Cum să cumpărați un cuptor cu microunde?

Fie că vă place să gătiți des sau preferați mesele rapide, un cuptor cu microunde va fi un instrument esențial în gospodăria dumneavoastră.

În prezent, cuptoarele cu microunde combină viteza cu versatilitatea și tehnologia pentru a crea un aparat de bucătărie inteligent, cu o gamă largă de stiluri, caracteristici și culori. Acestea oferă un confort extrem de mare și economie de timp pentru fiecare gospodărie.

Sunt perfecte pentru reîncălzirea rapidă a resturilor de mâncare, cum ar fi pizza sau prânzul din ziua precedentă, dezghețarea alimentelor congelate, prepararea de popcorn și multe altele. Pe lângă faptul că economisește timp, microundele economisesc și energie - puteți economisi cantități uriașe dacă nu folosiți un cuptor convențional pentru a încălzi cantități mici de alimente sau dacă nu porniți ceainicul pentru a face o cană de apă fierbinte, de exemplu.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi un cuptor cu microunde și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, designului sau puterii și dimensiunii cuptorului cu microunde?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Care sunt caracteristicile de siguranță ale unui cuptor cu microunde care pot preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a decide ce fel de cuptor cu microunde doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să aflați și să colectați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale funcții pe care trebuie să le aibă un cuptor cu microunde.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina de categorie Cuptor cu microunde și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

În acest ghid de cumpărare, vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie pentru a găsi produsul care se potrivește cel mai bine stilului dvs. de viață, gusturilor, obiceiurilor alimentare și bugetului, indiferent dacă este vorba de performanță, dimensiuni sau caracteristici suplimentare.
În trecut, cuptoarele cu microunde nu aveau toate aceste caracteristici, alegerea era mult mai simplă - producătorii lansau aparate simple a căror singură funcție era aceea de a decongela mâncăruri gata congelate, de a reîncălzi resturile de mâncare sau de a pregăti o porție de popcorn în câteva minute. Comoditatea și viteza au fost principalele considerente, dar astăzi există mult mai multe versiuni și nenumărate extraopțiuni din care puteți alege.

În funcție de tipul pe care îl achiziționați, un cuptor cu microunde poate, de exemplu, să pregătească mese simple la grill folosind funcția grill, la fel ca un cuptor convențional - doar că într-un mod mai simplu și mai rapid. Puteți chiar să preparați rețete specifice, la fel de simple, preprogramate cu ajutorul unui touchpad, fără a supraîncălzi bucătăria, iar unele aparate se vor opri automat atunci când un senzor detectează că mâncarea este gata sau că programul s-a terminat.

Multe modele pot fi folosite și pentru coacere, grill, iar unele pot fi folosite pentru gătit la aburi. Dacă vă place să gătiți, pregătind în avans cantități mari de alimente pentru săptămâna următoare, un program bun de decongelare este o caracteristică importantă. Nu toate cuptoarele cu microunde au toate funcțiile suplimentare, așa că este important să stabiliți care sunt funcțiile și caracteristicile de care aveți nevoie în primul rând înainte de a cumpăra.


Cele mai importante aspecte

Preț
Design
Putere
Capacitate
Convențional sau cu convecție?

Alți parametri importanți

Dimensiuni
Comenzi
Clasa energetică
Design

Noutăți despre care trebuie să stiți

Funcția grill este probabil una dintre cele mai populare, permițându-vă să prăjiți sandvișuri, carne, legume, economisind timp și energie - de fapt, cu această funcție, cuptorul cu microunde preia unele dintre abilitățile cuptorului tradițional. Desigur, dacă cuptorul cu microunde pe care îl cumpărați are un grill, nu uitați că elementul grill este probabil mai puțin eficient decât versiunea convențională, astfel încât prăjirea poate fi mai lentă. Produsele cu așa-numita funcție crisp pot fi, de asemenea, folosite pentru a găti alimente în cuptorul cu microunde de jos în timp ce se încălzesc.

Cuptoarele cu microunde de top oferă, de asemenea, meniuri preprogramate care vă permit să pregătiți alimentele fără a fi nevoie să setați mai întâi timpul de încălzire sau nivelul de putere. Cu ajutorul acestei funcții, puteți programa diferite moduri într-o ordine care se schimbă automat în timpul procesului. De exemplu, puteți începe prin a dezgheța alimentele și apoi treceți la încălzire.

