Cum să cumpărați friteuză, airfryer?

Cartofi prăjiți, steak, crochete sau inele de ceapă. Alimentele ambalate și prăjite care ar trebui consumate cu moderație, dar care sunt adesea dorite. Cele mai bune și mai crocante alimente sunt gătite cel mai bine într-o friteuză, însă o friteuză cu aer cald vă va oferi rezultate mai sănătoase.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 6 minute

Tipuri de tigăi pentru prăjit

Friteuză clasică

Friteuzele se bazează pe prăjirea în cantități mari de ulei. Dacă sunteți în căutarea celui mai autentic gust de prăjire de restaurant sau de fast-food, friteuza clasică este alegerea evidentă. Cu toate acestea, din cauza elementului de încălzire ascuns, întreaga unitate nu poate fi spălată în mașina de spălat vase, așa că trebuie să fiți pregătit să curățați interiorul manual.

+ Prăjește alimentele mai repede și mai eficient decât o tigaie
+ Piesele detașabile pot fi spălate în mașina de spălat vase
+ Preț mai mic decât alte categorii de prăjitoare

- Piesele detașabile sunt dificil de întreținut
- Mâncarea finită poate fi prea uleioasă și grasă.

Friteuză cu aer cald

Acest tip este recomandat pentru cei care nu vor să simtă vinovați după ce mănâncă alimente prăjite și vor să opteze pentru opțiuni mai sănătoase. Folosește aer cald pentru a găti alimentele, cu puțină sau deloc grăsime. Astfel, alimentele rămân suculente și crocante. Multe dintre aceste tipuri de recipiente de gătit pot fi spălate în totalitate în mașina de spălat vase.

+ O alternativă mai dietetică la prăjirea în ulei
+ Selectorul de alimente vă permite să gătiți mai multe feluri de mâncare în același timp
+ Întreținere ușoară datorită curățării în mașina de spălat vase

- Preț de achiziție mai mare
- Mâncare prăjită cu gust mai puțin autentic

> Friteuză cu aer cald

Friteuze multifuncționale

Friteuze multifuncționale se bazează în mare parte pe aer cald, dar oferă și programe de gătit secundare, cum ar fi gătitul la aburi, reîncălzirea sau coacerea. Acest lucru le face un ajutor versatil în bucătărie, care poate înlocui alte aparate din bucătărie.

+ Programe de gătit suplimentare
+ "Prăjire" cu aer cald cu conținut scăzut de grăsimi
+ Întreținere simplificată

- Lipsa de ulei poate afecta gustul
- Preț mai mare

> Vas electric

Ce sunt friteuzele industriale?
Friteuzele profesionale sunt, după cum sugerează și numele, concepute pentru orice tip de restaurant. Acestea au coșuri de prăjit care sunt scufundate în cantități mari de ulei și gătesc carne sau legume după cum se dorește. Cele mai mari friteuze pot conține până la 32 de litri de ulei.

Parametrii

Capacitatea vasului
Capacitatea recipientului determină în mare măsură cantitatea de alimente pe care o poate conține la un moment dat. Acest lucru se reflectă în dimensiunea totală a recipientului. Prin urmare, depinde de dvs. să alegeți capacitatea recipientului astfel încât să puteți pregăti suficientă mâncare pentru întreaga familie.
Persoanele singure, cuplurile și chiar familiile mici pot fi mulțumite cu un model cu o capacitate mai mică de 3 litri. Cele mai multe friteuze au, de obicei, o capacitate de aproximativ 3 până la 5 litri. Dacă coaceți și gătiți zilnic, atunci sunt recomandate modelele mai mari, cu o capacitate de peste 5 litri. Acestea sunt, de obicei, aparate multifuncționale care pot înlocui și cuptorul.

Greutate
De obicei, friteuzele nu sunt dispozitive de mărimea unui buzunar, dar modelele mai mici sunt ușor de luat în grădină, la un eveniment prietenos sau la cabană. Cele mai mari sunt mai potrivite pentru blatul de bucătărie, oferind mâncare pentru mai multe persoane deodată. Cuptoarele de uz casnic cântăresc între 2,5 și 7 kg. Depinde de dumneavoastră dacă aveți ambiția de a o muta din când în când sau de a o depozita într-un loc permanent.

Putere de intrare
Intensitatea energetică este și ea un factor care trebuie luat în considerare atunci când faceți alegerea. Puterea de intrare arată câtă energie consumă aparatul de la rețea pe oră. Totuși, deseori se referă și la puterea nominală, în cazul în care producătorul nu o specifică.

Aparatele de gătit cu cea mai mică putere necesită mai puțin de 1500 W. Însă, majoritatea modelelor au o putere de intrare între 1500 și 2200 W. Aparatele de gătit multifuncționale și cele mai mari au valori mai mari, ceea ce este compensată de capacitatea mai mare. Cu toate acestea, dacă puterea de intrare depășește 2200 W, este cel mai adesea o friteuză profesională pentru un restaurant sau un stand, unde viteza de prăjire este factorul principal.

Caracteristici principale

Fiecare friteuză are propriile caracteristici suplimentare care o fac ușor de utilizat pentru a se asigura că fiecare prăjire este un succes:

● Lavabil în mașina de spălat vase - unele friteuze pot fi puse în mașina de spălat vase
Vas detașabil - lavabil în mașina de spălat vase, chiar dacă acest lucru nu este posibil pentru întregul vas
● Cronometru - începutul și sfârșitul gătitului se află în întregime sub controlul dvs.
● Controlul temperaturii - reglați intensitatea de gătit în funcție de alimente
● Multifuncționalitate - coacere, grătar, prăjire, gătit, încălzire și multe altele
Fereastra vizionare - controlați procesul de gătit
● Lumina de avertizare pentru schimbarea uleiului - când este timpul pentru schimbarea uleiului, mașina vă va anunța.
● Afișaj digital - ecran touchscreen cu LED sau OLED pentru o operare ușoară
● Izolație termică - unele friteuze au un corp izolat pentru a preveni un posibil accident de arsură
● Filtru de miros - elimină mirosul de ulei în timpul prăjirii, lăsând doar mirosul de mâncare

Întrebări frecvente

Când ar trebui să schimb uleiul?
Ce putem face pentru ca uleiul să dureze mai mult?
La ce servesc filtrele și cât de des trebuie schimbate?
Se poate spăla friteuza în mașina de spălat vase?
Ce mărime de friteuză ar trebui să cumpăr?