Cum să cumpărați toner?

Puteți utiliza cartușe și tonere originale sau aftermarket pentru imprimanta dumneavoastră. Când începe să se termine, este timpul să cumpărați consumabile noi. Dar nu este întotdeauna necesar să folosiți cele originale. Vă vom spune cum să alegeți cartușe și tonere compatibile pentru imprimanta dvs. astfel încât să fiți mulțumit de produsul pe care îl cumpărați.


• Dia, Editor, Compari.ro

• Timp de lectură: 2 minute

Tipuri

Toner pentru imprimantă laser

Tonerul este utilizat pentru imprimantele laser. Imprimanta utilizează energie electrostatică pentru a aplica (arde) pulberea din toner pe hârtie. Puteți alege între produsele originale din fabrică sau cele aftermarket.

Cartuș de cerneală/cartuș de imprimare pentru imprimante cu jet de cerneală

Cartușul livrează cerneala sub formă de picături/puncte foarte fine pe hârtie cu precizie. O opțiune mai ieftină.

Capacitatea de toner reprezintă numărul de pagini pe care cartușul de toner le poate imprima atunci când hârtia este acoperită în proporție de 5% de praf de toner. Capacitatea este o cifră comună pentru toate imprimantele.

Parametrii

Tehnologia de imprimare
După cum s-a explicat mai sus, alegeți întotdeauna un cartuș de imprimare sau un toner în funcție de faptul că este vorba de o imprimantă laser sau cu jet de cerneală. Fiecare funcționează pe un principiu diferit. Imprimantele laser imprimă cu toner umplut cu pulbere, în timp ce imprimantele cu jet de cerneală utilizează un cartuș care conține doar o singură cerneală.

Imprimante cu jet de cerneală - utilizează cerneala ca mediu de imprimare
Imprimantele laser - utilizează un cartuș umplut cu pulbere de toner, care constă dintr-un chip (care asigură comunicarea între toner și imprimantă), o placă de presiune (care distribuie pulberea de toner) și un sigiliu (care împiedică scurgerea pulberii).

Culori
În cazul imprimantelor laser, combinația de bază utilizată pentru imprimare este adesea numită CMYK. Aceasta înseamnă cyan, magenta, galben și negru. Unele imprimante necesită, de asemenea, o culoare neagră suplimentară, una este utilizată pentru imprimarea textului, iar cealaltă pentru imprimarea fotografiilor.

Număr de bucăți/set
Atât pentru tonere, cât și pentru cartușe, puteți găsi pachete individuale de culori individuale sau seturi întregi. Aceste seturi conțin și cartușe color sau cartușe negre secundare. Cerneala neagră primară pentru imprimarea alb-negru este de obicei disponibilă separat. Seturile sunt, la rândul lor, în general, mai rentabile decât cernelurile vândute individual.

Chip
Cele mai multe imprimante din ziua de azi au chipuri, adică dispozitive electronice, pe cartuș. Chipurile asigură conexiunea corectă între toner sau cartuș și imprimantă. Acest lucru permite imprimantei să știe despre ce toner sau cartuș este vorba. Dacă imprimanta dvs. are un chip, asigurați-vă, înainte de a cumpăra, că cartușele sau tonerele compatibile pe care le alegeți au un chip care se potrivește cu cel al imprimantei dvs.

Schimbarea tonerului
Înlocuiți cartușele și tonerele atunci când imprimanta însăși vă avertizează să o faceți sau așteptați până când cartușul încetează efectiv să mai imprime. În acest fel, veți profita la maximum de el. Cum rămâne cu schimbarea propriu-zisă? Imprimantele au, de obicei, un mecanism de introducere rapidă. Când îl înlocuiți, mai întâi îl slăbiți și apoi scoateți cartușul vechi. Despachetați noul cartuș, îndepărtați banda de plastic și introduceți-l în imprimantă. Dacă nu auziți un clic, asigurați-vă că ați introdus cartușul cu partea corectă. Urmăriți și culorile, toate au locul lor și vă puteți da seama după marcajele de culoare de pe imprimantă.

Unele imprimante vechi nu permit însă decât schimbarea simultană a tuturor culorilor.

Producător și model

Înainte de a începe să căutați cartușul sau tonerul potrivit pentru imprimanta dvs., aflați mai întâi ce tip de cartuș sau toner acceptă aparatul dvs. În consecință, selectați cartușul compatibil corespunzător. Aceste informații pot fi găsite pe partea din spate sau din față a imprimantei, sau în interiorul acesteia, acolo unde reîncărcați cartușele. Numărul de catalog al cartușului este, de asemenea, listat în manualul imprimantei. Astfel, puteți identifica cu ușurință tipul de cartuș după numărul de catalog.

Dacă cunoașteți marca și modelul imprimantei, dar nu știți exact cartușul sau tonerul, tastați modelul imprimantei în căsuța de căutare a unui motor de căutare pe internet. Apoi alegeți din opțiunile disponibile.

Dacă aveți cartușul sau tonerul original, copiați codul de pe ambalaj și introduceți-l în motorul de căutare. Puteți găsi online cartușe originale, dar și multe alte cartușe compatibile care vă pot economisi foarte mulți bani.

Alegeți tonerele în funcție de producătorul și modelul imprimantei.

Întrebări frecvente

Ce să fac cu cartușul meu vechi?
Care este diferența dintre un cartuș original și un cartuș aftermarket?
De unde știu cât timp va dura cartușul?