiți un produs de protecție termică pentru a vă proteja părul de aerul fierbinte.
Pieptănați ușor părul, mai întâi vârfurile și apoi începând de la rădăcini.

În timp ce faceți acest lucru, folosiți o perie rotundă, de la firele de păr de jos până la cele de sus (dați stratul de păr de sus deoparte). Alternativ, uscați-vă părul aplecând capul în față și uscându-vă părul în jos (de la ceafă până în vârful capului), acest lucru îi va da părului dvs. un volum mare.

Întrebări frecvente

Cât de des ar trebui să-mi schimb peria de păr?
Cum să aveți grijă de părul de mistreț?
Am citit că peria poate fi spălată și cu bicarbonat de sodiu, este adevărat?