Cum să cumpărați o imprimantă?

Fie că este vorba de o lucrare de predat, de un document de semnat sau de o fotografie de familie care trebuie imprimată, fiecare gospodărie poate beneficia din când în când de o imprimantă de acasă, fără a fi nevoită să meargă la cel mai apropiat magazin specializat sau, de exemplu, într-o zi de weekend, să aștepte ca cineva al cărui loc de muncă îi permite să tipărească documentele la birou. Merită să vă gândiți să cumpărați o imprimantă simplă, chiar dacă este nevoie de ea doar ocazional acasă - un dispozitiv personal poate face viața mult mai ușoară pentru toată lumea.

Cu toate acestea, alegerea imprimantei potrivite nu este o sarcină ușoară, deoarece, având în vedere gama largă de opțiuni și numeroșii parametri tehnici, nu este întotdeauna ușor să decideți ce dispozitiv este potrivit pentru fiecare utilizare - următoarele paragrafe vă vor ajuta în acest sens.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi o imprimantă și care sunt capacitățile fiecărui dispozitiv?
  • Ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă decideți asupra tipului, dimensiunii hârtiei sau vitezei de imprimare?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Ce elemente de siguranță poate avea o imprimantă pentru a preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!


Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de imprimantă doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dispozitiv.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă o imprimantă.

Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Imprimantă și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

În acest ghid de cumpărare, vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie pentru a găsi o imprimantă care să vă satisfacă nevoile.

Atunci când alegeți tipul de imprimantă de care aveți nevoie, luați în considerare scopul pentru care cumpărați produsul. Imprimantele laser, de exemplu, sunt recomandate pentru cei care doresc să tipărească mult și rapid, ceea ce face ca acest tip de imprimantă să fie ideal în special pentru birouri, în timp ce imprimantele ink-jet sunt recomandate pentru cei care preferă o imprimare de calitate superioară.Cele mai importante aspecte

Preț
Imprimantă cu jet de cerneală sau laser?
Imprimante multifuncționale
Imprimante foto
Viteza, rezoluția și calitatea imaginii
Conectivitate

Alți parametri importanți

Costuri de imprimare
Imprimare sau scanare duplex (față-verso)
Manipularea hârtiei

Noutăți despre care trebuie să stiți

Mulți utilizatori care sunt pe cale să cumpere o imprimantă se confruntă cu următoarea situație: oamenii nu prea țin hârtii acasă, iar cea mai mare parte a muncii lor se desfășoară digital. Dar tot au nevoie de o imprimantă atunci când trebuie să imprime fotografii ocazional sau să scaneze și să trimită un document semnat. Pentru clienții aflați într-o situație similară, o imprimantă mai mare nu este o opțiune realistă, deoarece întreținerea tonerului necesită timp și bani, iar depozitarea imprimantei în sine necesită mult spațiu.

Ca răspuns la această tendință, producătorii au dezvoltat modele care sunt mai compacte (adesea chiar ușor de transportat), astfel încât ocupă mai puțin spațiu și sunt mai ușor de întreținut. Exemple bune sunt imprimanta fără fir Canon Pixma TR150 sau imprimanta ultraportabilă HP Tango X. Aceste dispozitive sunt concepute pentru a putea imprima direct de pe telefonul mobil sau de pe notebook, fiind în același timp ușor de transportat într-un rucsac.

Să fiți precaut

În primul rând, desigur, este important să procedați cu atenție înainte de a instala imprimanta. Asigurați-vă că folosiți numai tensiunea de rețea corectă pentru parametrii imprimantei și poziționați-o astfel încât deschiderile imprimantei să nu fie acoperite. Folosiți propriile cabluri pentru imprimantă pentru a evita incendiile sau electrocutarea și, ca în cazul tuturor aparatelor electrice, aveți grijă la instalarea cablurilor pentru a evita deteriorarea acestora.

Așezați imprimanta pe o suprafață stabilă și plană și asigurați-vă că nu atârnă de suprafață sau, dacă o așezați lângă un perete, așezați partea din spate a imprimantei la o distanță de aproximativ 10 cm de perete pentru a permite accesul convenabil la cabluri.

Depozitați cartușele de cerneală departe de accesul copiilor. Nu agitați cartușele după ce le-ați scos din ambalaj, deoarece cerneala se poate vărsa.

Manipulați cu grijă cartușele de cerneală folosite, deoarece pot rămâne reziduuri de cerneală la orificiul care alimentează imprimanta cu cerneală. În cazul în care vă atingeți cu cerneală pe piele, spălați-o imediat cu apă și săpun, dar dacă vă intră în ochi poate provoca simptome mai neplăcute.
Nu îndepărtați sau rupeți eticheta de pe cartuș, deoarece se poate vărsa cerneală.
Introduceți cartușul imediat după ce l-ați scos din ambalaj.

Dacă tipăriți în mod regulat, merită, de asemenea, să luați în considerare mediul înconjurător, atât în ceea ce privește cartușele (din ce fel de plastic sunt fabricate, dacă pot fi reciclate), cât și utilizarea hârtiei - dacă puteți, alegeți cea mai ecologică soluție.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de imprimante care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cea mai potrivită.

Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală imprimantă pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Din punct de vedere al prețului, puteți alege chiar și pe cel mai ieftin
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce imprimantă este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!