Cum să cumpărați un aspirator?

Curățenia și menținerea mediului înconjurător curat reprezintă o parte esențială a vieții noastre. Utilizarea aspiratoarelor și a mașinilor de curățat face parte din viața de zi cu zi a gospodăriilor și a locurilor noastre de muncă, dar utilizarea mijloacelor potrivite poate face această sarcină obligatorie, chiar zilnică, mult mai ușoară.


Nu este vorba doar de preț, ci și de eficiență, de dimensiunea și greutatea aparatului, precum și de ergonomie, ceea ce va face din aspirare o sarcină care nu vă va deranja dacă o faceți bine!

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

 • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
 • Cât costă astăzi un aspirator și care sunt caracteristicile fiecărui model?
 • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului și modelului, tipului de recipient pentru praful colectat sau sursa de energie a aspiratorului?
 • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
 • Ce elemente de siguranță poate avea un aspirator pentru a preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!


Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de aspirator doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dispozitiv.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă un aspirator.

Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Aspiratoare, mașini de curățat și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Determinați suma aproximativă pe care vă puteți permite să o cheltuiți, apoi gândiți-vă cât de des veți folosi noul aspirator și în ce tip de locuință. Apoi, gândiți-vă la stilul de viață și la nevoile personale pentru a vă ajuta să alegeți produsul care vi se potrivește cel mai bine.

De exemplu, un aspirator care este eficient într-o casă cu camere spațioase poate să nu fie potrivit pentru o casă mai mică, cu multe covoare sau mai multe etaje. De asemenea, poate doriți să vă gândiți dacă preferați să faceți curățenie de mai multe ori pe săptămână, pentru perioade mai scurte, sau doar o dată pe săptămână, dar cu o eficiență mai mare, pentru mai mult timp și mai temeinic. De asemenea, contează dacă veți folosi aspiratorul doar în interior sau și în exterior, de exemplu, pe terasă sau în curte, deoarece în acest caz este posibil ca în sacul de praf să se adune mai multă murdărie, deci va trebui să fie înlocuit mai des. În acest caz, merită să alegeți între modelele cu o capacitate mai mare a recipientului pentru praf.

 • De asemenea, ar trebui să luați în considerare următoarele:

Pe ce tip de podea veți folosi?

Ar trebui să vă gândiți bine, să vă alegeți tipul de aspirator, în funcție de faptul dacă va fi utilizat cel mai des pe podele dure, pe parchet sau pe covoare, de exemplu. Gândiți-vă la ce tip de suprafață de pardoseală domină în casa dumneavoastră și apoi alegeți tipul potrivit de aspirator în funcție de aceasta.

Pentru suprafețele dure, fără covoare, sunt potrivite măturile electrice simple, în timp ce pentru covoare mai groase sau suprafețe foarte murdare, se recomandă un aparat mai puternic pentru o curățare eficientă. Pentru podelele delicate, cum ar fi parchetul, alegeți un cap de aspirator care nu zgârie suprafața datorită periilor de pe el. Pentru zonele foarte murdare, cum ar fi holurile sau sălile de mese, un aspirator cu funcție de curățare umedă poate fi o alegere bună.

Cât de des dați cu aspiratorul?

În funcție de stilul dumneavoastră de viață, este posibil să doriți să luați în considerare și frecvența de aspirare și să adaptați caracteristicile noului aspirator în consecință. Pentru cei care locuiesc într-o gospodărie cu mai multe persoane și care intră și ies des din casă, un aspirator vertical cu acumulator sau un robot de curățenie poate fi o alegere bună. Dacă murdăria se concentrează cel mai des într-o anumită zonă, cum ar fi bucătăria, atunci un aspirator de mână poate fi cea mai bună alegere. Pentru curățenia săptămânală, pentru cei care au un spațiu de locuit mai puțin aglomerat și trebuie să aspire doar o dată pe săptămână, de exemplu, un aspirator convențional cu cablu este potrivit.

Câte etaje are casa dumneavoastră?

Există o serie de aspiratoare fără cablu ușor de utilizat, ușoare și cu consum redus de energie, care au puterea de aspirare potrivită și un timp de funcționare îndelungat pentru a curăța mai multe tipuri de podele în mod eficient și delicat. De asemenea, nu este o idee rea să aveți mai multe tipuri de aspiratoare pentru fiecare etaj. De exemplu, dacă etajul superior are camere cu parchet și nu se murdărește rapid, o mătură electrică ușoară poate fi suficientă, în timp ce pentru etajul inferior - unde podelele sunt mai murdare și este necesară chiar o curățare zilnică - poate fi utilă o funcție de curățare umedă și o putere mare.

Ce alte suprafețe ați curăța cu aspiratorul?

De asemenea, este important să știți dacă sunteți în căutarea unui aparat potrivit pentru curățarea mai multor suprafețe sau doar a podelelor. Multe produse sunt prevăzute cu capete și perii accesorii care vă permit să curățați cu ușurință orice, de la mobila tapițată, la perdele și până la mașină. Mai multe tipuri de aspiratoare portabile fără cablu sunt disponibile pe piață, de asemenea, cu un aspirator de mână detașabil încorporat în mâner. Cu un astfel de model, puteți face în același timp atât curățarea podelelor, cât și curățarea rapidă a suprafețelor mai mici.

