Cum să cumpărați cameră IP?

Toată lumea își dorește o casă, un restaurant sau un birou bine securizat. Securitatea este unul dintre avantajele camerelor IP care monitorizează atât zonele interioare, cât și cele exterioare. Acum puteți controla aceste dispozitive de pe telefon. Totuși atunci când alegeți, trebuie să acordați atenție calității imaginilor și dimensiunii spațiului de stocare unde sunt stocate înregistrările.



  • Dia, Editor, Compari.ro

  • Timp de lectură: 7 minute

Tipuri de camere IP

Camerele IP sunt o soluție modernă, echivalentă cu camerele CCTV clasice, pentru protecția clădirilor publice și private. Puteți urmări transmisia de pe telefon sau de pe computer și puteți salva imaginile în memoria internă sau pe un card de memorie. Dimensiunile lor compacte le fac o alegere excelentă pentru locuințe, dar pot acoperi și zone mai solicitante din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, dacă doriți o soluție mai ieftină, camerele analogice clasice sunt încă o alegere bună și oferă multe avantaje.

Cameră IP

Camerele IP transmit semnale video prin internet și nu necesită o conexiune cu fir la sistemul DVR pentru a funcționa. Puteți să redați imediat transmisia pe telefon și să rotiți întreaga cameră, dacă modelul o permite.

+ Calitate mai mare a imaginii (HD/4K)
+Risc mai mic de interferențe de semnal
+ Fără cabluri inutile

- Soluție mai scumpă
- Necesită un internet stabil

Cameră analogică

Camerele analogice transmit semnalul prin intermediul unui cablu coaxial, pe care unele modele îl folosesc pentru a alimenta rețeaua. În general, aceasta este o soluție mai ieftină, dar înseamnă o calitate mai slabă a imaginii.

+ Semnalul este transmis fără o conexiune la internet.
+ Soluție mai ieftină
+ Stabilitate mai bună a imaginii

- Risc mai mare de interferență a semnalului
- Calitate a imaginii în general mai scăzută

Parametrii

Amplasare
Modelele de camere IP pot fi împărțite în modele de interior și modele de exterior. După cum sugerează și numele, modelele de interior sunt destinate utilizării în interior (case, magazine), în timp ce modelele de exterior sunt destinate monitorizării zonelor și intrărilor în aer liber. Camerele de interior sunt, în general, mai puțin rezistente la vandalism și la intemperii. Camerele de exterior, pe de altă parte, sunt pregătite pentru influențe externe și au un nivel mai ridicat de protecție. Modelele combinate sunt acum pe piață și pot fi utilizate oriunde.
Dacă achiziționați o cameră IP pentru exterior, asigurați-vă că aceasta îndeplinește cel puțin standardul IP66, care garantează rezistența la apă și la alte materiale solide.

Calitatea imaginii și transmiterea datelor
Rezoluția vă spune cât de multe detalii poate capta și transmite camera dvs.. De obicei, valorile mai mari, care ating calitatea 4K, sunt disponibile numai la camerele IP. Cu toate acestea, chiar și modelele analogice pot transmite la rezoluție Full HD, ceea ce este suficient pentru mulți.

Rezoluție

1280 × 720 px - HD
1920 × 1080 px - Full HD
2560 × 1440 px - 2K
2048 × 1536 - 3 megapixeli, Rezoluție Full HD
2560 × 1920 - 5 megapixeli, Rezoluție Full HD

Pe lângă rezoluție, este posibil să vă intereseze și luminozitatea - sau capacitatea aparatului foto de a fotografia în întuneric, indicată prin litera f. Cu cât valoarea f este mai mică, cu atât este mai bună luminozitatea și fotografierea în condiții de iluminare slabă.
Și cum se obține imaginea pe dispozitiv? Există mai multe opțiuni - prin Wi-Fi, o cartelă SIM mobilă sau printr-un cablu tradițional.

