În acest ghid, veți găsi toate informațiile importante de care aveți nevoie pentru a alege un aparat de cafea care să facă o cafea ca cea pe care ați bea-o într-o cafenea.
Dia, Editor, Compari.ro
Timp de lectură: 7 minute
Trebuie doar să introduceți capsula și să apăsați butonul. Aparatul de cafea străpunge capsula pe ambele părți și face să treacă prin ea apă fierbinte la o presiune de aproximativ 15 bar.
+ Simplicitatea și rapiditatea preparării
+ Cafea mereu proaspătă în capsule datorită ambalării în vacuum
+ Întreținerea ușoară a aparatului
- Compatibilitatea capsulelor
- Nu se pot face două cești de cafea în același timp
- Nu întotdeauna ecologic din cauza capsulelor utilizate
Se ocupă de prepararea cafelei în locul dvs. Datorită rezervorului său de boabe de cafea, acesta macină mai întâi cafeaua și apoi o prepară la presiunea dorită, cu cantitatea potrivită de apă. Unele mașini automate au, de asemenea, o duză de abur încorporată cu un rezervor pentru spumarea laptelui.
+ Viteză și simplitate
+ Cafea proaspătă din boabe proaspăt măcinate
+ Faceți două cafele în același timp
- Preț mai mare
- Este necesară o curățare regulată și aprofundată
Aici controlați totul: de la gradul de măcinare a cafelei , la cantitatea și puterea cafelei măcinate și până la timpul de preparare.
+ Prețul de achiziție și prețul per ceașcă scăzute
+ Calitatea înaltă a cafelei preparate
+ Majoritatea modelelor au un preîncălzitor de ceașcă
- Este necesară o curățare mai amănunțită după fiecare utilizare
- Este necesară cafea măcinată
Cu acest tip de aparat puteți obține o cantitate mare de băuturi cu un efort minim. Picurătorul picură încet apă fierbinte pe cafeaua măcinată din filtru.
+ Preț de achiziție scăzut
+ Cantitate mare de cafea preparată
+ Conținut mai mare de cofeină pe ceașcă decât la espresso
- Filtrul trebuie schimbat după fiecare preparare
- Consum mai mare de energie
- Gust mai puțin pronunțat decât la espresso
Presiune (Bar)
Presiunea necesară pentru a obține un espresso bun este indicată de producător în bar. Pentru a prepara cafeaua este necesară o presiune minimă de 9 bar și este important ca aparatul să poată menține această presiune pe tot parcursul procesului de preparare. Unele aparate de cafea oferă doar presiunea necesară la început, care scade pe măsură ce procesul de preparare a cafelei înaintează.
Majoritatea producătorilor compensează acest lucru prin creșterea presiunii în aparatul de cafea - de obicei 15 bar sau mai mult.
cel puțin 9 bar
cel puțin 15 bar
17 bar sau mai mult
18 bar sau mai mult
Putere
Puterea aparatului de cafea nu afectează calitatea băuturii, ci doar viteza cu care este încălzită apa. Deci, decideți dacă economisiți timp sau energie. În general, o putere mai mare înseamnă și un consum mai mare de energie. Pentru un aparat cu capsule, aceasta variază de obicei între 800 și 1800 de wați.
Dacă aparatul dvs. de cafea este echipat cu un preîncălzitor ceașcă sau cu un spumant de lapte, puterea mare este o necesitate, așa că ar trebui să alegeți un model cu cel puțin 1100 de wați sau mai mult.
Decalcifiere și curățare automată
Aparatul de cafea ar trebui să fie complet decalcificat și curățat din când în când. Datorită programelor automate de curățare și decalcifiere, puteți face acest lucru prin simpla apăsare a unui buton. În plus, aparatul de cafea vă va avertiza atunci când trebuie curățat.
Aparate de cafea cu decalcifiere automată
Mașini de cafea cu curățare automată
Înainte de a cumpăra un aparat de cafea cu capsule, asigurați-vă că ați verificat gama de capsule disponibile pentru tipul respectiv. Fiecare producător se concentrează pe un tip diferit de gamă de produse. Cei mai mulți dintre ei au o gamă largă, veți găsi capsule de cafea aromate, băuturi de cafea cu lapte, ceaiuri, precum și cacao pentru copii.
Cele mai populare capsule:
Capsule Nespresso
Capsule Nescafé Dolce Gusto
Capsule Tassimo
Capsule Tchibo Cafissimo
Capsule illy
Capsule Starbucks
Capsule Dallmayr
Nu trebuie să mergeți la o cafenea pentru a obține o cafea bună și nu trebuie neapărat să cumpărați un aparat de cafea scump. Dacă sunteți un pic mai interesat de cafea și prepararea acesteia este un ritual zilnic, încercați diferite tipuri de preparare alternativă a cafelei cu filtru.
Chemex
Aceasta este o variantă foarte simplă de preparare a cafelei printr-un filtru de hârtie plasat deasupra părții extinse a recipientului. Silueta grațioasă a vasului seamănă cu o vază de sticlă în formă de clepsidră.
AeroPress
Un produs din ce în ce mai popular pentru metodele alternative de preparare a cafelei. Funcționează pe un principiu similar cu cel al presei franceze. Cafeaua este filtrată prin împingerea manuală a pistonului printr-un filtru sau un filtru de hârtie. Un mare avantaj al aeropress-ului este greutatea redusă și portabilitatea ușoară, astfel încât îl puteți folosi acasă, la serviciu sau în vacanță.
Cană vacuum
Un aparat de cafea cu vacuum are două părți: un vas inferior umplut cu apă și un vas superior umplut cu cafea măcinată. Vasul inferior este încălzit, în care apa fierbe și, ca urmare a dilatării termice, curge printr-o țeavă în vasul superior. Cafeaua măcinată se pune în filtrul din vasul superior. Apa fierbinte se amestecă cu cafeaua măcinată și, pe măsură ce vasul inferior se răcește, se creează un vacuum, ceea ce face ca cafeaua să fie aspirată înapoi în vasul inferior.
Picurător
Acest dispozitiv este de fapt un filtru care se pune pe ceașca în care doriți să turnați cafeaua. Printre variantele de picurător se numără dripper-ul de sticlă V60 (care poate fi din porțelan sau ceramică), grinddripper-ul (un măcinător și un filtru manual într-unul singur) sau filtrul phin (pentru prepararea cafelei vietnameze).
Ibric turcesc
Pentru iubitorii de arome și atmosferă clasică și orientală. Instrumentul este un recipient metalic conic, de obicei din cupru cu interior din staniu, iar mânerul este de obicei din lemn sau metal izolat. Marginea superioară a vasului este lărgită pentru a ține spuma de cafea și are o mică gură de scurgere pentru a turna cafeaua.