Cum să cumpărați chitară electrică?

O chitară electrică oferă o gamă largă de tonuri și poate fi combinată cu diverse efecte și conectată la echipamente suplimentare. Indiferent de tipul de chitară electrică pe care îl alegeți, puteți crea un sunet distinctiv care va impresiona în orice gen de muzică.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

 • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
 • Cât costă astăzi o chitară electrică și care sunt caracteristicile fiecărui model?
 • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului sau materialului instrumentului?
 • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți neapărat?
 • Care sunt caracteristicile de securitate ale unei chitare electrice care pot preveni orice amenințare?


  Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de chitară electrică doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă o chitară electrică. Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Chitară electrică și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Chitarele electrice pentru începători sunt în general mai ieftine decât instrumentele destinate utilizatorilor experimentați, care au pretenții mai mari în ceea ce privește calitatea manoperei și a materialelor și care au nevoie de un sunet special. Așadar, dacă sunteți la început de drum, este o idee bună să începeți cu un model cu preț mai mic.

În ceea ce privește genul muzical, chitarele electrice sunt mult mai puțin diferite de chitarele acustice. Chitarele Les Paul, de exemplu, pot fi folosite în toate genurile și au un sunet puternic și plin. Chitarele Hard&Heavy sunt concepute în primul rând pentru genurile metal și hard rock, cu forma lor extremă, ascuțită și intensă și cu pickup-uri masive.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Material
Structură
Corzi

Alți parametri importanți

Părțile principale ale chitarei

Să fiți precaut

Pentru ca chitara electrică să funcționeze corect și pentru a o cânta zeci de ani, aceasta are nevoie de o îngrijire adecvată și de o întreținere regulată. Curățenia este prima prioritate. Există preparate speciale potrivite pentru diferite tipuri de lemn - alegerea greșită a materialului poate deteriora suprafața. Pentru a curăța, aplicați detergentul pe o cârpă curată și moale și ștergeți ușor.

De asemenea, este important să întrețineți în mod regulat grip-ul, deoarece aceasta primește cea mai mare parte a murdăriei și a transpirației de pe mâinile dumneavoastră în timpul utilizării. Atunci când înlocuiți corzile, este ideal să curățați mai întâi bine suprafața - aplicați detergentul în funcție de tipul de lemn pentru a-i păstra proprietățile.

Sunetul corzilor se va schimba și se va distorsiona odată cu utilizarea - este posibil ca muzicienii profesioniști să fie nevoiți să le schimbe în fiecare lună, în timp ce începătorii și pasionații ar putea avea nevoie să strângă chitara doar de câteva ori pe an. Puteți prelungi durabilitatea corzilor ștergându-le după ce le cântați, de preferință cu un produs special.

În timp ce curățarea și întreținerea de bază se pot face acasă, pentru o instalare completă este nevoie de un profesionist cu mai multă experiență.

Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că toate piesele separate sunt complet fixate ferm și solid și nu se vor mișca. Gâtul ar trebui să fie aproape drept și paralel cu corpul, deoarece orice abatere mai mare poate face inconfortabilă cântatul la chitara electrică.

Freturile (contactele, adică firele de metal introduse în canelurile făcute în grip) trebuie să fie drepte și solide. De asemenea, fiți atenți la calitatea contraforturilor de la baza gâtului - treceți mâna peste ele și dacă capetele freturile sunt ascuțite, instrumentul va fi incomod de folosit. În general, va trebui să faceți un compromis în ceea ce privește finisajul pentru chitarele cu prețuri mai rezonabile, dar aproape sigur nu veți găsi defecte minore la modelele mai scumpe.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de chitare electrice care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală chitară electrică, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce chitară electrică este cea mai ideală pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!