Cum să cumpărați un e-Reader?

Un e-book reader este un dispozitiv care poate stoca zeci sau chiar sute de publicații în format digital. Un dispozitiv cântărește, de obicei, până la 200 g și poate fi utilizat timp de o lună cu o singură încărcare. Aflați diferențele dintre diferitele modele și țineți biblioteca în buzunar.


Un mare avantaj al e-book readerelor este autonomia mare a bateriei, care poate dura săptămâni întregi dacă nu le folosiți în fiecare zi. În plus, ecranul cu e-ink (cerneală electronică) este prietenos cu ochii, iar imaginea proiectată este foarte asemănătoare cu cea a textului tipărit pe hârtie, așadar este plăcută ochiului. Ecranul este, de asemenea, cea mai scumpă parte a cititorului, așadar dimensiunea sa determină prețul final.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

 • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
 • Cât costă astăzi un e-book reader și care sunt caracteristicile fiecărui model?
 • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, dimensiunii sau stilului ecranului?
 • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți neapărat?
 • Care sunt caracteristicile de securitate ale unui e-book reader care pot preveni orice amenințare?


  Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de e-book doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă un e-book reader.

Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei E-Reader și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Scopul utilizării

În timp ce unii oameni își iau o carte electronică doar pentru a studia ocazional lecturi academice, alții îl folosesc pentru a citi sute de pagini de romane în fiecare zi. Așadar, gândiți-vă cât de des veți utiliza dispozitivul, ce veți citi pe el și în ce condiții veți face acest lucru cel mai des. Dacă, de exemplu, vă place să citiți în lumină slabă sau călătoriți pe timp de noapte, un ecran iluminat va fi un avantaj. Dacă intenționați să vă încărcați întreaga bibliotecă pe reader, veți aprecia memoria internă mare și extensibilă.

Limbă și mediu

Deși e-book readerele afișează de obicei corect cărțile în limba maternă, limba prestabilită a dispozitivelor este, de cele mai multe, ori engleza. Acest lucru este valabil în special pentru popularul cititor Amazon Kindle. Cititoarele de la diferiți producători au interfețe de utilizator diferite, dar majoritatea sunt foarte intuitive. Pe lângă citirea cărților, unele dispozitive oferă și funcții mai avansate, cum ar fi conexiunea la internet sau ascultarea de cărți audio și alte formate mp3.
Există, de asemenea, cititoare cu sistem de operare Android, astfel încât este posibil să se adauge aplicații din Play Store, dar funcționalitatea sistemului este limitată, având în vedere capacitățile ecranului e-ink.

Controlere

Majoritatea cititoarelor de pe piață au un ecran touchscreen, dar unele modele se bazează încă pe butoanele tradiționale. De asemenea, este posibil să găsiți o combinație în care interfața este controlată de ecranul touchscreen, dar rămân butoanele pentru schimbarea paginilor sau pentru revenirea la pagina principală.Cele mai importante aspecte

Preț
Dimensiune și greutate
Ecranul
Capacitatea memoriei

Alți parametri importanți

Durata de viață a bateriei
Formate suportate
Hardware

Noutăți despre care trebuie să stiți

Deoarece unele dispozitive de citire permit și stocarea de fișiere MP3, acestea pot avea o mufă de 3,5 mm pentru conectarea căștilor. Acest lucru se referă mai ales la modelele mai avansate.

Bluetooth este o altă opțiune pentru transferul de fișiere sau pentru a conecta căști sau difuzoare fără fir.

Readerele cu lumină de fundal sunt puțin mai dăunătoare pentru ochi, dar unele oferă și un mod de noapte care atenuează redarea culorilor, reduce luminozitatea și filtrează lumina albastră. Acest lucru conferă imaginii o ușoară nuanță roșiatică, cu care este nevoie de câteva minute pentru a vă obișnui.

Toate cititoarele permit mărirea, dar numai unele pot poziționa textul în funcție de aceasta, astfel încât să nu fie nevoie să derulați tot timpul. Prin urmare, trebuie făcută o distincție între setarea măririi și a dimensiunii fontului. Unele modele permit, de asemenea, modificarea fontului și a poziționării textului, dar acest lucru este valabil numai pentru formatele ePub/Mobi concepute special pentru a fi utilizate cu e-book reader. Din păcate, acest lucru nu este posibil pentru fișierele PDF.

Cu excepția celor mai ieftine modele, majoritatea cititoarelor oferă conectivitate Wi-Fi. Deși navigarea pe internet nu este foarte comodă pentru reader, tehnologia este utilă pentru transferul de fișiere fără fir de pe computer sau pentru accesarea magazinelor de cărți electronice online.

Slotul pentru card de memorie vă permite să extindeți memoria internă cu un card de memorie microSD standard. Acest lucru este foarte util dacă doriți să stocați muzică sau cărți audio pe reader.

Unele modele vă permit, de asemenea, să introduceți o cartelă SIM de date, astfel încât să vă puteți conecta la internet chiar și atunci când nu sunteți conectat la Wi-Fi. Dacă vă luați adesea cititorul cu dvs. în locuri unde nu există conexiune la internet, această funcție poate fi utilă.

E-book-uri

Cea mai mare parte a literaturii de ficțiune, de non-ficțiune și a literaturii populare este acum disponibilă în format e-book. E-book readerele Amazon Kindle au propriul lor magazin de cărți electronice, accesibil direct de pe dispozitiv. Cu toate acestea, toate readerele de cărți electronice vă permit să încărcați cărți electronice într-un format compatibil. Există multe magazine de cărți electronice, inclusiv unele care oferă o gamă largă de cărți traduse în limba engleză. Publicațiile sunt disponibile în mod prestabilit în format Mobi și ePub și sunt compatibile cu toate cititoarele din comerț.

Să fiți precaut

Readerele sunt relativ rezistente în sine, dar ar trebui să vă achiziționați o husă pentru utilizarea zilnică. Cele mai multe carcase sunt de tip deschidere, astfel încât pot proteja ecranul de zgârieturi sau fisuri. Un accesoriu util pentru readere cu ecrane neiluminate este o lumină de carte. Unele huse au, de asemenea, o oarecare formă de iluminare, dar acest lucru nu este valabil pentru toate mărcile și modelele, însă protejează dispozitivul de posibile deteriorări.

Cum puteți descărca un e-book pe reader?

Unele magazine vă permit să importați cărțile direct pe cititor după cumpărare sau puteți utiliza un software pe calculator (cum ar fi popularul Calibre) pentru a vă organiza biblioteca, iar software-ul se va ocupa de încărcare. Cu toate acestea, nu toate readerele sunt compatibile cu aceste programe, așa că, dacă folosiți unul, verificați compatibilitatea cu dispozitivul pe care îl utilizați. Dacă este nevoie, puteți, de asemenea, să trageți manual fișierele în dosarul corespunzător din memoria reader-ului.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de e-book readere care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai ideal e-book pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce e-book este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!