Cum să cumpărați ochelari 3D?

Vreți să vizionați un film în 3D, dar nu aveți ochelarii? Lăsați-ne să vă ajutăm să alegeți și să vă ghidăm în lumea ochelarilor 3D.


• Dia, editor, Compari.ro

• Timp de lectură: 2 minute

Tipuri de ochelari 3D

Ochelari 3D cu lentile roșii și albastre

Modelul de bază pentru acest tip de ochelari reprezintă ochelarii cu lentile roșii și albastre.

+ Design roșu și albastru contrastant
+ Utilizați pentru proiecția de filme sau pentru cartografiere video
+ Cost redus

- Nu sunt foarte sofisticați din punct de vedere tehnic

Ochelari 3D polarizați

Ochelarii polarizați sunt rezultatul unei dezvoltări a tipului de lentile roșii și albastre menționate mai sus.

+ O versiune mai sofisticată a ochelarilor 3D
+ Fabricat din plastic

- Preț de achiziție mai mare

Notă: Ochelarii 3D pot fi împărțiți în ochelari activi și ochelari pasivi. Tipurile de ochelari 3D menționate mai sus reprezintă versiunea pasivă. Ochelarii activi sunt conectați wireless la televizor, întunecând alternativ ochiul drept și ochiul stâng.

Parametrii

Funcții
În timp ce ochelarii 3D pasivi clasici nu au nicio funcție suplimentară și pot fi descriși ca fiind universali, adică pot fi folosiți pentru a viziona filme 3D pe un computer sau un televizor, ochelarii 3D activi au deja o funcție specifică - comunică cu dispozitivul conectat. Puteți încărca ochelarii 3D activi cu un cablu micro-USB, sau aceștia funcționează cu tipul de baterii potrivit, conform instrucțiunilor, dar trebuie să îi conectați la un televizor, un proiector sau o consolă de jocuri pentru a funcționa.

Înainte de a cumpăra ochelarii 3D activi, asigurați-vă că sunt compatibili cu dispozitivul cu care doriți să îi cuplați.

Tehnologia ochelarilor 3D
Ochelarii 3D pasivi pot fi, de asemenea, împărțiți în funcție de tehnologia pe care se bazează:

● Ochelari 3D anaglifici - funcționează pe principiul ochelarilor de diferite culori, de obicei cu filtre roșii și cyan sau alte filtre colorate complementare. Conținutul tridimensional este prezentat celor doi ochi din două perspective diferite, în două culori diferite.
● Tehnologia Infitec (sisteme de filtrare a interferențelor) - se utilizează filtre pentru a împărți spectrul de culori în șase raze, adică două în gama de culori roșu, două în gama de culori albastru și două în gama de culori verde. Conținutul este proiectat de două proiectoare în fața cărora sunt plasate filtrele.
● ChromaDepth - spectrul de culori este împărțit în benzi separate.
● Shutter glasses - efect stereoscopic; diapozitivele sunt umbrite alternativ cu cristale lichide; fiecare ochi primește imaginea separat; conține două filtre LCD, unul pe ochiul stâng și unul pe ochiul drept.

Dimensiune
Ochelarii 3D sunt clasificați în funcție de destinația lor. Aceștia sunt disponibili pentru copii și adulți. Mărimea ochelarilor 3D poate varia cu câțiva milimetri de la un producător la altul, așa că este o idee bună să îi încercați sau să măsurați lățimea feței și distanța dintre tâmple înainte de a-i cumpăra.

Material
Ochelarii 3D sunt adesea confecționați din carton. Inițial au fost făcuți din hârtie din motive de eficiență a costurilor. O astfel de versiune este foarte ieftină, dar mai puțin durabilă. Ochelarii 3D polarizați de mai bună calitate sunt confecționați din plastic durabil și flexibil.

Cum funcționează ochelarii 3D?

Ochelari 3D pasivi
Modul în care funcționează ochelarii 3D pasivi este simplu: îi puneți ca pe niște ochelari obișnuiți și porniți un program sau un film 3D. Aceștia conțin un filtru special de culoare sau de polarizare. Un ochi vede doar o parte din imagine, celălalt ochi vede cealaltă parte, iar creierul creează apoi imaginea 3D.

Ochelari 3D activi
Aici sunt incluse, de exemplu, ochelarii bazați pe tehnici de acoperire sincronizată. Aceștia au avantajul de a putea transmite conținut tridimensional și nu sunt sensibili la înclinarea capului. Sunt relativ grei din cauza numeroaselor componente electronice și al acumulatorului. Ochelarii pot fi conectați la un televizor sau la un alt dispozitiv. Ei întunecă apoi alternativ ochiul drept și ochiul stâng, creând o senzație de spațiu.

Pe lângă ochelarii 3D, sunt disponibili și ochelari VR concepuți pentru realitatea augmentată.

Întrebări frecvente

Pot folosi ochelarii 3D cu ochelari dioptrii?
Ochelarii 3D sunt dăunători pentru vederea?
Ce este tehnologia DLP Link?