Cum să cumpărați headset, car kit?

Cu un headset excelent, un apel poate dura ore întregi în confort.

Cel mai adesea asociem apelurile cu headset cu apelurile din mașină, dar există multe situații în care nu putem ține telefonul la ureche. Gătitul, lucrul în grădină sau graba de la o întâlnire la alta. În prezent, înlocuiesc parțial și căștile pentru a asculta muzică.


Dia, editor, Compari.ro

Timp de lectură: 5 minute

Headset personal

Un headset personal este, de obicei, un difuzor care se prinde în spatele urechii și care vă permite să efectuați toate apelurile de la distanță. Îl puteți utiliza în mod convenabil și în mașină.

 • Efectuați apeluri și ascultați muzică fără un telefon mobil
 • Compatibil cu multe modele de telefoane
 • Potrivit și pentru mersul pe jos sau grădinărit
 • Modelele mai ieftine au o durată de viață redusă a bateriei
 • Sunet mai slab pe dispozitivele low-end

Car kit

Kiturile hands-free pentru autoturisme sunt împărțite în două tipuri de bază. Dispozitive autonome controlate prin intermediul unui telefon mobil (similar cu un sistem stereo auto) și un car kit conectat prin intermediul unui radio auto. În cazul în care nu au o baterie proprie, acestea sunt alimentate de la aprinzător/încărcător auto.

 • Telefonarea în siguranță la volan fără a încălca regulile
 • Poate fi o mufă pentru căști sau un accesoriu încorporat direct în bord.
 • Durată lungă de viață a bateriei
 • Preț mai mare


  În cazul modelelor cu radio, ceilalți pasageri pot auzi conversația.

Headset pentru motociclete

Headset-ul pentru motociclete este utilizat în primul rând ca un telefon, unde un dispozitiv creează propriul canal de comunicare pentru până la 10 motocicliști. Acest lucru îl face ideal pentru grupuri (cum ar fi bicicliștii), dar și pentru persoane individuale.

 • Acesta este utilizat în principal pentru o comunicare clară între concurenți.
 • Control prin cască sau ghidon
 • Raza de acțiune de până la câțiva kilometri
 • Cablurile din cască pot fi deranjante
 • Modelele mai ieftine sunt zgomotoase


  La alegere, nu uitați să luați în considerare ergonomia. Fiecare ureche umană este diferită și, în special pentru orele de utilizare zilnică, este mai confortabilă atunci când căștile se potrivesc cât mai bine cu urechile dumneavoastră.

Parametrii

Metoda de transmisie a vocii

Headset-urile cu fir sunt disponibile în principal în versiuni cu două urechi. Acestea se mândresc cu o calitate mai bună a sunetului și un preț de achiziție mai mic. Este posibil ca cele fără fir să trebuiască să fie încărcate frecvent, dar sunt mult mai ușor de utilizat.

Timp de vorbire

Aceasta este durata maximă de convorbire disponibilă la o singură încărcare. În special șoferii mai ocupați vor aprecia valorile mai mari.

Maxim 7 ore
7 - 8 ore
9 - 12 ore
12 ore sau mai mult

Timp de aștepare

Acest număr indică cât timp va fi activat difuzorul fără utilizare directă. Cele mai scumpe dispozitive mobile pot rezista până la o lună întreagă cu o singură încărcare.

14-80 de ore
90-170 de ore
180-240 de ore
Peste 250 de ore

Raza de acțiune
În cazul unui handsfree cu fir, acest lucru este determinat de lungimea cablului. În cazul unei conexiuni fără fir, datele variază și sunt afectate de difuzor și de dispozitivul la care este conectat și de numărul de obstacole dintre ele. Aceasta se află de obicei în intervalul inferior de zece metri. Excepție fac dispozitivele cu o rază de acțiune de până la câțiva kilometri.

Greutate
Dispozitivele mobile simple sunt de obicei cele mai ușoare, adesea în jur de 10 grame. Totuși, puteți găsi și dispozitive de mari dimensiuni care pot cântări peste 100 de grame, de exemplu, din cauza transductoarelor mari necesare pentru o bună ascultare a muzicii. Deci, depinde în principal de utilizare și de design.

Dimensiune
Unele headset-uri ies doar puțin din ureche, dar există și unele care acoperă și ambele urechi. Headseturile intraauriculare mai mici sunt mai bine utilizate în combinație cu o cască sau cu ochelari, dar le puteți pierde cu ușurință.
Multe modele dispun și de control vocal. Însă marea majoritate sunt disponibile doar în limba engleză.

Funcții

Sport - poate fi folosit și la sport
Stereo - două căști pentru a asculta muzică sau a efectua apeluri
Reducerea zgomotului - pentru o calitate mai clară a apelurilor
Control vocal - simplifică operarea cu mâinile libere
Reapelare - o funcție care vă permite să reapelați ultimul număr format prin apăsarea dublă sau triplă a butonului de comandă.
Intercom - creează o rețea de comunicare comună pentru ca toți proprietarii de dispozitive să poată vorbi liber între ei. Ideal în special pentru motocicliști sau bicicliști
Anulare a zgomotului ambiental (ANC) - izolează headset-ul de mediul înconjurător

Întrebări frecvente

Poate un headset să înlocuiască căștile pentru a asculta muzică?
Cum pot cupla headset-ul cu telefonul meu mobil?
Headset-ul fără fir este compatibil cu orice telefon?