Cum să cumpărați ondulator păr electric?

Dacă vă plac coafurile speciale, fie pentru o ocazie, fie pentru a le purta în fiecare zi, ar trebui să vă cumpărați un ondulator pentru a adăuga un mic plus coafurii dvs. ori de câte ori doriți. În funcție de tip, îl puteți folosi pentru a ondula sau pentru a crea valuri moi. Este important să țineți cont de tipul dumneavoastră de păr și să vă tratați părul cu un produs care protejează împotriva căldurii înainte de utilizare.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 5 minute

Tipuri de ondulatoare păr

Ondulatoare de păr automate

Aparatul de ondulat automat are un motor încorporat care permite ondulatorului să onduleze și să facă încrețirea părului de la rădăcină în sus și să dea un semnal sonor atunci când este gata. Utilizarea acestui tip de ondulator este foarte ușoară, deoarece face toată munca în locul dumneavoastră.

+ Ușor de utilizat
+ Setări multiple de temperatură
+ Trei direcții diferite de încrețire
+ Senzor pentru a preveni supraîncălzirea părului
+ Suprafața tratată cu keratină
+ Se încălzește rapid
+ Valurile durează mult timp fără fixare
+ Delicat pentru păr

- Preț de achiziție mai mare
- Greutate mai mare

Ondulatoarele automate au diferite setări de temperatură și puteți să și schimbați direcția de ondulare. Datorită ionilor negativi produși de aparatele automate, părul este mai neted și mai strălucitor. Unele modele automate sunt dotate cu un senzor care cunoaște nevoile părului și reglează temperatura pentru a evita supraîncălzirea sau arderea părului.

Ondulator în formă de L

La prima vedere, acest ondulator arată complet diferit de alte produse. Se încadrează în categoria modelelor mai scumpe, deoarece este un aparat inteligent și poate memora ultima temperatură folosită. Designul inovator în formă de L face ca ondulatorul să fie mai ușor de utilizat și mai confortabil.

+ Tratament confortabil
+ Produce și aer rece
+ Ionizator
+ Memorează ultima temperatură utilizată
+ Încălzire rapidă

- Preț de achiziție mai mare

Ondulatoare au un ionizator care îndepărtează electricitatea statică, lăsând părul frumos strălucitor, moale și cu aspect sănătos. Pe lângă multiplele setări de temperatură, ondulatorul poate avea și aer rece, care este emis într-un jet blând pentru a proteja împotriva temperaturilor excesive.

Ondulator de păr conic

Ondulatoarele conice au o formă care se îngroașă de la capete până la rădăcini. Forma conică a ondulatorului ajută la obținerea unei bucle naturale.

+ Preț accesibil
+ Valuri cu aspect natural
+ Delicat pentru păr
+ Potrivit pentru utilizare frecventă

- Vă puteți arde mai ușor

Înfășurați firele de păr în jurul conului. Ondulatoarele conice nu au cleme care să țină părul în poziție, așa că trebuie să țineți vârfurile părului cu degetele. Este mai dificil de utilizat la început, dar odată ce stăpâniți ondulatorul conic, rezultatele sunt frumoase și de lungă durată. O coafură creată cu un ondulator conic arată natural, deoarece valurile nu sunt regulate și durează mult timp. Totuși, trebuie să alegeți temperatura ideală și să știți în ce direcție să vă ondulați părul pentru ca acesta să arate cu adevărat natural.

> Ondulatoare conice

Ondulator cu clips

După cum sugerează și numele, acest tip de ondulator este prevăzut cu o clemă care ține șuvita de păr în timp ce se încălzește, ceea ce îl face mai ușor de folosit.

+ Preț accesibil
+ Ușor de manevrat datorită clipsului
+ Interval de setare a temperaturii înalte

- Nu este potrivit pentru utilizarea zilnică
- Clipsul poate lăsa rupturi vizibile în păr

Clipsul poate lăsa o ușoară ruptură în părul creț. Acest tip de ondulator este potrivit în principal pentru utilizatoarele care doresc doar ocazional să creeze o coafură mai festivă.

Ondulator cu 3 elemenți

Un ondulator triplu este, de obicei, un produs format din trei role care sunt folosite pentru a ține firele de păr împreună și apoi pentru a le trage în jos.

+ Produce valuri spectaculoase
+ Delicat pentru păr
+ Potrivit pentru utilizare frecventă
+ Setări multiple de temperatură
+ Ușor de utilizat
+ Coafură de lungă durată

Buclele triple creează valuri frumoase de plajă. Cu ondulatorul triplu, puteți crea valuri frumoase folosind greutatea părului în cel mai scurt timp, lucru pe care îl veți aprecia mai ales dacă aveți părul lung.

