Cum să cumpărați jocuri PlayStation4?

Jocurile de pe PlayStation4 oferă o varietate de genuri și controale. Pentru a vă ușura alegerea, am adunat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă decideți. Dacă sunteți în căutarea jocurilor PS4 pentru copii, acordați o atenție deosebită vârstei recomandate.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 7 minute

Tipuri de jocuri

Jocuri PS4 pentru două persoane

Jocurile multiplayer de pe PS4 vă permit să jucați cu prietenii. Una dintre opțiuni este jocul online prin intermediul rețelei, sau offline, în cooperare sau pe ecran împărțit, unde ambii jucători împart un singur ecran.

 • Joacă împreună cu prietenii
 • Exersarea comunicării și a coordonării

Jocuri PS4 pentru copii

Cu un rating PEGI de 3 și 7, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece aceste jocuri nu conțin înjurături sau violență. Jocurile PS4 pentru copii se bazează adesea pe personaje de basm bine cunoscute și sunt distractive sau educative.

 • Scop educațional
 • Divertisment sigur pentru cei mici, fără conținut ilegal

Jocuri de curse pe PS4

Testați-vă abilitățile pe cele mai rapide motociclete, concurați pe trasee sălbatice sau în oraș. Urcați-vă la volanul unei mașini de Formula 1 sau la volanul unui kart în misiuni arcade cu jocuri de curse disponibile pe PS4.
Dacă un gamepad clasic nu este suficient pentru a vă controla jocurile de curse, achiziționați un volan cu pedale pentru a îmbunătăți experiența.

 • Experiența de conducere
 • Jocuri mai sofisticate care simulează perfect conducerea unei mașini reale

Jocuri VR pe PS4

Jocurile PS4 VR vă introduc direct în acțiune prin intermediul ochelarilor, în timp ce navigați în mediul virtual. Puteți alege între a pilota avioane de luptă, a juca povești de groază în clădiri înfiorătoare sau a rezolva puzzle-uri.

 • O experiență realistă a acțiunii
 • O gamă largă de genuri

Jocuri de dans și de mișcare pe PS4

Exersați diferite mișcări pe ringul de dans acasă! Jocurile vă permit să vă înregistrați mișcările mâinii cu ajutorul controlerului Playstation Move.

 • Puteți, de asemenea, să vă mișcați acasă
 • Distracție perfectă pentru o seară în familie sau pentru o întâlnire cu prietenii
 • Bucurați-vă de joc chiar și singur

Jocuri de strategie pe PS4

Planificați o strategie și construiți un oraș sau opriți răspândirea unei epidemii sau invazia vampirilor. Exersați-vă cunoștințele și abilitățile de planificare.
Construiți orașe, civilizații sau gestionați rețeaua de transport.

> Jocuri de strategie PS4

Jocuri sportive pe PS4

Încălțați-vă patinele sau pantofii, luați o bâtă de baseball și intrați pe teren pentru echipa dumneavoastră.

Jocurile sportive PS4 sunt, de asemenea, destinate sportivilor individuali, așa că vă puteți întrece pe skate park, puteți intra în ring sau puteți înfrunta vedetele de la Wimbledon.

 • Sporturi de echipă și sporturi individuale
 • Ideal pentru a învăța regulile sportului

> Jocuri de sport PS4

Jocuri de groază și post-apocaliptice pe PS4

Sunteți construit pentru frică sau doar căutați să vă faceți adrenalina să crească? Jocurile noastre de groază și de zombi vă poartă printr-o atmosferă de groază și un peisaj de monștri și capcane. Acest gen este în general clasificat PEGI 16 și 18 și nu este potrivit pentru copii.

 • Fanii de groază o pot experimenta în siguranța propriei case
 • Vă va testa toleranța la frică
 • Nu este potrivit pentru copii

Jocuri de acțiune și de luptă pe PS4

Jocurile de acțiune și de luptă de pe PS4 reprezintă shooter-ul clasic, dar jocurile bazate pe povești vă testează și propriul cod moral

Exersarea percepției
O gamă largă de jocuri cu povești, jocuri cu împușcături și o combinație între cele două.
În cazul majorității jocurilor bazate pe poveste, poți influența finalul prin alegerile pe care le faci în joc.

