Cum să cumpărați o motocoasă?

Pentru majoritatea grădinilor, merită să achiziționați și o motocoasă pe lângă mașina de tuns iarba, deoarece dimensiunile mai mici ale acesteia permit utilizarea ei în locuri greu accesibile, unde o mașină de tuns iarba nu ar încăpea. Peluzele până la baza unui gard sau chiar și trunchiurile de copaci greu accesibile pot fi întreținute mai eficient cu o motocoasă. De asemenea, este mai ușor să folosiți o motocoasă pentru a aranja spațiul între florile mai mici care decorează grădina, astfel încât să puteți face o treabă mai precisă pentru întreaga grădină.

Există o gamă largă de motocoase din care puteți alege. Puteți alege între modelele cu acumulator, cu cablu și pe benzină, dar merită să vă uitați și la celelalte caracteristici ale motocoasei. Ghidul nostru vă va ajuta în acest sens.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi o motocoasă și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipul motocoasei sau puterii?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Care sunt caracteristicile de siguranță ale unei motocoase care pot preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a decide ce model de motocoasă doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să aflați și să colectați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dvs. aparat.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale funcții pe care trebuie să le aibă o mașină de tuns iarba.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina de categorie Motocoasă și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Unul dintre cele mai importante lucruri este să vă asigurați că alegeți motocoasa potrivită pentru zona respectivă! În general, cu cât suprafața pe care doriți să o întrețineți este mai mare, cu atât mai puternică va trebui să fie motocoasa pentru a lucra eficient.

Suprafață până la 2.000 m²: puteți alege dintre toate cele trei tipuri de motocoase pentru această suprafață. Dintre modelele alimentate cu acumulator, sunt potrivite versiunile cu tensiuni ale acumulatorilor de până la 20-40 V. Dacă există o priză de curent în apropiere (la 30-40 m), un model cu cablu/electric poate fi, de asemenea, o alegere ideală.

2000-4000 m² de suprafață: motocoasele cu acumulator ar trebui să aibă o tensiune de 40-80 V, deoarece mărimea suprafeței presupune că modelele cu cablu sunt excluse. Dacă doriți să lucrați mai eficient, ar trebui să luați în considerare și motocoasele pe benzină.

Suprafață mai mare de 4000 m²: Aici sunt necesare cele mai puternice soluții, astfel încât motocoasele pe benzină sunt singura opțiune.
Dacă doriți să întrețineți o zonă de această dimensiune în mod regulat, merită să luați în considerare nu numai cifrele de performanță, ci și alte caracteristici. Pentru o suprafață de câteva mii de metri pătrați, lățimea de tăiere este mai importantă. Cu un cap de tăiere mai lat, puteți tunde o anumită suprafață în mai puțin timp, economisind timp și energie.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Putere și tensiune

Alți parametri importanți

Greutate

Noutăți despre care trebuie să stiți

Unele motocoase pot fi echipate cu accesorii (disponibile opțional) care permit utilizarea mașinii nu numai ca motocoasă, ci și ca motoferăstrău, motosapă sau mașină de tuns gard viu, de exemplu.

Mașinile cu filtre de aer ajută la îndepărtarea prafului și a altor impurități mici de la motor - acest lucru nu vă scutește, desigur, de întreținerea regulată, dar contribuie în mare măsură la durata de viață lungă a mașinii.

Lungimea reglabilă a mânerului permite oricui să ajusteze mașina de tuns iarba la înălțimea proprie, astfel încât să nu mai fie nevoie de efort pentru spate.

O caracteristică utilă este funcția autocut, adică posibilitatea de a alimenta capetele de tăiere prin apăsarea acestora la sol - fără a opri motocoasa - iar firul este tăiată imediat la dimensiunea dorită de către dispozitivul de tăiere a firului. Capul tăietor prevăzut cu funcția autocut utilizează forța centrifugă pentru a realimenta firul atunci când este necesar.

Să fiți precaut

Pentru mașinile de grădină, este întotdeauna important să se acorde atenție elementelor de siguranță și de întreținere. Discul de protecție de pe capul motocoasei este conceput pentru a ține departe de operator resturile de gazon care cad în timpul tăierii. Verificați întotdeauna dacă apărătoarea este bine fixată înainte de utilizare. Dacă este necesar, discul de protecție poate fi înlocuit cu unul mai mare, pentru a reduce cantitatea de resturi care zboară spre dumneavoastră.

Este important să purtați întotdeauna ochelari de protecție, iar pierderea auzului poate fi prevenită prin utilizarea unui dop pentru urechi sau a unui căști de protecție împotriva zgomotului.

Menținerea motocoasei curate și verificarea regulată a capului tăietor este esențială pentru toate tipurile de motocoase, dacă doriți să obțineți cele mai bune performanțe și o durată de viață cât mai lungă pentru utilaj.

De asemenea, merită să vă faceți timp să vă uitați la bateria motocoaselor cu acumulator (și a motocoaselor cu acumulator pe benzină). Evitați să expuneți bateria la condiții meteorologice extreme (temperaturi prea ridicate sau prea scăzute) și, atunci când nu o utilizați pentru o perioadă lungă de timp, păstrați bateria pe jumătate încărcată, de preferință la temperatura camerei, până când aveți nevoie din nou de ea.

Pentru toate motocoasele pe benzină, uleiul, filtrul de aer și bujiile trebuie verificate în mod regulat și înlocuite dacă este necesar. Este o idee bună să vă duceți motocoasa la service înainte de sezon, dacă nu doriți să o reparați singur, pentru a nu descoperi problemele cauzate de luni de zile de odihnă după prima utilizare intensă.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate că nu toate filtrele, dar selectându-le pe cele mai importante, ați restrâns gama de motocoase pe care le puteți folosi și acum trebuie doar să le alegeți pe cele mai potrivite.
Apoi, merită să vă uitați prin produsele după imagine și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală motocoasă pentru dvs., așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să cumpărați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce aparat de cafea este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!