Cum să cumpărați media player?

Nu aveți suficiente funcții inteligente pe televizor? Puteți face o mare îmbunătățire prin conectarea unui centru media. Bucurați-vă de streaming de filme 4K, de înregistrarea emisiunilor TV sau de vizualizarea fișierelor din cloud.

Un media player de înaltă calitate poate înlocui funcțiile televizoarelor inteligente, în special streamingul de filme și emisiuni TV, utilizarea aplicațiilor sau controlul acestora prin intermediul smartphone-ului. De asemenea, acesta adaugă unele funcții pe care un simplu Smart TV nu le poate gestiona singur, cum ar fi înregistrarea programelor din emisiunile digitale sau redarea de formate fizice (CD, DVD, Blu-ray).  • Dia, Editor, Compari.ro

  • Timp de lectură: 7 minute

Principalele caracteristici ale centrelor multimedia

Este important să vă gândiți la câteva întrebări cheie înainte de a cumpăra. Ce sistem de operare preferați? Aveți nevoie de un hard disk intern pentru înregistrare sau este suficient să conectați un hard disk extern? Dacă cumpărați doar pentru Netflix, de exemplu, nu ar trebui să vă faceți prea multe griji cu privire la aceste detalii, dar dacă folosiți mai multe funcții, merită să fiți mai atent.

Avantaje și dezavantaje

+ Filme și emisiuni TV în streaming
+ Înregistrare emisiunilor TV
+ Conectare la dispozitive inteligente
+ Partajarea și vizualizarea fișierelor prin intermediul cloud-ului

- Dispozitivele cu procesoare mai slabe au tendința de a fi lente
- Toate dispozitivele acceptă diferite formate video

Cei mai importanți parametri

Capacitatea hard disk-ului
Memoria încorporată este utilizată pentru a stoca programe înregistrate și aplicații din serviciile de streaming. Așteptați-vă ca o parte din memorie să fie ocupată de sistemul de operare și, prin urmare, să nu fie disponibilă complet.

Stocare internă vs. externă

Marea majoritate a dispozitivelor multimedia au memorie internă pentru stocarea conținutului.
Pentru cei care nu doresc să înregistreze emisiuni și vor doar prin streaming, dimensiunea unității interne nu este atât de importantă . De asemenea, puteți conecta o unitate externă de capacitate mai mare la multe modele și puteți înregistra pe aceasta. Cu toate acestea, dacă preferați confortul utilizării unui singur dispozitiv, memoria internă mai mare vă poate ușura viața.

Atunci când alegeți spațiul de stocare, țineți cont de faptul că un singur film HD de două ore poate ocupa zeci de gigabytes de spațiu.

Sistem de operare

Luați în considerare sistemul de operare în funcție de preferințele dvs. și, bineînțeles, de dispozitivele inteligente actuale pe care doriți să le conectați la sistem. Cel mai frecvent veți vedea Android TV de la Google și Apple TV. Multe dintre modelele mai ieftine, în special, au propriul lor sistem de operare.

Google Chromecast (Android) vs Apple TV
Google Chromecast este o cutie miniaturală care nu dispune de opțiuni de extindere, dar, atunci când este conectată la internet, vă permite să utilizați o gamă largă de funcții și aplicații disponibile pentru Android TV. Chromecast este controlat de un dispozitiv Android conectat sau de un computer, de pe care puteți, de asemenea, partaja convenabil conținutul.

Apple TV este semnificativ mai scump, dar suportă o calitate mai bună a redării și are o stabilitate și caracteristici wireless excelente. Apple TV are propria telecomandă, dar poate fi conectat și la alte dispozitive Apple, iar interacțiunea dintre ele este exemplară. Pentru cei care folosesc sisteme Apple, nu există un centru media mai bun de cumpărat. Cu toate acestea, dacă doriți doar să adăugați funcții inteligente la televizorul dvs., Chromecast este o alegere bună și un raport calitate-preț excelent.

Procesor

Procesorul este adesea trecut cu vederea atunci când se alege un media player, dar este de fapt o componentă cheie care afectează viteza întregului dispozitiv. Asigurați-vă că achiziționați un dispozitiv cu un procesor multi-core cu o frecvență de peste 2 GHz. În caz contrar, riscați să aveți probleme, timpi lungi de încărcare și un răspuns întârziat al dispozitivului. Cantitatea de memorie RAM afectează, de asemenea, fluiditatea utilizării.

Știați că centrele media sunt vândute și sub formă de simple stick-uri USB? Deși cutiile în sine sunt mici și compacte, puteți lua cu dvs. un stick USB oriunde.

Funcții importante

Aparat de înregistrare DVB-T2 - înregistrare ușoară a programelor TV preferate
Tuner TV - redă emisiuni digitale DVB-T2
Conectivitate HDD extern - înregistrați și rulați fișiere de pe suportul de stocare
Calitate 4K - transmiteți filme și emisiuni TV la o calitate de până la 4K
Sunet surround - suport pentru tehnologiile de sunet imersiv, cum ar fi Dolby Digital sau DTS
Wi-fi - conectare la o rețea fără fir
Aplicații de servicii de streaming - cum ar fi Netflix, HBO Max, YouTube
Conectivitate smartphone - controlați și oglindiți conținutul de pe telefonul dvs.
Cititor de carduri

Accesorii

În afară de un media player, ce mai puteți adăuga la experiența de vizionare a filmelor?

Sistem home cinema
Boxe audio
Videoproiector
Card memorie
Hard disk extern
Receptor satelit
Cablu, conector

Întrebări frecvente

Ce formate video pot fi redate pe dispozitivul meu?
Ce ieșiri de cablu sunt importante pentru mine?
De ce televizor am nevoie pentru a gestiona un media player?