Cum să cumpărați o consolă de jocuri?

Istoria consolelor de jocuri video datează din anii 1950, când jocurile erau încă lansate pe ecrane vectoriale. Prima consolă care a fost conectată la un televizor a fost lansată în 1972 de Magnavox, fiind disponibilă pe piață sub numele de Magnavox Odyssey.

În prezent, Sony, Microsoft și Nintendo produc console de jocuri.

Dacă doriți cu adevărat să faceți alegerea corectă, trebuie să analizați consolele de jocuri disponibile din mai multe unghiuri. În mod normal, o generație de console durează 7-8 ani, dar merită deja să luăm în considerare faptul că în 3-4 ani aceste hardware-uri vor trebui actualizate, deci există un salt de jumătate de generație în cadrul unei generații.

Consolele de jocuri au trecut prin mai multe generații de-a lungul anilor, iar acum ne aflăm în cea de-a noua generație, care include mult așteptata PlayStation 5. Noua generație va veni, bineînțeles, cu un hardware mult mai puternic decât predecesorii lor. Acesta este, de asemenea, scopul actualelor lansări PS4 Pro și Xbox One X: dacă este vorba de o consolă de jocuri, ar trebui să egaleze performanța unui PC de jocuri.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi o consolă de jocuri și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când stabiliți prețul, dimensiunea sau tipul de consolă?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Care sunt caracteristicile de siguranță ale unei console de jocuri care pot preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a decide ce consolă de jocuri doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să aflați și să colectați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale funcții pe care trebuie să le aibă o consolă de jocuri.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina de categorie Console și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Înainte de a alege cea mai potrivită consolă, întrebați-vă: ce jocuri vă interesează? De exemplu, jocuri exclusive pentru consolă, adică jocuri create pentru consola unui anumit producător sau jocuri multiplatformă pe care le puteți partaja cu prietenii și juca pe mai multe console? În acest caz, aveți o gamă mai largă de opțiuni, deoarece nu trebuie să vă adaptați la consolele din mediul dumneavoastră.

Ați putea lua în considerare un model de abonament, prin care primiți un pachet mai mare de jocuri pentru o sumă fixă în fiecare lună - o opțiune bună dacă nu sunteți încă familiarizat cu consola și testați ce jocuri vă oferă cea mai bună experiență, astfel încât să vă simțiți apoi încrezător în achiziționarea unor jocuri specifice în timp.
Alegeți cu înțelepciune, evaluați-vă propriile nevoi folosind liniile directoare de mai jos și echipamentul vostru existent și puteți avea o experiență de joc excelentă.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Abonament
Dispozitiv de afișare

Alți parametri importanți

Accesorii
Experiența VR
Portabilitate
Bundle
Experiență retro

Noutăți despre care trebuie să stiți

  • Consolele Microsoft disponibile în prezent

Cele mai mici console disponibile în prezent sunt Xbox One S și Xbox One S All Digital. În cazul versiunii All Digital, nu poți introduce un disc în consolă, ci doar poți cumpăra jocuri online în format digital.
Aceste console au o rezoluție de 1080p, deci sunt capabile de până la Full HD.

Următoarea treaptă este Xbox One X. Aceasta este acum o consolă capabilă de o rezoluție 4K și o rată de refresh de 60 fps.
Controlerul este compatibil cu toate consolele Xbox, iar toate consolele Xbox pot fi conectate la un mouse și o tastatură, iar jocurile care sunt acceptate pot fi jucate cu un mouse și o tastatură.

Există două opțiuni pentru noua generație de console, Xbox Series S și Xbox Series X.

Modelul mai mic Series S, care nu are unitate, poate juca jocuri la 1080p, 1440p și 120 fps. Rezoluția variază în mod dinamic, în funcție de performanța consolei în unele jocuri, dar acest lucru este abia sesizabil, aproape detectabil doar prin diverse măsurători. 512 GB SSD este inclus în consolă, ceea ce duce la timpi de încărcare ultrarapizi. De asemenea, primește tehnologia RTX pentru jocurile care o acceptă.
(Notă: În 2018, Nvidia a anunțat seria de plăci video RTX, iar cel mai mare salt, pe lângă creșterea performanțelor, a fost introducerea și suportul pentru tehnologia ray tracing. Ideea este de a modela mai realist reflexia luminii pe obiecte din diferite materiale și locații. Datorită ray tracing-ului, jocurile video pot afișa acum condiții de iluminare mai realiste. Tehnologia a pătruns și pe piața consolelor de jocuri).

Xbox Series X este cea mai puternică consolă de jocuri din lume, capabilă de 4K 120fps, pe care jocurile îl suportă, și suportă și rezoluția 8K. De asemenea, poate rula jocuri pe disc.

