Cum să cumpărați aparat foto analogic?

Vă place să experimentați cu fotografia? Atunci achiziționați un aparat de fotografiat analogic cu film sau un aparat Polaroid încă foarte popular. Iar dacă plecați în vacanță și aveți nevoie rapid de un aparat foto , un aparat foto de unică folosință este o alegere bună și puteți cumpăra unul pentru doar câteva zeci de lei.


• Dia, editor, Compari.ro

• Timp de lectură: 4 minute

Tipuri de aparate de fotografiat analogice

Aparat foto analogic

Un aparat de fotografia analogic fotografiază pe film de 35 mm. Puteți alege între aparate foto cu o singură lentilă sau reflex cu două lentile sau aparate foto compacte cu film.

+ Puteți cumpăra un model nou sau recondiționat
+ Relativ ieftin
+ Ușor de utilizat

- Trebuie să introduceți un film

> Aparate foto compacte

Aparat foto instant

Un aparat foto instant, cunoscut și sub numele de Polaroid, trebuie încărcat cu hârtia foto în formatul potrivit. Polaroid are nevoie de doar câteva secunde pentru a developa pozele.

+ Fotografii instant în mână
+ Ușor de utilizat
+ Prețul depinde de marcă

- Trebuie achiziționat un film Polaroid (hârtie foto) suplimentar
- Aparat foto mai puțin compact

> Aparate foto instant

Aparat foto de unică folosință

Puteți folosi un aparat foto de unică folosință în vacanță sau dacă doriți să surprindeți o experiență neobișnuită sau o sărbătoare de familie, dar nu doriți să cumpărați echipament scump.

+ Ieftin
+ Ușoare
+ Ușor de utilizat
+ Nu este nevoie să cumpărați role de film sau hârtie foto suplimentare

- S-ar putea să vă alegeți cu un rezultat de calitate slabă

> Aparate foto de unică folosință

În zilele noastre, din păcate, nu mai puteți găsi un film la fiecare colț de stradă, așa cum se întâmpla înainte. Însă există încă magazine specializate în care puteți alege dintr-o gamă largă de filme.

Parametrii

Dimensiunea fotografiei
Pentru filmele clasice de 35 mm, veți găsi cel mai adesea dimensiuni ale fotografiilor de 9×13 cm sau 10×15 cm. Aparatele foto Polaroid au mult mai multe dimensiuni. Dimensiunea Polaroidului determină, de asemenea, dimensiunea fotografiei.

Tipul de aparat foto Dimensiunea fotografiei Zona internă a imaginii
Polaroid Go 67 × 54 mm 47 × 46 mm
Polaroid i-Type 107 × 88 mm 79 × 79 mm
Instax Mini 54 × 86 mm 46 × 62 mm
Instax Square 72 × 85,6 mm 62 × 62 mm
Instax Wide 108 × 86 mm 99 × 62 mm


Tipuri de aparate foto analogice
Aparate foto reflex cu o singură lentilă- utilizează o oglindă înclinabilă care proiectează o imagine reală din obiectiv în vizor; se pot achiziționa obiective și alte accesorii.
Aparat foto reflex cu două lentile - se privește în vizor de sus; utilizează două lentile, dintre care una proiectează imaginea în vizor și cealaltă creează expunerea.
Aparat compact cu film - este un aparat foarte simplu din punct de vedere mecanic, în care vizorul nu este atașat la obiectiv; acesta arată doar o imagine informativă.

Încărcare
În timp ce aparatele foto cu film funcționează după introducerea acumulatorului (de obicei o baterie standard de tip creion sau o baterie rotundă specială), Polaroid, în special modelele mai noi, pot fi încărcate prin intermediul unui cablu USB.

Setare clarității
Tipurile mai noi de Polaroid se focalizează, de obicei, automat, iar modelele mai vechi vă permit să alegeți între focalizarea manuală și cea automată. Însă aparatele foto analogice au, de obicei, doar focalizare manuală.