Multe aparate oferă diferite setări de topire care elimină cantitatea mai mare de umiditate generată de topire. Unele modele au timpi de pornire întârziată sau mențin mâncarea caldă după ce este gătită, dar nu este încă consumată.

Majoritatea cuptoarelor cu microunde au o farfurie detașabilă care se rotește pentru o încălzire uniformă. Unele modele au o setare care vă permite să dezactivați această funcție pentru ca farfuria să rămână fixă. Aceasta este o caracteristică utilă pentru vasele care au mânere și sunt mai mari, deoarece acestea pot sta în cale atunci când se rotesc. Iar unele versiuni noi au tăvițe dreptunghiulare care glisează înainte și înapoi. Cuptoarele cu microunde cu convecție folosesc o tehnologie diferită care distribuie căldura uniform, asemănătoare cuptoarelor cu convecție. Astfel, în loc să rotească farfuria, aparatul face să circule aerul - oferindu-vă posibilitatea de a pune o varietate de forme și dimensiuni de feluri de mâncare în cuptorul cu microunde fără a vă face griji cu privire la rotație. De asemenea, este mai ușor de curățat decât un cuptor cu microunde cu farfurie.

Cu ajutorul comenzilor de putere, nu trebuie să folosiți întotdeauna cuptorul cu microunde la potențialul său maxim. Puterea variabilă vă permite să modificați nivelul de setare. Puteți găti alimente la abur la o putere de 50% sau dezgheța la 30%, economisind energie.

Cuptoarele cu microunde cu sistem de blocare pentru copii sunt deosebit de importante pentru familiile cu copii mici, atâta timp cât cuptorul cu microunde se află la o înălțime la care copiii pot ajunge. Ușile cu siguranță pentru copii pot fi blocate și deblocate cu o singură tastatură. O caracteristică utilă pentru a împiedica copiii să pornească accidental un program sau să modifice temporizarea. Acestea sunt ușor de utilizat și se deschid, de obicei, prin apăsarea unei succesiuni specifice de butoane.

Modelele automați, dotate cu senzori, detectează conținutul de umiditate al alimentelor și umiditatea din cuptor și ajustează nivelul de putere și timpul de gătire în consecință, pentru cele mai bune rezultate. Cuptorul cu microunde se oprește automat după un timp adecvat, asigurându-se că alimentele nu sunt gătite prea mult sau prea puțin.

Să fiți precaut

Atunci când instalați un cuptor cu microunde, se recomandă să folosiți o priză separată atunci când îl conectați la sursa de alimentare, una care să nu fie conectată la niciun alt aparat, astfel încât să nu existe riscul ca cuptorul cu microunde să ardă o siguranță din cauza puterii ridicate.

Folosiți întotdeauna vase care pot fi folosite la cuptorul microunde. Se pot folosi ceramică, sticlărie și unele materiale plastice, dar nu puneți niciun metal în ele. Este important să ventilați mâncarea acoperită în timp ce se încălzește, un mic spațiu este suficient pentru a permite aburului să iasă. Amestecați mâncarea sau rotiți vasul pentru a asigura o încălzire uniformă. Marginile alimentelor se încălzesc primele, așa că este o idee bună să așezați bucățile mai groase de mâncare pe marginile vasului de gătit și cele mai subțiri în mijloc.

Atunci când scoateți alimentele din cuptorul cu microunde după încălzire și îndepărtați capacul, aburul eliberat poate fi fierbinte.

Nu folosiți cuptorul cu microunde atunci când este gol - microundele vor ricoșa în interior și pot deteriora cuptorul.

Dacă aveți un stimulator cardiac, deși stimulatoarele moderne sunt protejate împotriva interferențelor, uneori apropierea de un cuptor cu microunde poate avea efecte dăunătoare, așa că trebuie să fiți întotdeauna prudent și să vă adresați medicului dumneavoastră.

Cuptoarele cu microunde cu inverter cu sistem de invertor controlează funcționarea cuptorului cu microunde în mod flexibil și uniform, ceea ce reduce consumul de energie și permite o gătire mai rapidă fără a deteriora celulele alimentare - dacă acesta este un aspect important pentru dvs., merită să alegeți un astfel de produs.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți lista de cuptoare cu microunde care sunt potrivite pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți cel mai potrivit.

Merită apoi să vă uitați la produsele de pe imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste review-uri, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai potrivit cuptor cu microunde pentru nevoile dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Puteți alege un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce aparat de cafea este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!