Cum să cumpărați lichior?

Nici o cină festivă nu este completă fără un aperitiv sau o băutură digestivă bună.

Lichiorurile de rom, bitterele sau chiar distilate de bere pot însoți o reuniune de prieteni sau de familie. Distilate care merită să reprezinte propria lor categorie, deoarece sunt băuturi cu adevărat speciale, care sunt preferatele multor cunoscători.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 4 minute

Tipuri de lichioruri

Lichioruri de rom

Lichiorurile de rom au un conținut mai mare de zahăr decât romurile tradiționale și, prin urmare, sunt mai dulci. Cu toate acestea, au același gust și consistență ca și romul și sunt, în general, băuturi de foarte bună calitate.

 • Băuturi spirtoase mai dulci, cu un conținut mai mare de zahăr
 • Conținut mai mic de alcool, condimentat și aromat
 • Super însoțitor pentru băutorul ocazional de rom

Aperitive

Un aperitiv este un fel de introducere simbolică la un ospăț. Trebuie servit cu 15-20 de minute înainte de masă pentru a deschide apetitul. Acestea pot fi servite și ca bază pentru băuturi proaspete de vară (de exemplu, Aperol spritz).

 • Aperitivele sunt servite cu câteva minute înainte de masă ca stimulent al apetitului
 • Amărăciunea lor caracteristică trezește papilele gustative
 • Poate fi spumant sau o băutură ușor picantă, mai dulce

Bittere

Bitterul este un lichior amar cunoscut de fiecare barman, stă la baza multor băuturi delicioase. Acestea sunt adesea și lichioruri clasice pe bază de plante. Acestea sunt foarte aromate datorită folosirii diferitelor ierburi și fructe.

 • Băuturi amare cu un gust deosebit
 • Ideal pentru amestecarea băuturilor lungi și a cocktailurilor
 • Efect pozitiv asupra stomacului și a sistemului digestiv

Bitterele destinate special pentru a aromatiza cocktailurile sunt cel mai adesea vândute în sticle mici de 0,15 litri. Totuși, multe magazine vând și aperitive condimentate, cum ar fi Campari, care au și o compoziție amară.

Rom agricole

Agricole este romul provenit din coloniile franceze, cum ar fi Martinica și Guyana Franceză. Gustul său aspru nu va satisface toate gusturile, dar este foarte popular printre cunoscătorii de rom. Cu siguranță oferă o experiență neobișnuită și unică.

 • Fabricat din sirop de trestie de zahăr ("rom din trestie de zahăr")
 • Este o subspecie specială de rom care are o aromă mai intensă
 • Ideal și pentru băuturi lungi sau cocktailuri

Punch

Cu toții cunoaștem punch-ul din perioada Crăciunului, cel puțin sub formă de băuturi calde cu fructe. Dar nu trebuie neapărat să o faceți acasă. Puteți cumpăra concentrate pre-aromate care trebuie doar amestecate cu apă caldă și servite calde.

 • Băuturi calde pe bază de vin și sucuri de fructe
 • Poate fi cumpărat sub formă de concentrat și diluat cu apă caldă la domiciliu
 • Poate fi folosit și pentru a face un punch clasic de Crăciun

Distilate de bere

Aceste băuturi spirtoase sunt produse prin distilarea mustului în timpul fabricării berii. Rezultatul este o băutură fructată, cu un gust unic.

 • Rachiu de hamei cu o lungă tradiție de producție
 • Gust care amintește de pălinca de prune
 • Cunoscut și sub numele de pălincă de bere sau pălincă de hamei

Proprietățile băuturilor

Volum
Sticlele clasice au o capacitate de 0,7 litri. Puteți obține, de asemenea, maxi-butelii de câțiva litri, dacă doriți să vă faceți provizii. Sunt populare și seturile de degustare de mici dimensiuni, unde puteți gusta cantități mai mici din mai multe arome de băuturi spirtoase.

Conținutul de alcool
Aperitivele și lichiorurile de rom au adesea un conținut redus de alcool și sunt aromatizate cu zahăr sau condimente pentru a echilibra gustul. Prin urmare, acestea nu sunt la fel de puternice și pot fi savurate pe parcursul întregii seri. Acest lucru este deosebit de apreciat de cei care nu consumă alcool decât ocazional. În schimb, pălinca și băuturile spirtoase mai puternice pot atinge niveluri de alcool de peste 60%.

Sub 37,5 % - aperitive, lichioruri de rom
37,5 - 39 % - lichioruri de rom
40- 40,5 % - valoarea standard pentru majoritatea băuturilor spirtoase
40,5 - 50 % - lichioruri de rom, distilate de bere
peste 50 % - băuturi spirtoase obținute din apă potabilă, pălincă

Beți întotdeauna cu moderație și în mod responsabil, mai ales atunci când este vorba de băuturi cu conținut ridicat de alcool.

Țara de origine
În cazul lichiorurilor de rom, asigurați-vă că cea mai bună calitate provine din insulele Caraibe sau din America de Sud. Pentru a fi cel mai bun, agricole-ul trebuie să provină din coloniile franceze. Aperitivele sunt specifice Franței și Italiei.

Gust
Gustul în acest sens se referă în primul rând la fructul din care se prepară băutura. Fiecare are o aromă, un gust și o tradiție specifice. Așadar, alegeți cu grijă, în funcție de preferințele dumneavoastră, fie că este vorba de pere, mere, prune sau căpșuni.

Tipul de ambalaj
Cel mai adesea este cumpărat în sticle, dar sunt disponibile și pachete cadou și seturi speciale de degustare pentru evenimente importante. Pachetele mai decorative includ de obicei pahare sau mici cadouri.

Întrebări frecvente

Cât costă băuturile spirtoase?
Care este diferența dintre rom, lichior de rom și rom agricole?