Cum să cumpărați cărucior?

Doriți să găsiți căruciorul potrivit pentru a face totul mai ușor atunci când sunteți în mișcare? Ghidul nostru vă va ajuta să decideți care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră, fie ca tip, fie ca design.  • Dia, Editor, Compari.ro

  • Timp de lectură: 6 minute

Tip

Cărucior adânc

Un cărucior adânc poate fi folosit până la aproximativ 8 luni, deoarece statul întins nu mai este suficient pentru bebelușii mai mari. Aceste cărucioare au 3 sau 4 roți și un coșuleț adânc. Bebelușul se poate întinde confortabil în el și există suficient spațiu în jurul lui.

+ Suspensie în general bună - flexibilă pe teren plat și denivelat
+ Spațiu pentru accesorii și echipamente
+ Roți stabile

- Design mai puțin stivuibil
- Timp de utilizare mai scurt

Cărucior sport

Un cărucior sport poate fi folosit timp de aproximativ 2 ani sau mai mult. Copilul dumneavoastră se va bucura în special de priveliștea bună a mediului înconjurător. Pentru a face acest lucru, va fi util dacă puteți întoarce scaunul în direcția de deplasare.

+ Pentru părinți activi - aer liber, sport, călătorii
+ Potrivit pentru teren accidentat
+ Sistem de poziționare în general sofisticat

- Spațiu mai îngust

Cărucior sport

Cărucior combinat

Cu acest model, puteți sta liniștit până la vârsta de aproximativ 3 ani. Pachetul include un cadru pe care puteți pune landoul - întotdeauna cu fața spre dumneavoastră. Pentru un copil mai mare, puteți adăuga un scaun sport (combinație dublă) sau un scaun auto (combinație triplă).

+ Multifuncționalitate
+ Cost suplimentar minim
+ În general bogat în echipamente suplimentare

- Preț mai mare

Cărucior combinat

Cărucior golf

Cărucioarele de golf au un design similar cu cel al modelelor sport. Acestea sunt utile atunci când bebelușul tău merge singur, dar obosește repede. Sunt mai ușoare și mai compacte decât modelul sport, ceea ce le face mai ușor de transportat.

+ Greutate redusă
+ Depozitare ușoară
+ Preț redus

- Suspensie mai slăbuță
- Mai puțin confort

Cărucior pentru gemeni

Pentru a transporta mai mulți bebeluși, alegeți un cărucior pentru gemeni, în care copiii nici măcar nu trebuie să fie de aceeași mărime/ greutate. Pe piață veți găsi modele pentru frați de diferite vârste și diferite poziții (unul lângă altul, unul în spatele celuilalt, unul deasupra celuilalt).

Cărucior pentru gemeni

Parametri

Roți
Întrebarea este ce fel de teren este cel mai des folosit. Dacă sunt șanse să mergeți mai mult pe suprafețe plane și în oraș, alegeți roți din plastic. Pentru cei care fac adesea drumeții în aer liber pe drumuri neasfaltate, alegeți anvelope mai mari, gonflabile (diametrul de 10-12" este dimensiunea standard).

Tip roți Teren Activitate
Plastic Plat Plimbare în oraș
Gonflabil Denivelat Sport, excursii
Spuma Denivelat Drumeție în naturăApoi, concentrați-vă pe fixarea roților. Roțile fixe sunt cea mai potrivită alegere pentru utilizarea off-road, dar pot fi mai greu de controlat pe teren plat. Roțile rotative, pe de altă parte, sunt perfecte pentru suprafețe mai ușoare, în special în oraș, unde puteți evita cu ușurință obstacolele.
Când vine vorba de roți, cu cât sunt mai mari, cu atât mai bune și confortabile pe teren denivelat, într-o excursie. Asigurați-vă întotdeauna că acestea sunt bine umflate (la 0,8-1 bar).

Greutate
Nu uitați că va fi mai ușor să vă deplasați și să călătoriți cu un model mai ușor. Nu uitați că nu puteți evita situațiile în care va trebui să ridicați nu numai căruciorul, ci și copilul din el. Ca regulă generală, așteptați-vă la o greutate de 10-13 kg și la mai puțin de 9 kg pentru versiunile sport.