Parametrii

Capacitate
Ondulatoarele nu necesită un consum mare de energie, cu o putere de intrare cel mai adesea între 30 și 60 W.
Cu cât un aparat are mai multe viteze și setări de temperatură, cu atât mai puternic trebuie să fie motorul. Modelele de mare putere sunt cele mai bune pentru a menține părul sănătos, deoarece cu cât puterea este mai mare, cu atât mai repede vă puteți ondula părul, astfel încât acesta este mai puțin deteriorat de căldură.

Material
Ondulatoare cu turmalină: turmalina emite ioni negativi. Împiedică uscarea, ceea ce îl face deosebit de potrivit pentru părul subțire.
Ondulatoare din titan: titanul este cel mai ușor și mai durabil material. Se încălzește rapid și uniform și este potrivit pentru coafarea părului gros și indisciplinat.
Ondulatoare ceramice: ceramica este un compromis practic pentru toate tipurile de păr. Este delicat pentru păr, se încălzește uniform și rapid.
Ondulatoare din teflon: Teflonul este foarte delicat și potrivit pentru toate tipurile de păr.
Fiare de ondulat combinate.
Există, de asemenea, aparate combinate titan-tourmalină, ceramică-tourmalină sau ceramică-titan care combină avantajele ambelor materiale.

Diametrul ondulatorului
Corpul ondulatorului poate avea diametre diferite, iar acest lucru determină mărimea buclelor. Poate fi folosit pentru a face bucle normale și bucle mici de până la 19 mm și este potrivit și pentru părul scurt. La diametre mai mari (până la 38 mm) puteți obține valuri mai mari, mai lejere. Diametrul de 25 mm reprezintă calea de mijloc, potrivită chiar și pentru începători.

Ergonomie și greutate
Mânerul trebuie să se potrivească bine mâinii, așa că este de obicei cauciucat sau acoperit în alt mod. Este antiderapant și plăcut de utilizat. Modelele în formă de L sunt proiectate ergonomic pentru a fi ușor și confortabil de utilizat și pentru a evita solicitarea inutilă a brațului utilizatorului.
Manetele de comandă și comutatorul trebuie să fie amplasate departe de zona mânerului pentru a evita comutarea accidentală. Unele aparate au și un sistem de blocare a temperaturii încorporat.

Greutatea este, de asemenea, importantă, deoarece este nevoie de minute lungi pentru a coafa părul. Cu cât mașina este mai ușoară, cu atât este mai ușor să lucrați cu ea. Ondulatoarele simple cântăresc în jur de 400 g. Greutatea ideală pentru un ondulator de păr este de aproximativ 600 g.

Funcții și accesorii

Controlul temperaturii - vă permite să setați temperatura exactă, care poate fi afișată pe ecranul LCD.
Ionizare - neutralizează cationii produși în păr în timpul uscării. Datorită ionizatorului, se produce o moleculă încărcată negativ, un anion, care, atunci când este aplicată pe păr, neutralizează cationii. Nu numai că părul nu mai sare peste tot, dar este și mai hidratat (nu prea uscat) și mai strălucitor. Părul va fi mai puternic, mai frumos și mai plăcut la atingere datorită ionizatorului.

Aerul rece - repară coafura
Oprire automată - aparatul se oprește singur după un anumit timp.

Accesorii
Standul pentru ondulator - Unii producători includ un stand practic cu ondulatoarele lor. Aparatele de ondulat vin și cu un accesoriu special care poate fi plasat pe vârful ondulatorului, astfel încât acesta să nu intre în contact cu nicio suprafață.
Geantă de transport - În mod ideal, cu o inserție rezistentă la căldură, astfel încât aparatul să poată fi împachetat imediat după utilizare, fără a fi nevoie să așteptați să se răcească complet. Unii producători includ mănuși de protecție împreună cu ondulatorul pentru a preveni arsurile în timpul utilizării.

Întrebări frecvente

Cum să tratăm părul înainte de ondularea?
Am nevoie de produse speciale pentru a-mi proteja părul de temperaturile ridicate?
Cât timp îmi pot ondula părul?
Când ar trebui să folosesc un produs de fixare?
Trebuie să curăț ondulatorul?
La ce temperatură ar trebui să setez ondulatorul?
Cum funcționează un ondulator?