Aspirator vertical sau design tradițional?

Aspiratoarele verticale sunt deosebit de potrivite pentru curățarea eficientă a spațiilor mari, deoarece nu trebuie să se adapteze la lungimea cablului. În schimb, aspiratoarele convenționale cu cablu sunt trase în spatele dumneavoastră, atunci când sunt folosite, cu ajutorul furtunului lung și flexibil.

Aspiratoarele fără cablu sunt, de obicei, aspiratoare verticale ușoare, simple, cu baterii sau cu acumulatori. Acestea sunt convenabile și rapide de utilizat, dar numai modelele mai puternice sunt potrivite pentru o curățare foarte amănunțită, iar durata de utilizare este afectată de durata de funcționare a bateriei.

Unele aspiratoare fără cablu, cum ar fi aspiratoarele de mână, sunt concepute pentru a curăța locuri mai mici și mai greu accesibile (de exemplu, colțuri, scări, spații libere, interiorul mașinilor) datorită dimensiunii și designului lor.

În general, indiferent de modelul pe care îl alegeți, asigurați-vă că verificați ce accesorii suplimentare și capete de aspirator oferă producătorul împreună cu aspiratorul pe care îl alegeți, astfel încât să vă puteți planifica pe termen lung cu aspiratorul ales și să puteți curăța eficient fiecare parte a casei, chiar și locurile greu accesibile.

Cu sau fără sac de praf?
Aspiratoarele fără sac sunt ușor de golit, deoarece au un recipient fix, astfel încât nu produc deșeuri și sunt rentabile, iar costurile de utilizare a acestora nu sunt permanente, ca în cazul aspiratoarelor cu sac. În primul caz, golirea este puțin mai complicată decât înlocuirea rapidă a unui sac de praf. Există, de asemenea, aparate care pot fi utilizate cu sau fără sac de praf.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tipul de aspirator
Păstrarea prafului colectat
Puterea motorului și a aspirației
Tensiunea acumulatorului

Alți parametri importanți

Dimensiuni
Nivelul de zgomot
Greutate
Filtru HEPA
Curățare umedă

Noutăți despre care trebuie să știți

Din ce în ce mai multe mărci oferă modele fără cablu, sau modele care pot fi folosite atât cu acumulator, cât și cu cablu. Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării aspiratoarelor fără cablu este că nu există cabluri care să vă obstrucționeze calea de curățare, astfel încât vă puteți deplasa cu ușurință dintr-o cameră în alta. De asemenea, acestea sunt, în general, mai ușoare decât alte aspiratoare, ceea ce le face mai ușor de utilizat într-o casă cu etaj.

Multe aspiratoare de mână au un aspirator de mână detașabil, astfel încât puteți utiliza două instrumente diferite într-unul singur, în funcție de faptul că doriți să curățați rapid și ușor o suprafață mai mare sau o podea mai mică sau un blat de bucătărie.

Aspiratoarele populare în zilele noastre includ aspiratoare robotizate, cunoscute și sub numele de roboți de curățenie, care fac curățenia și mai ușoară, economisind timp. Este la latitudinea fiecăruia cât de des setează programul de curățare, chiar dacă nu se află în confortul propriei case.

Multe aspiratoare fără cablu au tehnologie litiu-ion. Echipate cu un acumulator puternic, aceste dispozitive oferă o durată de viață lungă și timpi de încărcare scurți pentru a vă ajuta să curățați rapid și eficient.

Datorită sistemului EasyClean, producătorul asigură o îndepărtare și o curățare ușoară a periei aspiratorului și o golire ușoară a recipientului de praf la unele produse.

Să fiți precaut

La fel ca în cazul oricărui aparat electrocasnic, este important să fiți atenți atunci când folosiți un aspirator, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru siguranța aparatului.

Atunci când utilizați un aspirator cu cablu, acordați o atenție deosebită integrității cablului aspiratorului în timp ce acesta este utilizat, adică atunci când este alimentat.

Dacă alergiile sezoniere sau sensibilitatea la praf și acarieni reprezintă o problemă pentru dumneavoastră în viața de zi cu zi, ar trebui să luați în considerare proprietățile aspiratoarelor în această privință. Puteți alege un aspirator cu certificare HEPA, caz în care ar trebui să înlocuiți sau să curățați filtrul cel puțin o dată la șase luni, și chiar mai des dacă suferiți de alergii severe. Nu este de neglijat faptul că puteți economisi chiar și bani dacă folosiți un aspirator cu filtru lavabil.

Dacă aveți animale de companie, puteți opta pentru un aspirator cu o perie specială care colectează părul animalelor de companie, iar designul periei facilitează curățarea.

O altă caracteristică care poate fi cea mai utilă pentru familiile cu copii este faptul că există și aparate care au un compartiment separat pentru jucării pentru copii, astfel puteți evita să înșfăcați din greșeală jucăriile mici și să căutați prin recipientul de praf.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de aspiratoare care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai ideal aspirator pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Din punct de vedere al prețului, puteți alege chiar și pe cel mai ieftin
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nici o îndoială cu privire la ce aspirator este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!