  • Consolele Sony disponibile în prezent

Cele mai mici console de jocuri Sony disponibile acum sunt PlayStation 4 Slim, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5 Digital Edition și, în cele din urmă, PlayStation 5.

Versiunea mai mică a PlayStation 4, lansată în 2013, este PlayStation 4 Slim. Din punct de vedere grafic, este o consolă cu o rezoluție de 1080p.

PlayStation 4 Pro este următorul pe listă. Aceasta este o consolă capabilă de 4K pentru jocurile care permit această rezoluție. Rareori este vorba de rezoluția 4K nativă, ci mai degrabă de rezoluția 4K supradimensionată.
(În timpul procesului de redimensionare 4K, consola mărește rezoluția nativă de intrare. Pentru a face acest lucru, calitatea semnalului de intrare trebuie să fie Full HD (1920x1080), iar playerul mărește rezoluția originală de 1920x1080px la 3840x2160px. În cazul rezoluției native 4K, rezoluția de intrare este deja de 3840x2160px, adică 4K. În cele din urmă, ambele soluții oferă aceeași rezoluție, dar rezoluția nativă 4K conține totuși o imagine mai detaliată).

Consolele de ultimă generație sunt PlayStation 5 Digital Edition și PlayStation 5. Diferența dintre cele două console nu se măsoară în performanță, ci în faptul că Digital Edition nu are hard disk. În ceea ce privește performanța, acestea pot face același lucru. Controlerele proprii ale celor două console sunt compatibile între ele, adică un joc PS4 nu va funcționa cu o consolă de jocuri PS5 Digital Edition, doar pe PlayStation 5.

  • Consolele Nintendo disponibile în prezent

Nintendo oferă în prezent consola Switch. Există o consolă Switch Lite, care poate fi folosită doar la mână, și o consolă de jocuri Switch portabilă și conectată la televizor.
Practic, Switch este o consolă hibridă, deoarece este disponibilă atât ca consolă de birou, cât și ca consolă de mână, astfel încât poate fi folosită și ca o consolă portabilă.

O caracteristică adăugată pe unele console Microsoft este suportul Wi-Fi Direct. Este o versiune specială a standardului Wi-Fi fără fir care nu necesită un intermediar, cum ar fi un router, pentru a conecta două dispozitive fără fir - cele două dispozitive se pot conecta direct unul la celălalt.

Pe măsură ce generațiile de console evoluează, producătorii nu uită, bineînțeles, de serviciile de streaming din ce în ce mai populare, adică de posibilitatea de a transmite jocul în flux continuu, așa că ne putem aștepta ca consolele să joace un rol din ce în ce mai important în furnizarea de performanțe ridicate. Acest lucru este legat de modul multiplayer, care devine, de asemenea, din ce în ce mai popular în fiecare an, așa că vă puteți aștepta să vedeți din ce în ce mai multe jocuri cu acest mod - care, desigur, necesită o prezență online constantă.

Să fiți precaut

Merită să vă informați despre titlurile (jocurile) exclusive disponibile pentru fiecare consolă, deoarece acestea sunt disponibile numai pentru consola respectivă (producător și tip). Există, desigur, și excepții, cum ar fi popularul Horizon Zero Down.

Dacă vă gândiți la un model de abonament, adică preferați să închiriați jocuri pentru o sumă mai mică pe lună și să nu cumpărați un joc la preț întreg (chiar dacă doar inițial), veți avea acces la mult mai multe jocuri. Uitați-vă în jur pentru a vedea ce fel de opțiuni de funcționare sunt disponibile pentru console și ce puteți obține de la producători în aceste scheme.

Întrebați ce jocuri joacă prietenii dvs. și pe ce consolă, astfel încât, dacă vreți să vă jucați împreună și jocul nu acceptă așa numitul cross-play (deci, dacă vă jucați pe hardware diferit, nu vă puteți juca împreună), merită să faceți cumpărături pentru a vă potrivi cu tipul de console pe care îl folosesc prietenii dvs.
Este important să verificați performanța consolelor și modul în care acestea funcționează pe consolă, ceea ce va afecta, printre altele, capacitatea de utilizare a jocurilor.
În general, dacă vă jucați foarte mult și vă place să încercați cele mai noi jocuri, ar trebui să alegeți un hardware puternic (cum ar fi cea mai recentă gamă Xbox Series sau PS5), în timp ce dacă preferați să vă folosiți consola ocazional, când sunteți cu familia sau prietenii, pentru jocuri de petrecere sau VR, puteți alege un dispozitiv mai accesibil, de generație anterioară (Xbox One, PS4 sau Nintendo Switch).

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți lista de console care sunt potrivite pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți cea mai potrivită.

Merită, apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste review-uri, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai potrivită consolă de jocuri pentru nevoile dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Puteți alege un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce consolă de jocuri este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!