> Jocuri de acțiune PS4

Jocuri LEGO pe PS4

Jucați-vă cu popularele blocuri de construcție LEGO pe PS4 și retrăiți legendarele cărămizi LEGO într-un mod amuzant și plin de umor, aducând la viață povești celebre din filme așa cum nu le-ați mai văzut niciodată.

 • Potrivit pentru toate vârstele
 • O gamă largă de povești de filme celebre
 • Pentru unul sau doi jucători

Simulatoare pe PS4

Simulatoarele vă permit să experimentați o lume fictivă într-un mod realist. Acestea simulează diferite activități bazate pe principii din viața reală.

Unele dintre aceste jocuri de pe Playstation 4 sunt folosite și pentru predare. Puteți încerca să conduceți un club sportiv, să lucrați la o fermă sau să jucați jocuri populare de echitație.

 • Scopuri educaționale și de formare
 • Vă permite să creșteți albine sau chiar și cai
 • Simulează fidel mediul real, cu consecințele corespunzătoare ale jocului

> Simulator PS4

Ediții speciale

În mod tradițional, atunci când un joc câștigă premiul de Joc al Anului, este lansată o ediție specială GOTY, care include tot conținutul suplimentar. Uneori, o astfel de ediție este lansată și pentru un joc care nu poartă titlul menționat, de obicei cu o ediție completă sau Director's Cut.

The Last of Us: Partea a II-a
În special titlurile de la marile studiouri permit adesea achiziționarea de conținut descărcabil (DLC). În unele titluri, acestea sunt mici suplimente care facilitează progresul în joc, în timp ce în altele sunt suplimente minore care nu afectează progresul jocului. Unele studiouri se concentrează pe DLC-uri extinse care extind povestea originală sau oferă noi câmpuri de luptă.

Parametrii

Vârsta recomandată
Cele mai multe jocuri au o vârstă minimă recomandată - aceasta este menționată pe ambalaj pentru versiunile în cutie și în descrierea produsului pentru jocurile online care rulează pe PS4. Pe lângă vârstă, standardul extins PEGI (Pan European Game Information) enumeră, de asemenea, factorii problematici ai jocurilor.

Clasificarea PEGI constă în cinci categorii:

Vârsta jucătorului Conținut
PEGI 3 Fără înjurături sau violență. Context umoristic fără scene de excremente.
PEGI 7 Fără înjurături, violență doar sub formă umoristică (de exemplu, Tom și Jerry). Unele scene pot speria copilul.
PEGI 12 Violența doar împotriva unor personaje clar fictive, niciodată împotriva oamenilor sau animalelor. Acesta permite nuditatea și obscenitatea subtilă fără conotații sexuale.
PEGI 16 Acesta prezintă violență și activități sexuale din viața reală. Acesta permite limbajul vulgar, consumul de tutun și de droguri, precum și infracțiunile penale.
PEGI 18 Jocuri pentru adulți - prezintă violență grafică, conținut sexual.


Sistemul de jocuri Playstation permite părinților să gestioneze și să limiteze contul de jocuri al copiilor lor. Aceasta permite persoanei responsabile să stabilească timpul maxim de joc sau să blocheze accesul la funcțiile utilizatorilor Playstation, cum ar fi streamingul sau mesageria. Această funcție blochează, de asemenea, părți ale jocurilor care sunt considerate nepotrivite pentru copii.

Limba implicită pentru majoritatea jocurilor este engleza. Din cauza dimensiunii pieței naționale, jocurile dublate sunt rare, astfel încât dezvoltatorii optează pentru o versiune mai ieftină de localizare, folosind subtitrări și texte traduse.

Pentru unele jocuri PS4, limba engleză nu este disponibilă deloc.

Întrebări frecvente

Pot folosi un stick USB pentru a extinde memoria de pe PS4?
Ce jocuri pot juca două persoane?