Dimensiuni
De obicei, dimensiunile nu variază prea mult, cărucioarele fiind disponibile în dimensiuni de aproximativ 80 × 35 cm, cu copilul la o înălțime de aproximativ 60 cm de la sol. Pentru versiunea sport, alegeți în mod ideal o lățime de 35 cm și o înălțime a scaunului cuprinsă între 38 și 50 cm. Adâncimea scaunului trebuie să fie de 24 cm, iar înălțimea suportului pentru picioare trebuie să fie reglabilă.
Se recomandă să măsurați dimensiunile portbagajului mașinii și, dacă este necesar, ale ușii din față și să le comparați cu dimensiunile căruciorului pliat.

Caracteristici de siguranță

Centura de siguranță - verificați designul centurii de siguranță, mai ales dacă achiziționați versiunea sport. Centurile de siguranță în cinci puncte sunt, în general, cele mai sigure, deoarece distribuie forța în toate cele cinci puncte în cazul unei coliziuni. Centurile de siguranță în trei puncte fixează copilul deasupra umerilor până la talie sau între picioare până la talie.
Mânerul - în special pentru cărucioarele sport, verificați din ce este făcut mânerul: trebuie ales unul cu o căptușeală suficient de rezistentă și un material lavabil. Principalul lucru este că trebuie să fie ușor de prins și să nu alunece din mână.
Elemente reflectorizante - sporesc vizibilitatea pe întuneric și în ceață. Lumina reflectată vă asigură o vizibilitate clară atunci când traversați pe trecerea de pietoni și oriunde pe stradă.
Frână de mână - ați fi activ în sport cu căruciorul dumneavoastră? Frâna de mână practică de pe mâner vă permite să opriți rapid căruciorul.

Structura

Confort
Pentru a putea călători confortabil pentru perioade îndelungate de timp, toate piesele trebuie să fie ușor de accesat și este important ca frânele să fie ușor de utilizat. Suspensia este, de asemenea, importantă, deoarece cu siguranță va facilita somnul și deplasarea copilului pe teren mai dificil.
Nou-născuții sunt de obicei așezați cu fața în spate. Acest lucru asigură un control mai bun și o protecție mai bună împotriva intemperiilor. Pe măsură ce bebelușul dumneavoastră crește, va aprecia tot mai mult mediul înconjurător. Prin urmare, un scaun rotativ este ideal.

Poziționare și depozitare
Pentru plimbările lungi, spătarul este deosebit de util, adesea cu 5 poziții care pot fi înclinate până la poziția orizontală. Suportul pentru picioare este, de asemenea, reglabil și oferă o odihnă foarte confortabilă pentru copiii mai mari. Pe lângă poziționare, ar trebui să vă concentrați și asupra depozitării. Unele cărucioare de golf și sport pot fi pliate într-o clipă, cu o singură mână.

Copilul dumneavoastră nu are voie să doarmă așezat, altfel coloana sa vertebrală se poate dezvolta incorect și mai târziu pot apărea probleme de postură. În cazul în care scaunul poate fi înclinat, așteptați pur și simplu până când copilul adoarme și apoi înclinați-l.

Material
Alegeți un material pentru partea superioară care să fie impermeabil și ușor de spălat sau folosiți o husă de ploaie. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere că acest lucru poate limita vederea copilului dumneavoastră.
Învelișurile interne trebuie să fie și ele sigure. Verificați site-urile web ale producătorilor pentru a confirma certificarea și calitatea. Fiecare producător poate chiar să numească diferit același material. Certificarea Eko-Tex, de exemplu, este o garanție a calității, un sigiliu de calitate recunoscut la nivel internațional pentru produsele textile realizate exclusiv din materiale care nu afectează sănătatea.
Preferați modelele moderne sau modelele retro elegante? Există nenumărate culori și modele din care puteți alege, dar gândiți-vă dacă unele combinații de culori nu vă vor distrage prea mult atenția.

Întrebări frecvente

Cum se curăță materialul?
Cum să o întrețineți?
Ce cărucior este potrivit pentru jogging sau alergare?
De unde pot obține un cărucior pentru bicicleta mea?