Cum să cumpărați o mașină de spălat rufe?

Mașinile de spălat rufe fac parte din viața de zi cu zi a gospodăriei, dar alegerea produsului potrivit pentru dvs. poate fi o sarcină importantă și depinde de care dintre numeroasele caracteristici și factori aveți cea mai mare nevoie.

Practic, există mai multe tipuri diferite de mașini de spălat. În funcție de cele mai importante aspecte, puteți alege o versiune cu încărcare verticală sau frontală, un design independent sau încorporabil, sau chiar unul cu uscător integrat. Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când faceți o alegere includ dimensiunea, capacitatea de spălare, eficiența ciclului de centrifugare și consumul de energie.

Pentru a preciza ce fel de mașină de spălat rufe doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul aparat.
Gândiți-vă de ce aveți nevoie în gospodăria dumneavoastră, ce caracteristici și funcții sunt adecvate privind numărul de membri ai familiei dumneavoastră, stilul de viață și frecvența spălării. De asemenea, ar putea fi util să întrebați persoanele pe care le cunoașteți ce tip de mașini de spălat rufe folosesc, sau să aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și să verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

Puneți-vă ideile în ordine

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă o mașină de spălat rufe.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Mașini de spălat rufe și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Asigurați-vă că ați verificat cât spațiu aveți la dispoziție pentru mașina de spălat rufe și modul de amplasare a mobilierului. Acest lucru vă va ajuta să decideți dacă doriți o mașină de spălat încorporabilă sau independentă, dacă doriți o mașină de spălat cu încărcare verticală sau frontală sau dacă doriți să achiziționați și un uscător separat, care, de asemenea, ocupă mult spațiu. Gândiți-vă la suma de bani pe care o aveți la dispoziție pentru a cheltui pe o mașină de spălat rufe, merită să parcurgeți oferta și să citiți recenzii despre diferite mărci și produse specifice. De asemenea, merită să vă gândiți să cumpărați un produs de înaltă calitate care a funcționat bine pentru alții, deoarece ar putea merita investiția pe termen lung.

Acordați o atenție deosebită dimensiunilor mașinii de spălat rufe, reamintindu-vă că aceasta trebuie să fie ușor și convenabil de amplasat în locația aleasă. În egală măsură, trebuie să vă asigurați că noua mașină de spălat are capacitatea de spălare potrivită pentru numărul de persoane din gospodărie.
Merită să vă uitați la parametrii tehnici ai produsului: clasa sa energetică, consumul de energie (în majoritatea cazurilor, descrierea produsului va indica și consumul de energie pe spălare și pe an) și performanțele sale în funcție de consumul de apă (pe spălare și pe an). În continuare, informați-vă despre tehnologia proprie a mașinii de spălat: parametrii motorului și ai tamburului și programele.

Odată ce parametrii tehnici de bază sunt stabiliți, următorul pas este aspectul estetic, designul și dimensiunile: mașina de spălat trebuie să se potrivească confortabil în cameră și, nu în ultimul rând, trebuie să fie plăcută din punct de vedere estetic și să se potrivească cu mobilierul. Confortul este, de asemenea, un aspect important, la fel ca și nivelul de zgomot: este important să alegeți o mașină de spălat care nu vă va deranja în timpul utilizării zilnice.


Cele mai importante aspecte

Preț
Design
Dimensiuni
Încorporabil sau independet?
Automat sau semiautomat?
Capacitate
Clasa energetică
Eficiența și viteza de centrifugare

Pentru a vă asigura că alegeți mașina de spălat potrivită pe termen lung, merită să aflați mai mulți parametri tehnici care vă vor ajuta să adaptați noul produs la gospodăria dumneavoastră.

Alți parametri importanți

Nivelul de zgomot
Pornire întârziată
Materialul tamburului

Noutăți despre care trebuie să stiți

 • Controlul temperaturii

Această funcție ajută la controlul temperaturii apei dacă mașina de spălat are un încălzitor integrat. Apa caldă curăță hainele mai bine decât apa rece, așa că, în funcție de cât de murdare sunt hainele, este posibil să doriți să selectați o setare de căldură mai mare dacă doriți să le curățați mai eficient. Există, de asemenea, o serie de mașini cu funcții de abur, care ajută la eliminarea petelor și a murdăriei.

 • Funcția de uscare

Dacă sunteți în căutarea unei mașini de spălat cu o funcție de uscare, parametrii și funcționarea precisă a acestei funcții nu sunt neglijabile. Ciclul de spălare este, bineînțeles, cea mai importantă parte a procesului, dar merită să vă informați și despre parametrii de uscare: cât durează ciclul de uscare și ce consum de energie și eficiență are aparatul.

