Cum să cumpărați un aparat foto?

Cu ani în urmă, era mult mai ușor să alegi un aparat foto nou, în special pentru cei care aveau ca hobby fotografia. Având o gamă limitată de opțiuni, decizia se baza de obicei pe preț, deoarece aparatele foto nu ofereau atât de multe caracteristici și opțiuni ca în prezent.

Astăzi există sute de modele din care puteți alege, iar pentru a face procesul puțin mai dificil, smartphone-urile produc acum fotografii de o calitate atât de ridicată încât mulți oameni aleg aceste dispozitive pentru a face fotografii.

Iar familiarizarea cu termenii fotografici și cu tot jargonul tehnic care înconjoară componentele aparatului foto este un proces care necesită mult timp - dar, odată ce începeți să utilizați toate funcțiile, vă puteți duce experiența fotografică la un nivel cu totul nou.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

 • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
 • Cât costă astăzi o cameră digitală și care sunt caracteristicile fiecărui model?
 • Ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului sau tipului de obiectiv și calității imaginii?
 • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
 • Care sunt caracteristicile de siguranță ale unei camere digitale care pot preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Pentru a decide ce cameră digitală doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să aflați și să colectați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dvs. aparat.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale funcții pe care trebuie să le aibă un aparat foto.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina de categorie Aparat foto și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Puneți-vă ideile în ordine

Ca prim pas, ar trebui să vă gândiți la următoarele caracteristici pe care ar trebui să le aveți în aparatul dumneavoastră foto:

 • O calitate a imaginii mai bună decât cea a camerei telefonului. O cameră foto care face fotografii mai bune decât telefonul sau care oferă funcții pe care telefonul nu le are.
 • Ergonomie, un aparat care se potrivește în mână și este confortabil de utilizat. Dacă nu aveți posibilitatea de a merge la un magazin din apropiere pentru a pune mâna pe aparatul foto, ar trebui să vă bazați decizia pe recenziile online, cum ar fi dacă mânerul este confortabil sau dacă butoanele de bază sunt spațiate corect.
 • Aveți dimensiunea potrivită pentru stilul dvs. de viață. De exemplu, dacă sunteți un drumeț frecvent sau dacă vă deplasați în mod regulat prin oraș cu multe lucruri și faceți adesea fotografii, chiar și în transportul public, atunci aparatul foto ar trebui să fie probabil ușor și compact.
 • Aparatul trebuie să fie dotat cu lentile adecvate pentru domeniul de utilizare. În cazul unui obiectiv cu montură fixă, opțiunile sunt clare, dar dacă achiziționați un aparat foto cu obiective interschimbabile, una dintre cele mai importante părți ale aparatului foto este obiectivul.
 • Alegerea celui mai bun model posibil pentru bugetul dumneavoastră. Dacă tehnologia aparatelor foto avansează în acest ritm, merită să investiți într-o cameră foto de înaltă calitate, astfel încât să aveți un partener pentru mulți ani de acum încolo și să puteți adăuga din când în când obiective și alte accesorii la trusa dumneavoastră..
  Pe lângă parametrii tehnici, trebuie reținut faptul că abilitățile fotografului sunt la fel de importante ca și corpul aparatului foto și accesoriile. Așadar, nu ezitați să cumpărați un aparat foto, să învățați cum să îl folosiți, să învățați funcțiile și setările și să experimentați până când ajungeți la limitele aparatului foto. După aceea, ar trebui să vă gândiți doar la modernizarea sau cumpărarea unui nou aparat foto.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Rezoluție (număr de megapixeli)
Calitatea imaginii
Dimensiuni și ergonomie
Dimensiunea senzorului
Producător

Alți parametri importanți

Viteză și putere
Performanță video
Alte caracteristici

Noutăți despre care trebuie să stiți

Pe lângă designul și ergonomia în continuă evoluție, producătorii de aparate foto digitale pun cel mai mare accent pe caracteristicile care îi ajută pe fotografi să își valorifice la maximum creativitatea și le oferă cea mai bună bază posibilă pentru fotografiere, editare și post-producție.

Filmările video Full HD rămân constante și stabile la zoom maxim sau în mișcare, datorită unui stabilizator dinamic special de imagine. Filmările mai lungi sunt asigurate și de mânerul ergonomic, care vă permite să țineți confortabil aparatul foto pentru perioade mai lungi de timp. De exemplu, modelele Canon includ o funcție inteligentă pentru filmarea video care vă permite să combinați fotografiile și filmele scurte, de câteva secunde, într-un album de film.

Unii producători, cum ar fi Sony, oferă un model care include un vizor electronic, chiar și pentru aparatele mici.

Funcția de mărire a focalizării poate fi utilă atunci când realizați fotografii macro, permițându-vă să măriți zona pe care o focalizați și apoi să reglați cu precizie punctul de focalizare pe ecranul LCD al aparatului foto. Pentru subiecții care se mișcă rapid, dispozitivul automat de urmărire a mișcării vă ajută să urmăriți și să focalizați subiectul, de exemplu, determinând luminozitatea și adâncimea de cadru.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale aparatelor foto digitale și ale procesului de fotografiere este lumina și sensibilitatea aparatului foto la lumină. Imagini mai precise, mai clare și mai bine definite pot fi capturate la setări ISO ridicate. Datorită gamei automate de sensibilitate la lumină și a sistemului AF în condiții de iluminare slabă, puteți realiza fotografii fantastice într-o gamă largă de condiții de iluminare.

Să fiți precaut

Achiziționarea aparatelor foto de înaltă calitate second-hand este, de asemenea, larg răspândită datorită prețului ridicat și duratei de viață lungă a acestora. Cu toate acestea, este important de reținut că aparatele foto DSLR au o "durată de viață a obturatorului" (bazată pe numărul de fotografii deja realizate), iar piesele de schimb pot fi scumpe, așa că asigurați-vă că știți toți parametrii produsului înainte de a cumpăra la mâna a doua.

Aveți mare grijă să curățați lentilele obiectivelor cu ustensila potrivită, iar atunci când schimbați lentilele, de exemplu atunci când faceți fotografii, aveți grijă să nu murdăriți interiorul aparatului foto. Pe termen lung, se recomandă, de asemenea, să vă transportați aparatul foto într-o geantă adecvată, special concepută.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de aparate foto care sunt potrivite pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți cea mai potrivită.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală cameră digitală pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce cameră digitală este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe spre magazin>> și cumpărați-vă produsul ales!