Cum să cumpărați o mașină de feliat?

O mașină de feliat în bucătărie vă ajută să feliați rapid mezelurile în fiecare zi.


Doriți pâine, șuncă sau brânză cu felii perfect groase? Atunci un aparat de feliat pentru bucătărie este alegerea potrivită. Acesta taie felii precise pe care le puteți folosi pentru un mic dejun bun sau pentru a pregăti mâncăruri reci.  • Dia, Editor, Compari.ro

  • Timp de lectură: 6 minute

Feliatoarele de bucătărie sunt preferatele bucătarilor și gurmanzilor care adoră să taie delicatesele la dimensiunea exactă. Fie că feliați brânză, salam, ceapă sau morcovi, veți obține rezultate mai bune decât cu un cuțit de bucătărie. În cazul aparatelor moderne de feliat, este suficient să setați grosimea feliei, să porniți aparatul și să mișcați încet alimentele spre discul de feliere. Înainte de a cumpăra, gândiți-vă unde îl puteți amplasa confortabil. Unele modele sunt concepute pentru a fi depozitate și includ piese detașabile care facilitează dezasamblarea mașinii de feliat.

Tipuri de mașini de feliat pentru bucătărie

Electric

În prezent, aparatele electrice de feliat domină gama. Lama este acționată de un motor electric, ceea ce asigură o tăiere uniformă și ușoară.

+ Felierea precisă a multor tipuri de alimente (mezeluri, brânză, legume)
+ Adesea au atât cuplu cât și funcționare continuă
+ Economisește timp și energie la feliere

Manual

Mașinile de feliat manuale au o manivelă clasică în loc de un motor pentru a roti discul de tăiere. Mai puțin precis decât modelele electrice, dar îl puteți folosi oriunde.

+ Potrivit în special pentru locurile fără electricitate (case de vacanță)
+ Senzația unui aparat de feliat clasic
+ Design mai compact și depozitare mai ușoară

- Precizie mai mică a felierii
- O singură mână pentru a verifica tăierea

Majoritatea aparatelor de feliat vin echipate cu o tavă sau un suport pentru felii mai mici. Această componentă poate fi pliată cu ușurință pentru a economisi spațiu în timpul depozitării.

Parametrii

Greutate
Modelele realizate în întregime din metal sunt, în mod evident, mai grele decât cele realizate din plastic mai simplu. Se așteaptă ca mașinile de feliat din oțel inoxidabil să cântărească mai mult de 3 kg. Cu toate acestea, ele sunt de obicei echipate cu caracteristici de stabilizare mai bune și nu există riscul de a aluneca pe tejghea.

Diametrul cuțitului
Până la 200 mm
Între 200 și 300 mm
Peste 300 mm

Putere

Puterea de intrare arată puterea și consumul de energie al aparatului. În general, cu cât puterea este mai mare, cu atât aparatul este mai eficient, dar, în același timp, consumă mai multă energie de la rețea. În rest, aparatele de feliat sunt aparate cu putere destul de redusă, cu puteri de ieșire cuprinse cel mai adesea între 100 și 200 W.

Între 100-150 W
Peste 150 W

Grosimea feliei

Majoritatea mașinilor de feliat vă permit să reglați grosimea feliilor, astfel încât puteți avea oricând atât felii fine, cât și bucăți mai groase. Cea mai frecventă grosime a feliei este cuprinsă între 15 și 20 mm. Aparatele profesionale pot prelucra felii între 20 și 30 mm.

Sub 17 mm
17-20 mm
20-23 mm

Citiți cu atenție manualul de utilizare înainte de a folosi aparatul pentru prima dată. Mașinile de feliat din zilele noastre sunt echipate cu multe caracteristici de siguranță, dar pot provoca totuși răni minore bucătarilor neexperimentați.

Funcții

Ce funcții puteți folosi pentru a face mai ușor de utilizat mașina de feliat?

Funcționare continuă - mașina funcționează automat după pornire
Viteză ajustabilă - vă permite să modificați viteza de feliere în funcție de alimentele pe care le alegeți
Funcționare manuală - controlul manual al discului de feliere cu ajutorul butonului rotativ
Tava pentru alimente - tava de depozitare oferită pentru alimente feliate
Cuțite interschimbabile - cuțitele simple și cuțite zimțate pot fi schimbate în funcție de tipul de alimente care urmează să fie feliate
Protecție pentru degete - previne contactul lamei cu degetele
Picioare anti-alunecare - asigură stabilitate în timpul felierii
Blocaj pentru copii - împiedică copiii să pornească mașina
Posibilitate de demontare- puteți plia diferitele părți ale aparatului de feliat pentru o depozitare ușoară
Protecția lamei - previne deteriorarea cuțitului în timpul nefolosirii

Întrebări frecvente

În ce măsură este sigur să folosiți un aparat de feliat?
Este mai bun un disc de tăiat simplu sau unul zimțat?
Este necesar să schimbăm cuțitele?