Cum să cumpărați un monitor?

Monitorul pe care îl utilizați împreună cu computerul dumneavoastră este fereastra către sufletul aparatului dumneavoastră, un accesoriu esențial pentru a vă bucura de avantajele pe care le oferă computerul dumneavoastră. Fără un display potrivit, tot ceea ce faceți pe computer poate părea plictisitor și lipsit de viață, fie că vă jucați jocuri, editați fotografii și videoclipuri sau chiar citiți un simplu articol pe site-ul dvs. preferat.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi un monitor și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului de ecran, rezoluției sau chiar a ratei de refresh?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Ce elemente de siguranță poate avea un monitor pentru a preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de monitor doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dispozitiv.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă un monitor.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Monitoare și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Stabiliți suma aproximativă pe care o puteți cheltui și apoi gândiți-vă cu ce scop veți folosi noul monitor. Apoi, gândiți-vă la nevoile personale, la programele și jocurile pe care le utilizați cel mai des și la cerințele de afișare ale acestora, astfel încât să puteți alege produsul care vi se potrivește cel mai bine.

Producătorii de hardware știu, că experiența de utilizare a unui computer poate fi foarte diferită datorită specificațiilor diferite ale display-urilor, așa că oferă clienților o gamă largă de opțiuni. Dar care sunt caracteristicile și parametrii care vă vor ajuta să alegeți cel mai bun monitor pentru dumneavoastră?

Veți găsi o mulțime de informații, de exemplu, despre rezoluția monitoarelor: 4K, 1440 px, 1080 px sau cea mai simplă, rezoluția HD. Care sunt principalele diferențe între ele? Cât de mult contează timpul de răspuns și rata de refresh? Concepte precum " flicker-free", emisie redusă de lumină albastră, G-Sync sau FreeSync sunt importante pentru dumneavoastră? Cum variază ordinea importanței între caracteristici atunci când alegeți între monitoarele pentru jocuri, cele profesionale și cele de uz general?

În primul rând, determinați scopul principal al viitorului monitor: dacă îl veți folosi în principal pentru jocuri, pentru munca profesională sau pentru uz general.

În general, cei care îl vor folosi în principal pentru jocuri vor căuta monitoare cu timpi de răspuns rapizi și rate de refresh ridicate, în timp ce pentru munca profesională, cum ar fi grafica, fidelitatea culorilor ridicată și acuratețea reproducerii culorilor vor fi principalele criterii.

Pentru monitoarele destinate utilizării generale, utilizatorii nu au, de obicei, cerințe specifice, dar dacă aveți anumiți parametri importanți, ar trebui să acordați atenție raportului de contrast ridicat și panoului VA. Contrastul este cel mai evident criteriu de referință, urmat de gradul de saturație, redarea culorilor și, în cele din urmă, de rezoluție. Pe un monitor cu un raport de contrast ridicat, imaginea pare mai realistă, iar monitoarele cu panou VA pot avea un contrast de până la cinci ori mai mare decât un model cu panou IPS sau TN.


Cele mai importante aspecte

Preț
Rezoluția
Diagonala ecranului
Rată de refresh
Timp de răspuns

Alți parametri importanți

Tehnologii de afișare
Merită să cumpărați un monitor curbat?
Placă video
Ce monitor să alegeți pentru jocuri?
Input Lag
Suport FreeSync sau G-Sync?
Placa video Nvidia sau AMD?
Opțiunea de calibrare
Adâncimea/numărul de biți
Alte caracteristici
Porturi

Noutăți despre care trebuie să stiți

Cercetările au arătatlumina albastră are un impact negativ asupra calității somnului, dar o emisie scăzută de lumină albastră nu este o caracteristică esențială pentru monitoare. Majoritatea sistemelor de operare (inclusiv Windows 10) includ setări pentru a reduce cantitatea de lumină albastră. Un nivel scăzut de lumină albastră face ca monitorul să fie mai puțin obositor pentru ochi, dar poate avea un impact negativ asupra fidelității culorilor, așa că analizați cu atenție care dintre caracteristicile detaliate mai sus sunt cele mai importante pentru dumneavoastră înainte de a cumpăra.

Există monitoare 3D cu ecrane care sunt potrivite pentru afișarea unei imagini tridimensionale.

Să fiți precaut

La fel ca în cazul oricărui dispozitiv tehnic, aveți întotdeauna grijă când conectați monitorul la sursa de alimentare/calculator și asigurați-vă că cablul este în stare bună și ordonat.

Tipul și calitatea display-ului monitorului, precum și lumina pe care o emite, vor afecta, de asemenea, sănătatea ochilor pe termen lung, așa că merită să cumpărați cel mai bun monitor posibil în funcție de buget.

De asemenea, trebuie să luați în considerare dacă alegeți un monitor cu finisaj lucios sau mat. Un afișaj lucios este potrivit pentru o zonă mai puțin luminată și nu va reflecta lumina, ceea ce poate reduce lizibilitatea. În mediile mai întunecate, culorile sunt mai vii și contrastele sunt mai clare.
Un monitor mat este, de asemenea, bun pentru utilizarea în medii foarte luminate și este mai ușor de curățat.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de monitoare care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai ideal monitor pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce monitor este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!