Tipuri de transmisie
Cu fir - cel mai ieftin tip de cameră se conectează la un router cu un cablu și apoi transmite datele prin intermediul unei rețele LAN. Avantajele sunt fiabilitatea ridicată și prețul mai mic, iar dezavantajele sunt instalarea mai dificilă și mai puțină versatilitate.
Wi-Fi - cea mai comună versiune se conectează la internet printr-o rețea Wi-Fi locală, prin care se transmit toate datele. Acest lucru înseamnă o instalare mult mai ușoară și o gamă mai largă de utilizări, dar vine cu prețul de achiziție mai mare și dependența de fluctuațiile semnalului Wi-Fi.
3G/4G - acest tip este utilizat în locurile în care nu există o conexiune la internet și, prin urmare, necesită introducerea unei cartele SIM de date. Cu toate acestea, are avantajul unei utilizări universale.

Stocarea înregistrării
Majoritatea camerelor foto au capacitatea de a înregistra și de a salva imaginea transmisă. Depinde doar de versiunea de stocare pe care o alegeți.

Stocare internă - Camerele pot fi echipate cu propriul sistem de stocare pentru a stoca înregistrările. Datele pot fi apoi recuperate de pe dispozitiv prin conectarea acestuia la un PC sau prin intermediul unei aplicații a produsului.

Card de memorie - Avantajul unui card de memorie este că datele pot fi transferate cu ușurință pe un alt dispozitiv de stocare și capacitatea poate fi mărită cu ușurință. Este posibilă utilizarea mai multor carduri pentru a mări durata posibilă de înregistrare.

Sistem NVR/DVR - Un tip special de server extern utilizat pentru stocarea video. Serverul poate dispune de memorie proprie sau de spațiu de stocare liber pentru extindere ulterioară. Acestea oferă cea mai mare capacitate dintre toate soluțiile.

Performanță
Camera trebuie să aibă o sursă de alimentare fiabilă și de lungă durată. De cele mai multe ori, veți găsi o sursă de alimentare PoE care permite transmiterea de energie și semnal cu un singur cablu în același timp. Aceasta este o metodă destul de practică, dar este mai greu de disimulat dacă doriți să acoperiți cât mai mare parte din echipament.

De asemenea, este răspândită și acumulatorul convențional (baterie reîncărcabilă), care este preîncărcată și poate detecta timp de câteva ore în mod continuu. Acest lucru îl face mai potrivit pentru fotografierea intermitentă, dar pentru fotografierea pe tot parcursul zilei și pe timp de noapte este posibil să preferați o metodă diferită.
Pe lângă camerele reale, pe piață există și o serie de machete. Acestea pot fi poziționate strategic pentru a masca adevărata cameră - numai acest lucru descurajează multe persoane de la acțiuni nedorite.

Funcții

Transmitere de date fără fir - tipic pentru modelele IP
Cablu de alimentare Power over - funcționare prin intermediul unui singur cablu
Iluminare IR LED - iluminează zona din fața camerei
Detectarea mișcării - camera pornește atunci când este detectată o mișcare
Suport WiFi - vă permite să conectați camera la o rețea wireless
Conectivitate cu dispozitive inteligente - controlați camera și gestionați înregistrările prin intermediul telefonului mobil
Rotație - dacă camera are o încheietură rotativă, aceasta poate fi rotită în jurul camerei.
Reducerea zgomotului - pentru imagini clare precum cristalul
Posibilitatea de a conecta un senzor sau o alarmă externă - conectarea la un sistem de securitate
Microfon - capabil să înregistreze audio
Recunoașterea feței - deosebit de utilă pentru camerele de luat vederi de acasă

Accesorii

Cumpărarea unei camere IP este un prim pas bun. Dar pentru o securitate completă și fiabilă, aveți adesea nevoie de accesorii suplimentare:

Cablu, conector
Baterie externă USB Power Bank
Alarme
Cameră pentru auto
Card memorie
Modem
Portofel electronic

Întrebări frecvente

Pot să instalez singur o cameră IP?
Cum se instalează corect o cameră IP?
Care formă de cameră este cea mai bună pentru mine?