Capacitatea de uscare reprezintă greutatea hainelor care pot fi introduse în mașina de spălat la o dată în timpul uscării. Pentru familiile numeroase, chiar și într-o casă mai mare, o mașină de spălat cu o capacitate mai mare, de peste 8 kg, este ideală pentru a economisi timp, iar funcția de uscare vă poate economisi, de asemenea, timp la încărcare. Pentru persoanele singure sau pentru persoanele care stau în chirie, se recomandă o mașină de spălat rufe de capacitate mai mică, cu o capacitate de încărcare de 6-7 kg, ceea ce va economisi bani, dar va facilita și mutarea mașinii de spălat în cazul în care vă mutați. Această caracteristică poate fi, de asemenea, foarte utilă pentru cei care locuiesc într-un apartament mai mic și au puțin spațiu, astfel încât nu au nevoie de un loc separat pentru a pune rufele la uscat. De asemenea, poate fi util dacă apartamentul sau casa este dificil de ventilat pentru a evita apariția mucegaiului.

 • Aquastop

Majoritatea mașinilor de spălat au sistemul de siguranță Aquastop, care protejează împotriva daunelor cauzate de apă. O supapă de siguranță montată direct la racordul de apă oprește automat apa care intră în cazul în care furtunul este deteriorat, prevenind astfel posibilele daune cauzate de apă. Acest sistem de protecție funcționează independent de curent.

 • Fuzzy logic

Sistemul inteligent cu fuzzy logic vă ajută să setați cei mai potriviți parametri pentru programul de spălare, în funcție de materialul pe care l-ați introdus în mașina de spălat. În plus, sistemul detectează greutatea rufelor și determină câtă apă, detergent și timp sunt necesare pentru derularea programului.

 • Control prin intermediul aplicației mobile

Puteți utiliza funcția inteligentă integrată în produse de către producători cu ajutorul unei aplicații descărcabile. Aplicația vă permite să vă conectați la mașina de spălat de la distanță prin intermediul telefonului, astfel încât să puteți porni spălarea iar când ajungeți acasă de la serviciu, de exemplu, nu mai aveți de făcut decât să puneți rufele la uscat.
SUGESTIE: Pentru a utiliza această funcție, aveți nevoie de un telefon mobil compatibil cu NFC.

 • Tehnologia SMART TOUCH:

Puteți utiliza această tehnologie la majoritatea mașinilor de spălat Candy, mașinile de spălat Samsung folosesc sistemul Smart Check pe același principiu, în timp ce mașinile de spălat LG folosesc tehnologia ThinQ™ pentru controlul de la distanță.

Whirlpool oferă o gamă de produse cu Smart Digital Displays care afișează informații operaționale.

 • Tehnologia FreshCare+

Tehnologia FreshCare+ de la Whirlpool este soluția ideală pentru a menține hainele moi și proaspete în interiorul tamburului timp de până la 6 ore după spălare. Opțiunea FreshCare+ agită delicat rufele cu o mișcare lentă, cu valuri bidirecționale și le ventilează cu aburi de jos.

Să fiți precaut

După achiziționare și atunci când se instalează mașina de spălat, este important să se acorde atenție la câteva lucruri, care se aplică și la utilizarea sa viitoare. Aceasta include, de exemplu, nivelarea mașinii de spălat, îndepărtarea clemei tamburului înainte de prima spălare (în caz contrar, mașina de spălat s-ar putea rupe), verificarea regulată a filtrului, de exemplu dacă spălați des materiale pufoase sau aveți animale de companie, astfel încât părul de animale ajunge pe haine.

Familiile cu copii mici pot folosi funcția de blocare pentru copii pentru a împiedica un copil să apese butoanele care afectează programul de spălare, să întrerupă spălarea sau să deschidă ușa în timpul spălării. Acest lucru poate fi deosebit de important în cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală, unde comenzile sunt amplasate în partea din față a mașinii, ceea ce facilitează accesul copiilor.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de mașini de spălat rufe care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală mașină de spălat rufe pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Din punct de vedere al prețului, puteți alege chiar și pe cel mai ieftin
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce mașină de spălat rufe este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!

Produse similare

Cu doar câteva clicuri, puteți comanda accesorii pentru mașina de spălat selectată, fie că este vorba de detergent rufe sau de alte aparate mici de uz casnic.

SUGESTIE: Mulți oameni aleg un uscător de rufe cu încărcare frontală pentru a merge împreună cu mașina de spălat cu încărcare frontală, care, în majoritatea cazurilor, poate fi așezat deasupra mașinii de spălat (asigurați-vă că ați verificat greutatea) pentru a economisi spațiu în cameră.

 • Uscător de rufe
  Un accesoriu accesibil pentru portofel, care poate fi găsit în varianta clasică pliabilă, tip turn sau agățabilă.

 • Mășină de călcat
  Pe lângă fierul de călcat cu aburi și cel fără aburi, puteți folosi și un aparat de călcat cu aburi sau un sistem de călcat de aburi pentru a vă netezi hainele. Puteți alege dintre materiale pentru talpa fierului de călcat acoperite cu aluminiu, ceramică, oțel inoxidabil, teflon, titan sau safir, dar sunt disponibile și produse cu caracteristici suplimentare și de confort, cum ar fi călcare cu abur vertical sau design fără fir.

 • Alte produse casnice și chimice
  Pe site-ul nostru este disponibilă o gamă largă de produse de curățare și dezinfectare, cum ar fi anti-mucegai, detergent pentru podele, soluție de îndepărtare a petelor sau soluție tip gel de curățat țevile de scurgere.