Funcții
Nu vă așteptați la multe funcții de la o cameră de unică folosință, ci mai degrabă de la un aparat Polaroid sau de la un aparat analogic. Ce funcții vă fac viața mai ușoară atunci când faceți fotografii?

Bluetooth - cuplează Polaroid-ul cu telefonul mobil
Autodeclanșator - dacă setați o numărătoare inversă, declanșatorul se va declanșa singur când expiră numărătoarea inversă.
Telecomanda - controlul de la distanță - controlul de la distanță se face, de obicei, prin intermediul unei aplicații mobile
Înregistrare audio - cele mai avansate Polaroid-uri vă permit să stocați o înregistrare audio în memorie alături de imaginea fotografiată
Bliț încorporat - pentru a putea face fotografii pe întuneric
Expunere multiplă - vă permite să combinați mai multe fotografii

Nu uitați nici de protecția aparatului foto. Transportul aparatului foto într-o husă îi va prelungi durata de viață. O curea poate fi, de asemenea, utilă. Aceasta poate fi folosită pentru a vă purta aparatul foto în jurul gâtului sau pe umăr.

Numărul de fotografii și ISO
În cazul aparatelor foto de unică folosință, ar trebui să verificați câte fotografii puteți face cu aparatul. De exemplu, unele vă permit să faceți 27 de fotografii, altele 36.
Aparatele foto de unică folosință oferă, de asemenea, diferite niveluri de luminozitate. O cameră de unică folosință cu o luminozitate de 800 ISO poate face fotografii chiar și pe întuneric. Cu cât ISO-ul unui aparat foto este mai mic, cu atât este mai probabil ca acesta să fie folosit doar pentru fotografii pe timp de zi.

Cum se utilizează Polaroid?

Vă este teamă că nu veți ști cum să folosiți aparatul foto instant? Nu vă faceți griji, oricine poate. Noi vă vom pregăti pentru prima experiență cu acest aparat foto unic.

  1. În primul rând, alegeți tipul potrivit de hârtie foto (film) pentru aparatul dumneavoastră Polaroid.
  2. Păstrați filmul nefolosit în frigider sau într-un loc mai întunecat, la temperatura camerei.
  3. Introduceți caseta de film în aparatul foto prin fanta corespunzătoare, închideți-o și așteptați ca hârtia neagră (DarkSlide) să iasă din partea superioară a casetei.
  4. În partea din față a aparatului foto se află un glisor. Reglați luminozitatea, adică cantitatea de lumină care cade pe senzor.
  5. Setați compoziția dorită în vizor, focalizați și, în final, apăsați butonul declanșator. La unele aparate foto, acesta trebuie ținut apăsat până când fotografia iese.

Faceți întotdeauna fotografii la temperatura camerei. Dacă faceți o fotografie afară pe vreme rece, încălziți-o, de exemplu, punând-o în buzunarul jachetei. Temperatura afectează culoarea fotografiei. Temperaturile mai ridicate vor face ca imaginea să devină roșie sau portocalie, iar temperaturile mai scăzute vor face ca imaginea să devină albastru-verde. Developarea filmelor color durează aproximativ 2-5 minute. Păstrați pozele developate într-un loc uscat.

Ce se întâmplă dacă aparatul foto nu realizează o fotografie în funcție de parametrii pe care i-ați setat?
Deschideți ușa din spate a aparatului foto și verificați dacă nu există reziduuri de cerneală uscată pe role. Le puteți șterge cu o cârpă uscată, fără scame. Eventual încercați să reglați luminozitatea cu glisor.

Întrebări frecvente

Toate aparatele foto de unică folosință pot face fotografii color?
Ce ar trebui să fac dacă trebuie să scot o casetă nefotografiată din Polaroid-ul meu?
Pot face fotografii în întuneric cu un aparat foto analogic?