Laminarea face ca posterele, cărțile de vizită și hârtia simplă să reziste mai mult timp. Nu doriți ca posterele, cărțile de vizită sau documentele dvs. să se deterioreze? Sigilați-le în folie protectoare cu ajutorul unui laminator. Aparatele de astăzi își fac treaba în câteva minute și sunt și la prețuri accesibile. Dar există câteva aspecte cheie pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra.
Dia, Editor, Compari.ro
Timp de lectură: 6 minute
Aparatele de laminat ajută la prelungirea duratei de viață a materialelor tipărite, oferindu-le o folie protectoare. Este posibil să fiți deja familiarizați cu această metodă grație unor documente sau a unor afișe de pe uși. Aceste hârtii rezistă mai mult timp în starea lor originală - fără șifonări, murdărie sau colțuri îndoite.
Cea mai importantă întrebare înainte de cumpărare este ce fel de materiale tipărite veți lamina și cât de des. Pentru utilizatorii ocazionali, un aparat mai ieftin, cu încălzire mai lentă va fi suficientă, în timp ce utilizatorii industriali, tipografii sau designerii grafici vor aprecia o mașină mai avansată, de format mai mare, cu caracteristici mai bune.
Format
Selectați aparatul în funcție de dimensiunea documentului pe care doriți de obicei să îl laminați. Dimensiunea indicată este întotdeauna dimensiunea maximă - aparatul de laminat poate manipula întotdeauna dimensiuni mai mici. Laminatoarele A2 sunt o raritate.
Aparate de laminat A3
Aparate de laminat A4
Unele modele combină un laminator și o ghilotină. Acest lucru vă permite să tăiați și să editați documentul conform propriilor specificații înainte de laminare.
Viteza de laminare
Viteza indică cantitatea de material pe care aparatul o poate lamina pe minut. Aceasta este strâns legată de numărul de role din mașină - dacă există doar o singură pereche, laminarea este mai lentă și mai puțin precisă. Prin urmare, mașinile cu viteză mai mare au de obicei două sau trei perechi de role.
Grosimea maximă a foliei
Valoarea în microni indică grosimea maximă a foliei. Grosimea minimă este de 125 microni. Aparatele mai scumpe pot gestiona folii mai groase, care rezistă mai bine, de obicei în jur de 250 de microni.
0 - 125 microni
150 - 175 microni
175 microni sau mai mult
Trebuie să alegeți folia de laminat potrivită pentru aparatul dumneavoastră. Acordați o atenție deosebită formatului, grosimii și designului corect.
Temperatură reglabilă - controlați temperatura aparatului și setările optime pentru diferite grosimi de folie.
Inversare - vă permite să retrageți documentul în caz de blocaje
Funcționare silențioasă - aparatul laminează silențios
Laminare la rece - permite topirea la rece a foliilor cu un adeziv special.
Ecran LED - pentru monitorizarea ușoară a funcționării aparatului