Cum să cumpărați un aragaz?

Bucătăria este adesea numită sufletul casei, iar una dintre cele mai importante părți ale acesteia este aragazul. Deoarece majoritatea oamenilor petrec mult timp gătind, este important să alegeți produsul potrivit pentru casa și stilul de viață.

Fie că înlocuiți un model mai vechi sau vă cumpărați primul aragaz, acest ghid explică cele mai importante considerente, precum și caracteristicile și tehnologiile disponibile la aragazurile moderne, pentru a face gătitul cât mai eficient și mai convenabil posibil.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi un aragaz și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, a tipului de aragaz sau de plită sau a altor caracteristici?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Ce elemente de siguranță poate avea un aragaz pentru a preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!


Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de aragaz doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă un aragaz.

Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Aragaze, cuptoare și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Așadar, înainte de a cumpăra un nou produs, merită să vă gândiți care sunt cele mai importante considerente pentru dumneavoastră:

Câte persoane locuiesc în gospodărie sau câte mese ar trebui să fie gătite în același timp pe aragaz sau câte persoane ar trebui să folosească aparatul electrocasnic în același timp? Numărul de zone de gătit și dimensiunea zonei de gătit sunt, de asemenea, legate de acest aspect și merită să decideți cât de mare ar trebui să fie zona de gătit, astfel încât să poată găzdui cu ușurință tigăi mai mari sau vasele dvs. preferate de gătit.

În funcție de dimensiunea bucătăriei dvs., ce dimensiuni de aragaz ar trebui să cumpărați? Dacă dimensiunea camerei vă permite, puteți alege dintre modelele mai late, dar asigurați-vă că nu veți fi luat prin surprindere atunci când conectați noul produs, dacă acesta este semnificativ diferit de cel anterior. Țineți cont de faptul că cablul trebuie să poată ajunge la priză, dar, de asemenea, dacă este cazul, conducta de gaz trebuie să fie accesibilă în mod convenabil și în condiții de siguranță la instalare.

În funcție de stilul dvs. de viață, există câteva aspecte care trebuie luate în considerare. Cât de mult timp necesită curățarea și întreținerea aragazului? Dacă este folosit mult (chiar și zilnic), clasa și consumul de energie nu pot fi neglijate. Viteza de încălzire sau alte caracteristici suplimentare pot fi, de asemenea, un aspect important în alegerea dumneavoastră.Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Plita
Curățare, autocurățare

Alți parametri importanți

Volumul cuptorului
Alte caracteristici

Noutăți despre care trebuie să stiți

Plitele cu indicator de căldură reziduală arată când temperatura zonei de gătit de pe plita vitroceramică a depășit 60°C. Această funcție este în primul rând o funcție de siguranță, deoarece plita nu arată că este fierbinte, astfel încât puteți evita să vă ardeți. Iar căldura reziduală este folosită pentru a menține mâncarea caldă.

Datorită funcției de aprindere prin scânteie, nu aveți neapărat nevoie de chibrituri sau de o brichetă pentru a aprinde zonele de gătit atunci când folosiți plite pe gaz. Aprinderea electrică cu scântei este deja încorporată în multe modele și poate fi acționată printr-un buton separat. Iar în cazul aparatelor mai moderne, trebuie doar să țineți apăsat butonul pentru fiecare arzător de gaz timp de câteva secunde, astfel încât să puteți face acest lucru cu o singură mână.

Făcând gătitul de zi cu zi mai ușor, mai convenabil și mai plăcut, o plită electrică modernă oferă caracteristici practice în plus față de funcțiile tradiționale. Acestea includ, de exemplu, comenzi tactile, un display LED sau o funcție de recunoaștere a vaselor.

Aparatele de gătit pot fi periculoase dacă nu sunt utilizate conform destinației, de aceea este important ca acestea să fie echipate cu elemente de siguranță, acolo unde este posibil. De exemplu, o funcție de blocare pentru copii este utilă și este o veste bună că producătorii includ acum și alte caracteristici de siguranță în modelele mai moderne. De exemplu, funcția de oprire de siguranță permite ca aparatul să se oprească automat după o anumită perioadă de timp, în funcție de nivelul de setare, dacă este lăsat pornit continuu pentru o perioadă mai lungă de timp fără intervenție.

Așa cum am detaliat mai sus la capitolul metode de curățare, funcția de autocurățare a cuptoarelor este cea mai tentantă caracteristică de cumpărat. Printre avantajele sale se numără economia de energie, siguranța și, bineînțeles, viteza. Merită, de asemenea, din punct de vedere ecologic și financiar, deoarece nu este nevoie să folosiți detergenți pentru a curăța cuptorul.
Ușile cuptoarelor cu sticlă călită în trei straturi sunt mai sigure, mai durabile, deoarece sunt mai rezistente la temperaturi ridicate și mult mai puțin susceptibile de a se crăpa sau de a se sparge.

Să fiți precaut

La utilizarea aragazului, în funcție de tip, acordați o atenție deosebită utilizării gazului și electricității pentru a evita accidentele.

Pentru a evita un incendiu electric mai târziu, merită să consultați un electrician înainte de cumpărare pentru a vă asigura că rețeaua va putea face față consumului de energie al aparatului pe care l-ați ales. În cazul aragazurilor cu gaz, ajutorul unui specialist este deosebit de important, deoarece, în multe cazuri, garanția poate fi pierdută dacă instalarea nu este efectuată corect.

În cazul unei defecțiuni (în special în cazul aparatelor cu gaz, unde, în cazuri extreme, poate exista riscul de explozie), consultați întotdeauna un specialist.

Dacă aveți copii mici în gospodărie, ar trebui să acordați o atenție deosebită precauțiilor de gătit pentru a evita arsurile și să utilizați un produs cu caracteristici de siguranță, cum ar fi un sistem de blocare pentru copii.

Folosiți ustensile de gătit adecvate pentru tipul de plită pe care îl utilizați (de exemplu, ustensile magnetice pentru plită cu inducție). Aveți grijă la curățarea sticlei sau a altor suprafețe sensibile pentru a asigura o utilizare îndelungată, fără probleme și în siguranță.

Important! În cazul persoanelor care trăiesc cu un stimulator cardiac, câmpul magnetic poate interfera cu pacemakerul, așa că utilizați un aragaz cu plită cu inducție numai dacă v-ați consultat mai întâi medicul!

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de aragaze care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai ideal aragaz pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce aragaz este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!